Copy

Senaste nytt från Stenastiftelsen

Nytt centrum för ryggmärgsskador etableras i Göteborg

Stenastiftelsen donerar 34 Mkr för uppbyggnad av ett ryggmärgsskadecentrum i samarbete med bl a Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Det kliniska undervisningscentret ska fokusera på lärande, användande och utveckling av ny teknologi och samverkan runt personer med ryggmärgsskada. Detta för att möjliggöra största möjliga autonomi och livskvalitet hos de drabbade. Visionen är att centret ska bli nationellt ledande och internationellt respekterat.
”Det är angeläget och viktigt, för att inte säga ett privilegium för oss, att stödja etableringen av ett centrum för dessa frågor. Behovet av ett kunskapscentrum för personal, anhöriga och patienter kring det ökande antalet ryggmärgsskadade som vårdas i öppenvård med personlig assistans är mycket stort,” kommenterar stiftelsens ordförande Madeleine Olsson Eriksson.
Läs vidare

UC Berkeley Sommarprogram 2017

37 studenter från det femåriga mastersprogrammet Industriell teknik och management vid Chalmers tekniska högskola åker i år till Berkeleys på ett två månader långt sommarprogram. Stenastiftelsen har donerat 550 000 kr till Chalmers tekniska högskola för att detta program ska kunna genomföras.
Läs vidare

Bräcke diakonis rehabcenter Treklöverhemmet


Treklöverhemmet i Ljungskile erbjuder neurologisk rehabilitering och korttidsboende för avlastning och miljöombyte för personer med funktionsnedsättning.  Genom Stenastiftelsens donation på 700 000 kronor som går till inköp av en båt erbjuds dessa personer möjligheten att komma ut på havet.

Läs vidare

Populär utställning med Tove Jansson på Konstmuseet i Göteborg


Stenastiftelsen bidrog förra året med ca 900.000 kr till det pedagogiska programmet.
(Tove Jansson, Självportträtt, 1975 privatsamling, Foto: Finlands Nationalgalleri, Yehia Eweis)

För mer information
MyNewsdesk
Ta chansen och gå på en öppen visning!
 

 

Ny bok med kulturstipendiaten Johannes Anyuru

Nyligen släppte Johannes Anyuru – författare och en av Stenas kulturstipendiater år 2013 – en ny roman med titeln ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”. Boken, som har fått strålande recensioner handlar om terrorism, islam och fascism. Den beskrivs som en stridstext mot IS och ett varningsrop om föreställningarna om muslimer.

Mer information om Johannes hittar du på vår hemsida
Söndagsintervjun i P1
Intervju i DI Weekend
Intervju i Babel
Porträtt i DN
Ett urval länkar i digitala medier, på youtube, från bloggar och sociala medier:

Om konstnärsparet Nathalie Djurberg och Hans Berg

Kontakta oss


Telefon: 031-85 53 87
E-post: kontakt@stenastiftelsen.se

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur
Box  7024
402 31 Göteborg

Om stiftelsen


Familjen Sten A Olsson har alltid haft ett stort intresse av- och vilja att stödja framåtsträvande, kreativa människor i deras strävan att uppfylla sina mål. Genom stiftelsen har familjen Sten A Olsson för avsikt att framgent kanalisera stöd och bidrag till forsknings- och kulturverksamhet främst inom Göteborg och västra Sverige.
Läs vidare…
Uppdatera din e-postadress   |   Ta bort mig från det här utskicket