Copy

Över 1000 anmälda – missa inte Nobel Week Dialogue:
The Future of Intelligence

Vad är mänsklig intelligens och hur påverkas den av modern teknik? Hur kommer artificiell intelligens att förändra världen? Det är några av de frågor som kommer debatteras under årets Nobel Week Dialogue i Göteborg som stöds av Stenastiftelsen.

Nobel Week Dialogue arrangeras den 9 december på Svenska Mässan i Göteborg och är en del av det officiella programmet under Nobelveckan. Under den kostnadsfria heldagskonferensen kommer en unik skara nobelpristagare och experter att delta I diskussioner om årets ämne “The Future of Intelligence”. Samtalen kommer att kretsa kring de utmaningar och möjligheter som den moderna teknologin ställer oss inför, både ur ett kulturellt och ur ett vetenskapligt perspektiv.

Bland årets deltagare finns bland annat Nobelpristagarna i medicin May-Britt och Edvard Moser (2014), pristagaren i kemi Michael Levitt (2013) och pristagaren i fysik Carl Wieman (2001).

Bland experttalarna märks bland andra Microsofts utvecklingschef Harry Shum liksom Googles dito Ray Kurzweil, samt Barbara Grosz, professor vid Harvarduniversitetet och världsledande auktoritet på artificiell intelligens.

Intresset har visat sig vara mycket stort, och över 1000 deltagare har redan registrerat sig. Se till att säkra din plats innan det är för sent!

Anmäl dig via följande länk:

http://www.nobelweekdialogue.org/
 

 


 


 

Kontakta oss
Telefon: 031-85 53 87
E-post: kontakt@stenastiftelsen.se

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur
Box 7024
402 31 Göteborg
Om stiftelsen
Familjen Sten A Olsson har alltid haft ett stort intresse av- och vilja att stödja framåtsträvande, kreativa människor i deras strävan att uppfylla sina mål. Genom stiftelsen har familjen Sten A Olsson för avsikt att framgent kanalisera stöd och bidrag till forsknings- och kulturverksamhet främst inom Göteborg och västra Sverige.
Läs vidare…