Copy
Klik HIER om onze nieuwsbrief in uw browser te zien, als u de beelden in deze email niet ziet.
Share
Tweet
Forward
Share

"Unfreeze your life" met endParalysis!

Waarom "Unfreeze"?

De endParalysis stichting wil onderzoek naar de genezing van chronische dwarslaesie versnellen. Is onze stichting alleen voor mensen met ruggenmerg letsel? Absoluut niet. Iedereen zou het kunnen overkomen! Wat is een dwarslaesie? Wat is verlamming? Wat is er nodig voor een genezing? Welnu, we hebben fondsen nodig en een doelgerichte, integrale benadering ten behoeve van onderzoek. Maar óók moeten we ons bewustzijn vergroten, over wat het is om verlamd te zijn.
 
Om mensen een kans te geven ons te steunen en hun eigen leven te verbeteren, hebben we recent de “Unfreeze” challenges gelanceerd. Deze uitdagingen zijn, alweer, niet alleen voor de “gehandicapten”. De grens tussen de valide- en invalide medemens moet dunner worden en het liefst helemaal verdwijnen. We kunnen elkaar helpen én inspireren! Dat is de basis gedachte achter de “Unfreeze” uitdagingen.

We hebben een platform gecreëerd waarop iedereen via zijn of haar eigen pagina een uitdaging kan instellen en delen met anderen.

Foto: Fabio Piva

Corinne's "Unfreeze your body" uitdaging

Voor de aanvang van mijn “unfreeze” uitdaging voelde ik me meer “verlamd” dan ik zou moeten zijn. Dat is nu precies de reden waarom ik mijn grenzen wilde verleggen! Ik wilde me gewoon niet meer aan mijn stoel gekluisterd voelen. Ik wist dat ik wilde gaan bewegen, mijn hele lichaam gebruiken, inclusief mijn benen, al is het alleen maar op therapeutische basis. Mijn doel: weer wandelen, fietsen en bewegen en dit ongeveer 4 uur per week. Wil je me aanmoedigen? Mijn doel is om 10.000 euro binnen te halen voor onderzoek en ik zit hier niet meer ver vanaf. Klik a.u.b. onderaan op “doneer”. Bij voorbaat dank!
Doneer aan Corinne's challenge
Herinnering: 100% van je donaties worden toegewezen aan essentiële onderzoek projecten. Wij hebben GEEN betaalde stafleden en betalen onze eigen kosten! We hebben de ANBI status en bieden dus ook belastingaftrek in Nederland. 
 
Voor meer informatie over onze werkzaamheden en wat we tot dusver bereikt hebben, nodigen we je uit om onze jaarverslagen online te bekijken, klik
hier.
 

 

"Unfreeze" je lichaam? "Unfreeze" je geest?


Zelf als je "valide" bent zijn er waarschijnlijk af en toe perioden waarop je je behoorlijk “verlamd” voelt. Je lichaam voelt zwaar; je wil het liefst geen centimeter bewegen. Je geest kan zelfs nóg zwaarder aanvoelen. Het lijkt erop dat je hele leven vast zit en dat je er helemaal niets aan kan doen... .Je leeft wel maar voelt het ook zo? Het is gewoon tijd voor een uitdaging; zet je lichaam of je geest in beweging, of liefst nog alle twee...
 
Voor de "invaliden" onder ons is is de "echte" verlamming bij elk aspect in ons dagelijks leven aanwezig en hier moet niet min over worden gedacht. Laten we op élke mogelijke manier bewegen! Ruggenmerg letsel is écht niet leuk op alle gebied maar één voordeel is er wel: je hersens en je geest werken nog steeds!

Foto: Street Art door David Walker

Wil je met ons gaan bewegen? 

Verlamming gaat ons allemaal aan. Door deel te nemen aan onze Unfreeze challenges, heb je de mogelijkheid om je eigen leven te verbeteren, terwijl je endParalysis stichting helpt fondsen te werven (waarvan 100% aan dwarslaesie onderzoek gaan). Als je de wereld verteld over je uitdaging zal je wat extra moed krijgen om een aantal veranderingen in je leven aan te brengen. Misschien ga jij projecten uitvoeren die je altijd in gedachten had.
We zijn allemaal op zoek naar een waardevol leven. Elke verandering in die richting, hoe klein dan ook, telt... Misschien kan je challenge een begin zijn? Lees
hier meer

Foto: Sean Stephens

Bedankt!

We willen graag onze sponsoren, donateurs bedanken, maar ook vele mensen die "Unfreeze" mogelijk hebben gemaakt: 
  • Mymza en Emre voor fantastische brainstorming sessies rondom het thema "Unfreeze your mind", 
  • Laure, Emre, Eric, Isabelle, Sharon en Mayra die aan de slag zijn gegaan met hun eigen challenge 
  • Ali, William, Fons, Serena, Eliska, Beverley en vele andere vrijwilligers die ons hebben geholpen met het ontwerp van het programma. 

Like us, Follow us, Watch us, Contact us!

Copyright © 2016 endParalysis foundation, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Please consider keeping your subscription to receive our foundation key updates. We are only sending a few newsletters per year only (max. 3).
Email Marketing Powered by Mailchimp