Copy
Bekijk deze email  in je brouwser om alle beelden te zien. 
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Onze twee onderzoeksprojecten 

€70.000 voor chronische dwarslaesie onderzoek

€30.000 voor CHASE-IT
 
Chase-it was het eerste project dat in 2015 door  endParalysis werd gefinancierd. We hebben onze ondersteuning van het team in december 2017 verlengd met een extra donatie van €30.000. We zijn bijzonder trots op het feit dat stichting endParalysis is genoemd als een van de financiers in de laatste wetenschappelijke publicatie over dit project (zie het prestigieuze Brain journal voor alle details). Voor een eenvoudige beschrijving van het project kunt u hier (Nederlands HersenInstituut) gaan of deze korte video bekijken:
 
Voor meer informatie over de huidige status en de volgende stappen die door onze financiering worden gedekt, gaat u naar ons onderzoek overzicht hier. 
€40.000  voor CRP* Peptide onderzoek
We hebben net €40.000 toegewezen aan het CRP* Peptide onderzoek. Onze dank gaat uit naar onze partner Unite To Fight Paralysis (U2fP.org) voor het verstrekken van een onafhankelijke wetenschappelijke beoordeling en validatie van het project via hun SAB (Wetenschappelijke Adviesraad), evenals hun waardevolle steun om de details van het project te verfijnen. 
 

Foto: Yu-Shang Lee PhD, Cleveland Clinic (Ohio)

Achtergrond: De vorming van een blijvend gliaal litteken in de buurt van het letsel leidt tot een slechte zenuw hergroeicapacitiet en slechte functionele resultaten in chronische stadia na dwarslaesie. De CRP-peptide werd ontworpen om dat litteken te verminderen.

Doel: Het doel van het onderzoek is het repliceren en hopelijk bevestigen van voorlopige resultaten die hebben aangetoond dat CRP therapeutische effecten (beweging, ademhaling, blaasfunctie) heeft op chronische dwarslaesie bij ratten. Het project bevindt zich nog in de preklinische fase (in de laboratoria), maar is een belangrijke stap in de richting van menselijke toepassing.

Mogelijkheid: CRP kan niet-invasief worden toegediend door subcutane injectie. Het niet-invasieve karakter van d CRP is van groot belang, omdat het zou betekenen dat de behandeling, indien bewezen effectief, in principe gemakkelijk kan worden toegepast op menselijke patiënten.

(*) CRP: CSPG Reductie Peptide. Chondroïtinesulfaat proteoglycanen (CSPGs) zijn de belangrijkste componenten van het gliale litteken dat zenuwvernieuwing voorkomt in een chronisch stadium van dwarslaesie.

We doen belangrijk werk. Ondersteun ons alsublieft!

DONEER


Hoezo honderd? 100%!

We hebben geen betaalde personeel en we zorgen zelf voor de operatiekosten van de stichting. Daarom gaat 100% van uw donatie naar onderzoek om verlamming te genezen. 

Dank u wel!

 
We willen graag alle onze donateurs en supporteurs bedanken, onder anderen:  
 
                                       

Volg ons, "Like" ons, neem contact op!

Copyright © 2018 endParalysis foundation, Alle rechten voorbehouden.


Ons adres is:
endParalysis foundation
Cederlaan 135
Eindhoven, 5616 SC
Netherlands
Add us to your address book

U ontvangt deze mailing omdat u ingeschreven staat als abonnee of omdat u in contact bent gekomen met de stichting endParalysis. Wij nodigen u uit om uw abonnement te houden om onze belangrijke updates te ontvangen. Met ons is er geen overvloed aan e-mails! We sturen maximaal 3 nieuwsbrieven per jaar! 
Afmelden van de list   - Bijwerken abonnement voorkeuren 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
endParalysis foundation · Cederlaan 135 · Eindhoven, 5616 SC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp