Copy
FILTER DIVISION REVIEW #4 
Greek Version
View this email in your browser

Ιαπωνικές Εταιρείες

Οι 5 σημαντικότερες εταιρείες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας 

Συνθέτοντας έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ιαπωνικής οικονομίας και έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην εντυπωσιακή της ανάπτυξη και ευημερία κατά τον τελευταίο αιώνα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας χαρακτηρίζονται από σεβασμό προς το αγοραστικό κοινό, αξιοπιστία και υψηλή εργασιακή αποδοτικότητα. Παράλληλα, το ασίγαστο ενδιαφέρον τους για κάθε καινοτομία ή νέα τεχνολογία τούς έχει επιτρέψει να διατηρούνται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας παραγωγής. Παρακάτω θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις 5 κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες, επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία τους.

Toyota

Το μεγαλύτερο όνομα της ιαπωνικής αλλά και της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η Toyota ιδρύθηκε το 1937 από τον Κιιχίρο Τογιόντα. 13 χρόνια πριν ο πατέρας του, Σακίσι, είχε εφεύρει τον αυτόματο Type G Toyoda automatic Loom αργαλειό, ο οποίος γνώρισε τεράστια επιτυχία και του απέφερε μεγάλο κέρδος, περίπου 1.000.000 γιεν, όταν τον πούλησε σε Βρετανούς επενδυτές. Με το κεφάλαιο αυτό ο Σακίσι Τογιόντα ξεκίνησε να οργανώνει μια εταιρεία που θα κατασκεύαζε οχήματα και έθεσε επικεφαλής του project το γιο του, Κιιχίρο. Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1936 ονομάστηκε Toyota AAκαι έναν χρόνο αργότερα η εταιρεία πήρε την τελική της μορφή και την επωνυμία Toyota Motor Company.

Κομβικό σημείο στην ιστορία της Toyota ήταν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μετά την αναπόφευκτη διακοπή της ανάπτυξης που επέφερε ο πόλεμος, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έδωσε την άδεια στην ιαπωνική εταιρεία να κατασκευάζει οχήματα για τον αμερικανικό στρατό, σε μια συμφωνία που όπως καταλαβαίνει κανείς άλλαξε τη ροή της ιστορίας της Toyota. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν η εταιρεία κατασκεύασε ορισμένα από τα διασημότερα οχήματα παγκοσμίως, μερικά εκ των οποίων συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να κυριαρχούν στις πωλήσεις. Το πρώτο Land Cruiser ήρθε το 1954, ενώ το Corolla, ένα μοντέλο που έχει σημειώσει πωλήσεις που προκαλούν ίλιγγο, κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1966, για να το ακολουθήσει το 1970 η κατασκευή του πρώτου Celica. Σήμερα η Toyota βρίσκεται στην πρώτη θέση των κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 10.000.000 κάθε χρόνο, ενώ θυγατρική της εταιρεία είναι η Lexusπου ιδρύθηκε το 1989.


Honda
Η ιστορία της Honda ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όταν ο Σοϊτσίρο Χόντα ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στα πιστόνια. Κατόρθωσε τελικά να ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής πιστονιών και να κλείσει, μάλιστα, συμφωνία με την Toyota. Το 1937, ωστόσο, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς το εργοστάσιο που είχε στήσει καταστράφηκε ολοσχερώς από σεισμό. Στη συνέχεια, στράφηκε στις μοτοσυκλέτες. Η κίνησή του να τοποθετήσει έναν κινητήρα σε ένα ποδήλατο έφερε, το 1947, επανάσταση στην αυτοκίνηση. Τη χρονιά εκείνη ίδρυσε και τη νέα του εταιρεία, την Honda Motor Company.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν αλλά πέρασαν ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι να στραφεί η εταιρεία στα αυτοκίνητα. Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής Honda ήταν το T360 που κατασκευάστηκε το 1963. Επρόκειτο για ένα pick – up όχημα που «έπιανε» τα 100χμ/ώρα. Από κει και έπειτα, η Honda αποφάσισε να κινηθεί ως επί το πλείστον σε σπορ μονοπάτια, με κάποια από τα πιο επιτυχημένα της μοντέλα να δικαιώνουν την επιλογή της αυτή: Τα Prelude, S2000 και NSX είναι μόνο ορισμένα εξ αυτών. Όσον αφορά δε την πιο «μαζική» παραγωγή των επιβατικών οχημάτων, το Honda Civic είναι ίσως το πιο επιτυχημένο μοντέλο της εταιρείας, έχοντας κατασκευαστεί για πρώτη φορά το 1972.
Nissan
Η πρώτη παρουσία της εταιρείας που γνωρίζουμε σήμερα ως Nissan στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας ήρθε αρκετά νωρίς, το 1914. Τότε είχε ακόμα την επωνυμία DAT Motorcar Co. από τα αρχικά των τριών ιδρυτών της, Κεντζίρο Ντεν, Ροκούρο Αογιάμα και Μεϊτάρο Τακεούτσι και κατασκεύαζε φορτηγά για τον ιαπωνικό στρατό. Το άνοιγμα στα επιβατικά αυτοκίνητα έγινε μόλις το 1931, με οχήματα που ονόμασε Datson (από το όνομα της εταιρείας και τη λέξη son=γιος στα αγγλικά, γιος της DAT). Το 1932, λοιπόν, έρχεται το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, το Datson Type 10.

Η DAT εξαγοράζεται το 1933 από την Nissan, μια επιχείρηση που μέχρι τότε δραστηριοποιούταν σε πολλούς τομείς και θέλησε να εξαπλωθεί στην αυτοκίνηση. Έτσι, ιδρύεται η Nissan Motor Company, που μετονομάζει το Datson σε Datsun, γιατί η λέξη «son» στα ιαπωνικά σημαίνει «ήττα»! Μέχρι το 1948 κατασκευάζει κυρίως φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροσκάφη για το στρατό, ενώ το 1950 αποφασίζει να στραφεί στην παγκόσμια αγορά της αυτοκίνησης με όχημά της το Datsun. Ειδικότερα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, η Nissan έχει δημιουργήσει παράδοση στα αυτοκίνητα μικρής και μεσαίας κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται και σε εκατομμύρια πωλήσεις. Η επιτυχία μοντέλων όπως το Micra, το Sunny, το Primera και το Almera είναι παροιμιώδης. Παράλληλα, διαθέτει και εξαιρετικό ιστορικό στα σπορ αυτοκίνητα, καθώς μοντέλα όπως το Silvia, το 300ZXτο 350Z Fairlady και, κυρίως το Skyline, παρέμειναν για χρόνια στην κορυφή της εκτίμησης των θαυμαστών της ταχύτητας. Τη σκυτάλη πήρε πλέον, από το 2007 και έπειτα, το GT-Rτο οποίο θεωρείται πια η «ναυαρχίδα» του στόλου της Nissan.

Suzuki
Όλα ξεκίνησαν από τη Suzuki Loom Works, την εταιρεία που ίδρυσε ο Μίχιο Σουζούκι το 1909 και παρήγαγε αργαλειούς. Η στροφή της εταιρείας στην αυτοκίνηση ήρθε 25 περίπου χρόνια αργότερα, όταν το 1937 άρχισε να κατασκευάζει κάποια μικρά οχήματα. Η λειτουργία της εταιρείας ανεστάλη λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αναγκάστηκε να επιστρέψει στην παραγωγή αργαλειών μέχρι να έρθει η κατάρρευση και της κλωστοϋφαντουργίας, λόγω της εμπλοκής της Ιαπωνίας στον πόλεμο. Μετά το τέλος του πολέμου, η αυξημένη ζήτηση για μικρά οχήματα οδήγησε τη Suzuki στην κατασκευή αρχικά ενός κινητήρα για μοτοποδήλατα. Το 1952 ο Μίχιο Σουζούκι παίρνει τελικά τη μεγάλη απόφαση να στρέψει την εταιρεία του οριστικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ιδρύει τη Suzuki Motor Company. 

Μέχρι το 1954 η Suzuki κατορθώνει να πουλά περίπου 6.000 μοτοσικλέτες το μήνα. Το επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την κατασκευή αυτοκινήτων, με το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής να είναι το Suzulight που κατασκευάζεται το 1955. Η πορεία που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια η εταιρεία, της έδωσε – δικαίως – τον τίτλο του «βασιλιά της τετρακίνησης», καθώς κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια παράδοση στην κατασκευή τετρακίνητων μοντέλων, τόσο off - road όσο και για αστικό περιβάλλον. Η αρχή γίνεται το 1968 με το Jimnyγια να ακολουθήσει το 1979 το Alto και το 1988 το Vitara. Το 2000 έρχεται ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, το Swift, ενώ μεγάλη επιτυχία γνώρισε και το SX4, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 2006.
Mazda
Το 1920 ιδρύεται από τον Γιουτζίρο Ματσούντα η Toyo Cork Kogyo, που 8 χρόνια αργότερα μετονομάζεται σε Toyo Kogyo. Η εταιρεία αρχικά κατασκευάζει βιομηχανικά εργαλεία, στρέφεται όμως γρήγορα στα αυτοκίνητα και κάνει την αρχή το 1931 κατασκευάζοντας το Mazdago, ένα φορτηγάκι τριών τροχών. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Toyo Kogyo αλλάζει εντελώς προσανατολισμό και κατασκευάζει όπλα για τον ιαπωνικό στρατό, ενώ η δεύτερη απόπειρά της στον τομέα της αυτοκίνησης θα έρθει αρκετά αργότερα, το 1960, με την παραγωγή του Mazda 360, ενός χρηστικού και κομψού τετραθέσιου κουπέ. Η εταιρεία σημείωσε επιτυχία στις μικρομεσαίες, σπορ-κουπέ και κάμπριο κατηγορίες οχημάτων, με μοντέλα όπως το Mazda 121 (1976), το Mazda 323 (1977) και το Mazda 6 (2002) να έχουν σημαντική απήχηση στην παγκόσμια αγορά.

 
Περισσότερο γνωστή όμως, έγινε για τα σπορ μοντέλα της. Με αφετηρία το Cosmo Sport που κατασκευάστηκε το 1967, η πολύ μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1978 με την κατασκευή του RX-7. Ο προσανατολισμός της εταιρείας στην πίσω κίνηση έγινε σαφής, ενώ η καινοτομία που ήρθε με τον περιστροφικό κινητήρα Wankel στη σειρά RX έφερε επανάσταση, καθώς αύξανε μεν την κατανάλωση αλλά διπλασίαζε την ιπποδύναμη σε σύγκριση με τους συμβατικούς κινητήρες της εποχής. Το 1989 κάνει την εμφάνισή του το πρώτο MX-5, το Miata, ενώ το 2003 έρχεται ο διάδοχος του RX-7, το RX-8. Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το γεγονός ότι η εταιρεία μετονομάστηκε σε Mazda μόλις το 1984, έχοντας ήδη 64 χρόνια ιστορίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι όλα της τα μοντέλα μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν στο όνομά τους τη λέξη Mazda, από το όνομα του Θεού της Σοφίας στο Ζωροαστρισμό, Ahura Mazda! Τα κεντρικά της εταιρείας παραμένουν, όλα αυτά τα χρόνια, στην περιοχή Άκι της Χιροσίμα, όπου γεννήθηκε, έζησε και πέθανε ο ιδρυτής της εταιρείας, Γιουτζίρο Ματσούντα.
Μερικά από τα φίλτρα της νέας μας προσφοράς για Ιαπωνικά/Κορεάτικα αυτοκίνητα! (για την πλήρη λίστα, κάντε κλικ εδώ).
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2014 MEAT&DORIA SRL, All rights reserved.

Our mailing address is:
filterdivision@meat-doria.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences