Copy
Nieuwsbrief #4 van Campina Energie
April 2015
Bekijk deze email in uw browser
Info-avond: Campina Energie stelt zich aan u voor...
Op dinsdag 28 april 2015 stelt Campina Energie haar werking voor in Kamp C in Westerlo. Wat is een burgercoöperatie? Hoe wil Campina Energie samen met u energie produceren? Hoe helpt Campina Energie om de ontwikkeling van de Kempen? Hoe kan u mee in Campina Energie investeren en wat is uw rendement? Met welke projecten wil Campina Energie starten? Op al deze vragen geven wij tijdens de infoavond een antwoord. De voorstelling duurt ongeveer 60 min. Nadien is er uiteraard gelegenheid voor vragen.  Toegang is gratis.
Dinsdag 28/4, 20u, Kamp C, Britselaan 20, Westerlo

 
Lees meer
Campina Energie cvba opgericht

Op 17 maart 2015 werd Campina Energie cvba effectief opgericht. Een aantal Kempenaars brachten de nodige middelen bij elkaar voor het nodige startkapitaal. Dat laat toe een aantal projecten op te starten en concreet voor te bereiden. Voor een aantal daarvan werken we samen met partners. De algemene vergadering beslist op basis van een concreet projectplan of er in die projecten wordt geïnvesteerd. We bekijken momenteel zowel zonnepaneelinstallaties als windmolenprojecten. Wanneer die concreet zijn, kunnen we ook coöperanten aanspreken om mee te investeren én hen een rendement voorstellen.

Lees meer
De Kempen boren opnieuw naar warm water

De voorbije maanden vond er in de omgeving van Turnhout uitgebreid onderzoek plaats naar de aanwezigheid van warm water in de aarde. Als dat water (+120°C) wordt opgepompt, kan men elektriciteit maken én gebouwen verwarmen. Het water gaat nadien afgekoeld weer de aarde in. Die techniek heet geothermie. In Mol start binnenkort een proefproject. Zowel in Duitsland als Italië bestaan al geothermische installaties die hele regio’s van elektriciteit en warm voorzien. Ook het water van het voormalige zwembad van Turnhout op de Grote Markt werd uit de ondergrond opgepompt en moest niet extra opgewarmd worden. Meer info leest u op de website www.diepegeothermie.be.

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Campina Energie, All rights reserved.