Copy
Inspireren en verbinden | Inspireren door onze cases | Sociale verbinders
 Lees het allemaal dit kwartaal in onze nieuwsbrief.

www.spilter.nl | 8 oktober 2015 | Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier voor de online versie
NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015                                     
WMO in deze tijd
Hoe organiseer je het inkooptraject rondom de Wmo-maatwerkvoorzieningen vanaf 2016 goed. Hoe ga je om met de budgetdoelen die de overheid stelt? Hoe blijf je de zorgvuldigheid voor de burger in het oog houden? Lees snel verder voor onze ervaring met dit project. 
Meer dan 500 adviseurs voor 1 dag
Veranderingen, snel en veel. Dat is waar de organisatie van deze dag mee te maken heeft gehad. Samen met communicatiebureau effectgroep is er een interactieve bijeenkomst tot stand gekomen waarbij elke medewerker bij heeft gedragen aan de nieuwe koers van dit bedrijf.
Airbnb concurrent van hotels?
Airbnb is groter en wijder verspreid dan we ons realiseren. En de hotelindustrie worstelt met haar reactie. En nu heeft Airbnb ook nog zijn zinnen gezet op de zakelijke markt. Tijd voor beleidsontwikkeling hoe om te gaan met deze ontwikkelingen.
Sportieve prestaties
Op zondag 13 september heeft Spilter met twee teams mee gedaan aan de Business Relay van de Challenge Almere-Amsterdam. Dit is een speciale afstand van de triathlon voor zakelijke teams. Er werd 380 meter gezwommen, 7,5 kilometer gefietst en 2,5 kilometer gelopen. Uitdagend, maar erg gaaf om mee te doen en geweldig voor het team gevoel!
'Samen doen we het gewoon beter'
De invloed van de deeleconomie. Buurtgenoten delen steeds meer kennis, talent en spullen. Ben je een aanhanger of een tegenstander en wat zijn de actuele ontwikkelingen? Lees het hier in het artikel van Anja Romein, communicatieprofessional en  spil en oprichter van de Sociale Verbinders. www.desocialeverbinders.nl 
Waarom gemeenten niet naar burgers luisteren
op dinsdag 8 september j.l. was auteur en spraakmaker Rob Janssen bij ons te gast om de aanwezigen te inspireren over burgerparticipatie. Voorgelezen uit eigen werk en achteraf gezellig nagepraat. Was een mooie bijeenkomst. Meer lezen over de auteur? Klik hier!
#Spiltertweets

Carmel Hengelo @carmelhengelo
En we gaan weer verder met de #Spiltersessie #versnellingskamer #samenlerenmetplezier
http://t.co/QCpxjJFEpO 

Floating Office @FloatingOffice
@AmsterdamNL in de versnellingskamer. Is goed bevallen en gaan we vaker doen!
http://t.co/R7xCy5LExl
 
Spilter @Spilter
Brainstorm tip: ga voor de hoeveelheid! Heeel veel ideeën. #Brainstorm #Facilitator
http://t.co/b9tb1TxU0l
http://t.co/SuYjOcRqcb
ZWAAR WATER ZEGT 'T ZO: 
OVER ONS                          
De Griekse filosoof Heraclitus zei het lang geleden al: ‘Verandering is de enige constante’. En mocht hij nog leven, dan zou hij zien dat zijn citaat nog altijd actueel is. Wij merken verandering in de complexiteit van de vraagstukken én dat veranderen binnen een bedrijf niet meer top down gebeurt, gelukkig. Medewerkers, vakbonden, burgers, opdrachtgevers en potentiële klanten worden gevraagd om mee te denken. Bij te dragen aan verandering. Het is geen zwaktebod als je je open stelt. Het levert het beste resultaat en duurzame relaties op. Samenwerking is daarmee niet langer een trend, maar een randvoorwaarde voor toekomstig succes en succesvol veranderen.

Veel leesplezier,
Steven & Allard
 
Twitter
LinkedIn
Website
YouTube


Copyright © 2015 Spilter, All rights reserved.


Disclaimer
Markerkant 13-88
1314 AN Almere
036-7508275

info@spilter.nl