Copy
- 29 januari : Lichtlab #2  in Oosterflank 
- 16 februari : de onderwijs dag op WdKA
View this email in your browser

OP EEN PRACHTIG 2016

2016 wordt een mooi jaar vol met activiteiten; in het kader van 'het Huis van Oosterflank' komen er vier evenementen, het Theehuis zal gebouwd worden, een mobiel toilet gemaakt, een onderwijs dag vormgegeven en met Frissevis worden experimenten gedaan op het Visserijplein.

Hieronder enkele verslagen van prachtige projecten die we in 2015 hebben gedaan. Maar we zullen dit komende jaar ook weer vaak te zien zijn her en der.

Om te beginnen is er een nieuwe Midgetsjoel website. Met meer foto's en verslagen van evenementen waar gemidgetsjoeld is. En het huren van bakken is simpeler en makkelijker geworden. Kijk gerust even rond. klik hier

In Oosterflank gaat het Huis van Oosterflank weer diverse evenementen organiseren; een lichtjesfeest, de boomfeestdag, olympische speeltuin spelen en tijdens burendag Een Middag in Oosterflank. Het Coolhaven Lichtlab is een voorproefje in aanloop naar het eerste evenement.

We hopen je in 2016 weer vaak tegen te komen bij onze projecten.
Tot dan.

Groeten Bas en Fokka

Op zaterdag 19 december 2015 hebben we op de Coolhaven geëxperimenteerd met licht. Hoe kan je de openbare ruimte aantrekkelijker maken met behulp van licht?
Voor het project Huis van Oosterflank zijn we aan het onderzoeken hoe we de openbare ruimte meer tot ontmoetingsplek kunnen transformeren. Daarvoor moeten mensen uit hun huizen gelokt worden maar moet de buitenruimte ook genoeg bieden om er langer te willen blijven.

Tijdens het lichtlab hebben we proeven gepresenteerd maar ook verder ontwikkeld en zijn er nieuwe ideeën bedacht. Hieronder een kleine greep uit de ideeën, de sky was de limit;
De billy jean street, een Knijpkat hondenriem en zelfs het idee van een voetbalveld sized satelliet die iedere avond vanuit de ruimte een ander stadje via enorme spiegels verlicht.

Eind januari houden we weer een lichtlab. Op 29 januari gaan we in Oosterflank rond het Semiramispark aan de slag. We beginnen wanneer het donker wordt en op 29 januari is dat om 17.30
 
Van boven naar beneden; Lopend licht, testjes op de lichtbak, snelle lichtfiets en lichtgevende was.
Dank je wel Mikki en Bas voor de prachtige foto's. En onze stagiaires Milo, Kaylee en Yaël voor de hulp.
Om al hun breiende oma's te bedanken organiseerde Granny's Finest een knallend X-mas festival. Op 19 december stond Powerboat met acht midgetsjoelbakken en twee enthousiaste begeleiders in de Delftse Poort om de oma's de dag van hun leven te geven. Er werd fanatiek gemidgetsjoeld want je kon een kilo wol winnen.

Het was super gezellig! En toen de oma's weer op weg naar huis waren hebben de sponsoren en andere vrienden van Granny's Finest net zo enthousiast staan midgetsjoelen als de dames.
 
Op zaterdag 26 september werd er gefeest in Oosterflank. Op het Evenaarplein waren allerlei workshops, spelletjes, een talentenjacht en muziek voor jong en oud. Voor een heerlijke lunch of high tea kon je terecht bij de humanitashuizen De Evenaar en De Oosterwiek. En dit alles werd aan elkaar geplakt door de Parade van Blauwe huizen die onder begeleiding van de vrolijke muziek van Jornt Jan Bras door de wijk trok. Het prachtige weer maakte het een fantastische dag.
Als kick-off voor de master management op de Erasmus Universiteit hebben we een afgeleide van The Factory of Great Ideas gemaakt.
In de prachtige nieuwe parkeergarage op de Erasmus Campus liepen 150 studenten mee door de 'fabriek' en leerden elkaar op speelse wijze kennen. Daarnaast moeten ze ook aan de slag en bouwden, bedachten en presenteerden ze prachtige ideeën voor de toekomst. (zie de prachtige foto's hieronder van Erno Wientjens)
Eind september hebben we voor de Hogeschool Rotterdam een tweedaagse workshop georganiseerd voor de mensen van het EMI. Het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie leidt al twee jaar fantastische projecten op Zuid op verschillende vlakken. Nu was het tijd voor een evaluatie en brainstorm over de toekomst.

Sabine Maertens en Stephan namen ons in de arm om samen de dagen creatief in te vullen. Dus werden de medewerkers twee dagen lang overgeleverd aan Powerboat om op een bijzondere manier samen bezig te zijn en op een andere manier hun werk te belichten.

Erno Wientjens heeft van deze twee dagen prachtige foto's gemaakt. Bedankt Erno.
 

EN DAN IS ER NOG DIT.......

Ons video studiootje bij de WDKA met een prachtige opblaasbare wolk van Erik van Dongen (Air Design). Vertel ons jouw droom!

 

De midgetsjoel website is vernieuwd. Nils van Lichting98 heeft hem weer opgepimpt.

Neem een kijkje en zeg het voort.

En als je midgetsjoelen leuk vindt, like dan onze Facebook pagina.

Het Powerboat-team breidt zich af en toe uit. Zo waren Milo en Kaylee hier tot januari en loopt Yaël nog tot februari mee. Zoek jij nog een stage plek? Neem contact met ons op via info@powerboat-rotterdam.nl

Copyright © 2016 stichting Powerboat, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp