Copy
ESA Nieuwsbrief - Februari 2017
Bekijk de online versie
NIEUWSBRIEF
FEBRUARI 2017
Edward Sorgeloose  Architecture
PROJECT SPOOR 12
Fase gesloten ruwbouw bijna afgerond

Dit nieuwbouwproject bevindt zich in aan het Park Spoor Noord te Antwerpen: een bruisende buurt in volle ontwikkeling. Edward Sorgeloose Architecture concipieerde een gebouw met 26 woonentiteiten, een ruime fietsenstalling en een ondergrondse parking.

Doorzonappartementen, afgewisseld met compacte éénslaapkamerappartementen en in de bovenverdieping vier penthouses kijken uit op het Park Spoor Noord en de schitterende skyline van Antwerpen. De opbouw van de gevel combineert elementen van de negentiende-eeuwse panden in de straat en de industriële typologie van de naburige pakhuizen.

Vormelijk is het gebouw sober. Er werd gekozen voor een voegloze parementsteen en een lichtgrijs zichtbeton. De combinatie van een optimaal isolatiepakket, zonnepanelen en een performante ventilatie- en verwarmingstechniek zorgen voor een gereduceerde energievraag. Op deze wijze is een deel van de appartementen Bijna Energie Neutraal (BEN) en energiezuiniger dan door de Vlaamse Overheid opgelegde norm. De hemelwaterhuishouding wordt verbeterd door de toepassing van groendaken en herbruik van hemelwater. De werf maakt zich nu klaar om aan te vatten met de afwerking.

Architect:  Edward Sorgeloose Architecture
Team:  Edward Sorgeloose en Julien Naamani
Ir. Stabiliteit:  ir. Jan Van Aelst
Ir. Technieken:  Tecnobel
Ir. Akoestiek:  ir. Raymond Van Soens
Hoofdaannemer:  Verplancke
DEBAT Edward Sorgeloose
“Creatief met ruimte – Inbreiding/Uitbreiding”

Op Batibouw stelt de Orde van Architecten het jaarthema voor van Mijn Huis Mijn Architect 2017 (23&24/02): ‘Creatief met ruimte – Inbreiding/Uitbreiding’. Het panel zal bestaan uit Edward Sorgeloose (Edward Sorgeloose Architecture en voorzitter van de Beroepsvereniging voor Architecten), Koen Baeyens (Graux & Baeyens architecten, Carl Dejonghe (raadgever ruimtelijke planning & stadsontwikkeling Gent) en An Rekkers (directeur Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning). Koen Van Synghel modereert.

Wanneer: do 16/02 om 11u op de stand van de Orde van Architecten (patio nr. 20). Wie erbij wil zijn, graag even een seintje aan hvd@ordevanarchitecten.be

TEAM
Architect
Maya Bogaert
vervoegt
team
Sorgeloose

Maya studeerde af aan Sint Lucas Brussel, was eerder werkzaam bij De Bouwerij Architecten (Ternat) en Studio Farris (Antwerpen). Ze vat nu haar laatste 6 maanden stage aan in ons bureau. Haar persoonlijke is ambitie is om architectuur met een verhaal te creëren. Welkom aan boord Maya!

PUBLICATIE Edward Sorgeloose Architecture
“Architecten en hoe ze wonen: Sketch Book Living”

Sketchbook Living - architecten en hoe ze wonen - illustreert hoe architecten en hun gezin leven in hun zelf ontworpen woning. Het toont negentien recente, boeiende realisaties met unieke foto’s, aangevuld met gesprekken met de ontwerpers. Het kantoor van Edward Sorgeloose Architecture kon hierin niet ontbreken.

Verkrijgbaar in de boekhandel en op www.athomepublishers.be

CONTACT
Edward Sorgeloose Architecture
Adres:  Jan Van Rijswijcklaan 97 - 2018 Antwerpen
Tel:  +32 (0) 483.08.36.03
Email:  
info@edwardsorgeloose.be
Website:  www.edwardsorgeloose.be
Copyright © 2017 Edward Sorgeloose Architecture bvba, All rights reserved.

gegevens wijzingen - uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp