Copy
Nyhetsbrev 
View this email in your browser
Share
Tweet
Forward


 

Kom och låt dig inspireras på Läromedelsmässa 2019!

Gör som minst 400 av dina förskole- och grundskolekollegor onsdag den 6 mars! Anmäl dig och kom till Optimerahallen, Hövdingegatan 18 i Hässleholm. 

Program:
Kl. 13.00 – 17.30 Inspiration från 46 utställare
Kl. 13.15 – 17.00 Drop-in på 16 stycken informationspass
Kl. 14.30 – 15.30 Bjuds alla anmälda besökare på fika
Kl. 13.00 Värdeskapande undervisning – Elevtid som blir viktig på riktigt
Kl. 14.30 Digitala verktyg i praktiken FULLSATT!
Kl. 16.00 Bee-bott-bott-bi-bil-pil, en nyckelpiga!

Läs mer om Läromedelsmässa 2019 och anmäl dig här.
Ta med ENTRÉBILJETTEN till mässan!

Hållbar turism - hur  reser man mer hållbart

Vi reser som aldrig förr. Resmålen kan utsättas för en stor press; både socialt, kulturellt, miljömässigt och ekonomiskt.

Turismen kan kan en negativ påverkan. Under 2016 var vi strax över en miljard internationella turister. Enligt UNWTO, FN:s världsturismorganisation, beräknas siffran öka med drygt 3 procent årligen fram till 2030.

I filmen Hållbar turism - hur man reser mer hållbart lär vi oss om hur vårt resande påverkar omvärlden samt undersöker begreppet hållbar turism. Hur kan vi resa mer hållbart? Vad kan vi tänka på när vi reser? Vi träffar representanter från resebranschen, sakkunniga inom samhällsfrågor samt vanliga resenärer som berättar hur de tänker kring sitt resande.


Havsfolket - skärgårdsskräck för slukaråldern

Ny litteratur i klassuppsättning i Mediekatalogen.

Gillar ni och har läst bokserien PAX? Här finns något att fortsätta med. Kombinationen av övernaturligheter hämtade från nordisk folktro och sjömansskrock bäddar för sträckläsning. Läsning av bokserien går utmärkt att koppla med hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet samhälle samt NO-studier av Östersjöns problematik.  

Även om tolvåriga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest håller sig för sig själv har hon alltid känt sig hemma i skärgården och på Harö, där hon bor. Hon kan alla kobbar, skär och grund utan och innantill. Men den här hösten har något förändrats. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga väsen visar sig bland träden ...

Kom och se böckerna i vår monter på Läromedelsmässa 2019. Boka och låna dem här.


Fler avsnitt i serien "Materialet" tillgängliga

Hur har människor använt och utvecklat olika material genom historien? Hur förädlas materialen och hur källsorteras de?

Att människan påverkar naturen lokalt och globalt är ingen nyhet. Men vad kan vi som konsumenter bidra med för en hållbar utveckling?  Vilka kemiska processer används vid framställning och återvinning och finns det nya, bättre sätt att förädla material?

I serien Materialet ingår avsnitt om plast, glas, gummi, kvicksilver, betong, aluminium, råolja, grafit och fosfor.

Den faktaspäckade och lättfattliga serien fungerar såväl i NO som i Kemi och Teknik för åk 4-6, liksom i Fysik och Kemi för högstadiet.


Jason - Palleböcker på engelska!

Ny litteratur i klassuppsättning på engelska i Mediekatalogen.

De lättsamma och trevlig böckerna om Jason går bra att läsa från årskurs 3 och uppåt. I varje bok råkar Jasons pappa ut får smått olyckliga händelser. Kom och se böckerna i vår monter på Läromedelsmässa 2019.

Boka och låna dem här.


Arbeta med prisbelönade filmen "Blodssystrar" en halvdag tillsammans med dess producent/regissör

Malin Andersson kommer kostnadsfritt ut till din klass eller skola. Du hittar även Malin på Läromedelsmässa 2019 - stanna gärna till och få mer information om hennes skolbesök.

Blodssystrar riktar sig till årskurs 7-9 och gymnasiet. Det går utmärkt att knyta filmen till värdegrundsarbete i klassrummen, som Malin också kan vara en del av och/eller i en kombination med praktiskt filmarbete där eleverna på olika sätt kan närma sig eget filmskapande t.ex. med hjälp av Skapande Skola-medel. Upplägget bestäms med fördel i samarbetet med ansvarig lärare och förankras gärna i det ordinarie skolarbetet i form av tema. Exempel på teman där filmarbetet kan vara en förlängning och fördjupning av det vanliga skolarbetet är: tolerans, mångfald, allas lika värde, rätten till sitt eget liv och #metoo.

AV Media Skåne står för kostnaden om din kommun/skola är anslutna till oss - kontakta Marie Bertilsson för att anmäla ditt intresse!

Läs mer om vårt samarbete med Malin här.

RedboxVR är klar för utlån!

Upplev lärande! 

Nu kan du tillsammans med dina elever uppleva lärande genom RedboxVR och Google Expeditions. För mer information och bokning kontakta Eva Martinsson.

Bergmans Kinematograf

Boka animationslådan i Mediekatalogen och skapa film på ett enkelt sätt med eleverna!

Bergmans Kinematograf är en animationslåda som du kan låna av oss. Med lådan i kombination med en surfplatta, ett animationsprogram och cutout animation skapar barn och unga på ett enkelt sätt film. Kika gärna på Den Pedagogiska Designbyråns upplägg med Bergmans Kinematograf ute på skolor.

Bild: Den Pedagogiska Designbyrån.


20 595 böcker i datorn!

Så här använder Gudmuntorps skola 4 – 6 i Höör Läshörnan de har tillgång till i ett år via AV Media Skåne.

Vår tanke med projektet ”Läshörnan” är:

  • Att ge eleverna på skolan tillgång till ett större utbud av litteratur. Som liten landsbygdsskola med långa avstånd till kommunbiblioteket är vår tillgång till litteratur starkt begränsad.
  • Att via våra chromebooks, som vi har i klassuppsättning, ge eleverna ökad kompetens i att läsa digitalt...
Vi tror att vissa elever som ibland uppvisar motstånd mot traditionell läsning kan motiveras lättare genom den digitala tekniken...

Läs mer om deras tankar och digital läsning här.

Max, Minsky och jag

En charmig och varm coming of age-film om att veta vad man vill och genomdriva sina föresatser.

13-åriga Nelly har huvudet bland stjärnorna och fötterna på jorden. Som blivande vetenskapskvinna är hon skeptisk till den bat mitzva hennes mamma tjatar om. Hon vill hellre försöka ta sig in i skollaget i basket.

Med visuell fantasi fångar Max, Minsky och jag tonårens längtan efter en egen plats i tillvaron och ett eget universum där man kan vara sig själv.
I kill giants

En känslomässigt stark coming of age-historia om hur det är att förlora någon och om självkänsla och vänskap.

När livet blir för tungt för tonåriga outsidern Barbara i I kill giants flyr hon till fantasin och det uppdrag hon är besatt av: att döda jättarna som hotar världen. Hon är en ensamvarg, blir retad i skolan och spenderar gärna sin tid i den hemlighetsfulla skogen, där hon gillrar fällor för, och fixar skydd mot jättarna. När en nyinflyttad flicka och en skolpsykolog närmar sig henne börjar de bägge världarna rämna och hon tvingas ta itu också med de verkliga demonerna.
Nyheter!

 

 

 

 

 

 
Facebook
Twitter
YouTube
Webb
Email
Copyright © 2019 AV Media Skåne, All rights reserved.

Kundtjänst: kontakt@avmediaskane.se | 0451- 38 85 80

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Klicka här för att avprenumerera eller uppdatera dina inställningar.