Copy
Nyhetsbrev 
View this email in your browser


 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Webb
Webb
Email
Email


 

AV Media Skåne önskar dig en god och vilsam jul!

Det närmar sig slutet på året och vi vill tacka för ett härligt år tillsammans!

Mediekatalogen kommer att vara tillgänglig hela julledigheten, men på kontoret kommer vi att hålla stängt den 24/12 - 4/1. Under denna tid kan du komma i kontakt med oss genom mejla till kontakt@avmediaskane.se. Vi hör av oss så fort vi är på plats igen!
 

Christmas all over again

Julen kan av många tyckas vara en trevlig högtid och många längtar efter den, men hur skulle det vara att fira julen om och om igen...?

I filmen Christmas all over again möter vi en besvärlig och självupptagen tonårspojke, som är dömd att återuppleva denna speciella julafton om och om igen. Han vaknar upp till samma julaftonsmorgon utan julklappar ända tills han lär sig vad helgens anda verkligen handlar om.

En härlig familjekomedi, som du hittar i Mediekatalogen!


Elliot - minirenen

Elliot står inför ett hopplöst dilemma, men vad ska han göra? Rädda sina vänner eller följa sina drömmar och rädda julen?

Den 21 december går en av jultomtens renar i pension och jultomten måste i sista minuten hitta en ersättare. När Elliot och hans kompis Hazel drar iväg mot Nordpolen för att delta i valet av den nya renen så upptäcker Hazel att julen är på väg mot katastrof. Och som om det inte räcker så hotar en elak drottning Elliots och Hazels vänner.

Följ det spännande äventyret i Elliot - minirenen - du hittar filmen i Mediekatalogen!


Trollvinter i Mumindalen

De älskade Mumintrollen är tillbaka! Mumintrollen, skapade av finlandssvenska Tove Jansson, älskas av barn och vuxna från hela världen. Trollvinter i Mumindalen är en animerad film som skapats helt i den klassiska andan.

Det är vinter i Mumindalen, men Mumintrollet vill inte gå i ide, han vill undersöka vintern. Snart upptäcker han att märkliga varelser går omkring i den midvintermörka snön och verkar vänta på en märklig och efterlängtad gäst. Gästen kallas för Julen och ivriga får Mumintrollen lära sig allt om den fantastiska juletiden.

Baserad på Tove Janssons böcker har Trollvinter i Mumindalen skapats utifrån gamla hederliga filmklipp från stop-motion-produktionerna som blev kända på 1980-talet av Jupiter Film och Film Polski. 

Kika gärna också på författarporträttet Tove Jansson - Våra nordiska sagoberättare eller boka boklådan Mumintrollet; Tove Jansson i vilken du hittar blandade titlar med böcker om vännerna i Mumindalen.

Creazas julklapp till er alla!

Vi kan hålla i en Creazaworkshop med dig och dina elever!

I det nya jultemat kan du och dina elever skapa spännande julupplevelser, julserier, julkort, julfilmer och julberättelser i Cartoonist.

Vi hoppas att du vill använda jultemat med dina elever som en kreativ, engagerande och trevlig förberedelse och/eller avslutning på julen. Julklappen hittar du när du är inloggad i Mediekatalogen, klicka på fliken Fler och sedan Creaza.

Hör av dig till Eva Martinsson om du vill att vi kommer till din skola!
 

Save the date - den 6 mars är det Läromedelsmässa 2019! 

Föreläsning kl. 13.00 - 14.00 med Maria Wiman:
Värdeskapande undervisning - Elevtid som blir viktig på riktigt

Maria tröttnade på att kasta elevarbeten i skolans pappersinsamling och insåg att undervisningen behöver en ny infallsvinkel för att skapa motiverade elever. Nu utgår undervisningen från att skapa ett värde för någon annan... Det gäller att skapa en motivation och ett engagemang som sträcker sig långt utanför klassrummets väggar. Här skapas aktiva samhällsmedborgare med driv och jävlar anamma! 

Läs mer och anmäl dig här! Håll utkik efter mer information och anmälningsformulär som snart publiceras!

Workshop med Ozobots

Låt klassen testa vår minsta robot tillsammans med en IKT-pedagog!

Ta chansen att boka en IKT-pedagog som kommer till din skola och genomför en workshop med eleverna.

Ozoboten är vår minsta robot, men också den mest användbara. Programmera med färgpennor utifrån kodkort, använd appen för att rita och få utmaningar och till sist blockprogrammera via program på nätet.

Kontakta Anna Söderstjerna för bokning.

 
Läshörnan - nyckeln till bokens magiska värld?

Så här tänker Frostaskolan 3 - 6 i Hörby använda Läshörnan som de får tillgång till i ett år via AV Media Skåne.

Vi hoppas att Läshörnan ska ge våra elever möjlighet till ett skolbibliotek tillgängligt dygnet runt. Ett skolbibliotek där man kan få hjälp att välja bok och där fler har chans att läsa samma bok samtidigt. Detta ger flera möjligheter, både till ökad läslust och till ökad läsförståelse.

Läs mer om digital läsning här.
Eleverna i årskurs 7 - 9 på Centralskolan i Perstorp läser digitalt!

Så här tänker de använda Läshörnan de får tillgång till i ett år via AV Media Skåne.

Genom detta projekt skapar vi möjlighet för läsning med elever på fler sätt än tidigare. Projektet skapar möjlighet för digital läsning för samtliga elever vilket vi hoppas kommer skapa ett ökat intresse för läsning hos eleverna.

Läs mer om digital läsning här.
Jultips!

 

 

 

 

 

 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 AV Media Skåne, All rights reserved.

Kundtjänst: kontakt@avmediaskane.se | 0451- 38 85 80

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Klicka här för att avprenumerera eller uppdatera dina inställningar