Copy
TIps voor deze zomer...en september

Beste lezers van onze nieuwsbrief,

Vandaag krijgen de kinderen in regio midden vakantie, volgende week is regio noord aan de beurt. En als u in regio zuid woont, dan is daar de zomervakantie al een week aan de gang. Het moment voor tips voor deze zomer. Tips voor als u naar Polen gaat maar ook tips voor bijvoorbeeld (luister)boeken voor op het strand of de camping.

Onder de labels 'vakantietip' en 'vakantiebestemming' vindt u nog meer inspiratie voor een trip naar Polen.

Wat uw plannen ook zijn voor de komende periode, we wensen u mooie weken toe!

Iwona & Hans

Wrocław

Warszawa en Kraków als bestemming voor een citytrip zijn bij iedereen bekend. Wrocław is een stuk minder bekend en dat is jammer. Een mooi centrum met veel gezellige terrassen, flaneren langs de Odra en een goede uitvalsbasis naar de natuur in het Reuzengebergte. Zelfs de Telegraph is dit opgevallen...

Grootste gratis muziekfestival

Ieder jaar vindt net over de grens in Polen het grootste gratis muziekfestival van Europa plaats. Drie dagen, 2, 3 en 4 augustus, meerdere podia en meerdere muziekstijlen. Kijk op de site van Pol'andRock voor de complete line-up.

Chopin en Wieniawski

Voor de liefhebbers van klassiek twee Poolse composities tijdens de Robeco Summernights in het Concertgebouw in Amsterdam

Het smalste huis

Een speurtocht tijdens een bezoek aan Warszawa: Zoek het smalste huis van 92 centimeter breed (of moeten we zeggen smal).

De stad als decor

Een stad bezoeken is extra leuk als u op zoek kan naar het decor van een verhaal. Of andersom: Een verhaal wordt extra leuk als u herkent waar het zich afspeelt. Voor Wrocław (zie de tip hiernaast) kan dit met misdaad thrillers: science fiction in de vorm van een luisterboek of verhalen van bijna honderd jaar geleden toen de stad nog Breslau heette.

Winkelen in Polen?

De Volkskrant schreef in aanloop naar de zomervakantie over eventuele kosten van het gebruik van de pinpas in het buitenland. Omdat Polen nog geen Euro's heeft is dat iets om rekening mee te houden. Voorkom onnodige kosten.

Fietsend de stad verkennen

Een stereotype is dat Nederlanders van fietsen houden. Daarom deze tip: Verken bijvoorbeeld Kraków tijdens een begeleide fietstour.
 

Tot slot: Save the Date

We zijn achter de schermen druk bezig om een interessante lezing te organiseren met een bekende historicus, waarschijnlijk op 27 september. Binnenkort meer details maar zet het maar vast met potlood in de agenda.

Deze nieuwsbrief en u

U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor via site of Facebook heeft opgegeven of omdat wij met u contact hebben gehad over Polen in Beeld. Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met uw gegevens.

Polen in Beeld heeft als doelstelling bij te dragen aan de beeldvorming over Polen: het land, de mensen, maatschappij en cultuur. Deze nieuwsbrief gebruiken we om, in aanvulling op de updates via TwitterFacebook, Instagram en Google+, u en andere volgers te informeren over Polen.

Help mee en stuur de nieuwsbrief gerust door aan uw kennissen die geïnteresseerd kunnen zijn in de onderwerpen die we behandelen.

Copyright © 2018 Polen in Beeld, All rights reserved.


Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Mijn gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp