Copy
Via deze nieuwsbrief brengen we een aantal bijeenkomsten, boeken artikelen en een tentoonstelling onder uw aandacht. Kortom, genoeg te doen...
View this email in your browser

Genoeg te doen...

Komende week kunt u donderdag kennismaken met de schrijfster Katarzyna Bonda en zaterdag met de Poolse gemeenschap in Amsterdam. Over drie weken start een overzichtstentoonstelling van Edward Krasiński. Vanuit uw luie stoel kunt u als stadsreiziger genieten van de kunst van Tytus Brzozowski of één van de mooie artikelen op onze site, bijvoorbeeld over de revival van de Poolse tango of genietend van de muziek van Radiohead, niet Pools maar toch gelinkt met Polen.

Ontmoet Katarzyna Bonda

Donderdag 8 juni is om 19:00 in de Poolse ambassade in Den Haag een bijeenkomst met de schrijfster van “Het meisje uit het noorden”.

Meer in onze agenda.

Stadreizigers

Misschien had u de stijl van de afbeelding boven deze brief al herkend. Het is werk van Tytus Brzozowski. De afbeelding komt uit zijn boek 'Miastonauci'.

Wordt ook 'Stadreiziger' en leer meer over dit kunstboek op onze site.

'I Promise'

Nieuwere muziek komt van Radiohead. Geen Poolse band, toch op onze site. Ontdek hier waarom...

Ontmoet de Poolse gemeenschap

Het Pools Centrum voor Onderwijs en Cultuur Lokomotywa organiseert een dag om kennis te maken met de Poolse gemeenschap in Amsterdam.

Meer in onze agenda.

Edward Krasiński - retrospectieve tentoonstelling

Het Stedelijk Museum Amsterdam toont van 24 juni tot en met 15 oktober 2017 werk van Edward Krasiński.  Krasiński is één van de belangrijkste kunstenaars uit Oost-Europa en hoofdrolspeler van de Poolse avant-garde van de jaren zestig en zeventig.

Maak kennis met Krasiński op onze site.

De Poolse Tango

De journalist Pieter van Os schetst in zijn nieuwe bijdrage de geschiedenis en de revival van de Poolse tango. In het artikel hebben we ook enkele voorbeelden van deze muziekstijl opgenomen om te beluisteren.

Lees dit of één van zijn andere artikelen op onze site.

Copyright © 2017 Polen in Beeld, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp