Copy
Een nieuwsbrief naar aanleiding van de boekenweek

De Boekenweek

Beste lezers van onze nieuwsbrief,

Deze week is het Boekenweek. Graag tippen we enkele boeken voor uw boodschappenlijstje: Klassiekers en kinderboeken.

Gaat u liever naar een concert of film dan raden we u ook aan om even door te lezen.

Iwona & Hans
 


Trilogie van Sienkiewicz 

De historische romans van Sienkiewicz zijn vergelijkbaar met „Ivanhoe” en „Waverly” van de Schotse schrijver Walter Scott, of de musketiertrilogie van de Fransman Alexander Dumas, Tolstojs „Oorlog en vrede” of de Leatherstocking Tales-cyclus van de Amerikaanse auteur James Fenimore Cooper waaronder de meest bekende roman „The Last of the Mohicans”.

Nieuwsgierig geworden? Sinds kort is de trilogie van Sienkiewicz verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling. Lees meer hierover op onze website.

En nog veel meer ideeën...

Op onze site hebben we nog veel meer ideeën samengebracht waaronder kinderboeken maar bijvoorbeeld ook fantasyKijk daar gerust verder voor inspiratie.

Muziek: Chopin in het Concertgebouw

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt op 2 april onder leiding van de Poolse dirigent Krzysztof Urbanski, Chopins Tweede Pianoconcert in f, opus 21.

Kaarten via de website van het Concertgebouw.

Station Brussel-Zuid 

In onze vorige nieuwsbrief al aangekondigd: voor het eerst is er werk van de Poolse schrijfster Grażyna Plebanek vertaald naar het Nederlands. Het gaat om het verhaal ´Station Brussel-Zuid´, verschenen in 'Atlas Brussel', een boeknummer van het Belgische literaire tijdschrift  DW B.

Meer hierover en een preview van het verhaal op onze site.


Poolse filmlente in Tilburg en Delft

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 april zijn er weer een aantal nieuwe Poolse films in Nederland te zien.

In samenwerking met de filmtheaters Euroscoop in Tilburg en Filmhuis Lumen Delft brengt Stichting Pools Podium een negental Poolse films naar Nederland.
Voor de films en programma: Bezoek onze website.

Deze nieuwsbrief

U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor via site of Facebook heeft opgegeven of omdat wij met u contact hebben gehad over Polen in Beeld.

Polen in Beeld heeft als doelstelling bij te dragen aan de beeldvorming over Polen: het land, de mensen, maatschappij en cultuur. Deze nieuwsbrief gebruiken we om, in aanvulling op de updates via TwitterFacebook en Google+, u en andere volgers te informeren over Polen.
Stuur de nieuwsbrief gerust door aan uw kennissen die geïnteresseerd kunnen zijn in de onderwerpen die we behandelen. Zo werken we samen aan de beeldvorming over Polen.

Copyright © 2017 Polen in Beeld, All rights reserved.


Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Mijn gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp