Copy
De agenda voor februari

De 'uit agenda' voor Februari 


Beste lezers van onze nieuwsbrief,

De kop van het jaar is eraf en we kunnen al weer terugkijken op ten eerste Grażyna Plebaneks geslaagde bijdrage aan Writers Unlimited Winternachtenfestival. Ze was daar op initiatief van Stichting Literatura. Zeer inspirerend - naast de optredens van Grażyna op het festival zelf - was haar gesprek met leerlingen van het Edith Stein College in Den Haag.
Ten tweede kon u vorige week in Utrecht en gisteravond nog in Den Haag genieten van jazz van het hoogste niveau van het Marcin Wasilewski Trio

Voor de komende maand kunnen we uitkijken naar mooie films, opnieuw jazz op hoog niveau en theatervoorstellingen.

Iwona & Hans

Poolse films op IFFR

Deze week staat Rotterdam weer bol van de films in het kader van het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR). 

Dit jaar toont IFFR een retrospectief van het werk van Artur Żmijewski (1966), beeldend kunstenaar, fotograaf en filmmaker. 

Over zijn film 'Glimpse' en de andere bijdragen meer op onze site.

Laaktheater Den Haag

Op 10 februari is er een theatervoorstelling van het Nederlandse gezelschap Lynx met muziek van Radek Fedyk over twee vrouwen achter het IJzeren Gordijn: De Tweede Wereld.

Film

In samenwerking met het Laaktheater presenteren we twee, ook voor Nederlanders toegankelijke, Poolse films. Deze maand op 14 februari, Valentijnsdag ´The Art of Loving´.

Een biografie van Michalina Wisłocka, de beroemde seksuologe die in 1976, zeer tegen de zin het communistisch regiem en de katholieke kerk, haar boek 'Sztuka kochania' (The Art of Loving) uitbrengt. De seksuele revolutie voor Poolse vrouwen. Deze mooie en van tijd tot tijd ook grappige film was in Polen een groot succes.

Op 10 maart komt nog de film over Marie Curie
 

Jazz in Breda

Op 3 en 4 februari vindt in Breda het Sound of Europe festival plaats met op 4 februari een concert van een gelegenheidstrio: de Nederlandse pianist Roger Telderman, de Poolse violist Adam Bałdych en de Franse cellist Vincent Courtois.

Op onze site een interview met Rogier over deze samenwerking. Via onze Facebookpagina zijn vrijkaarten te verdienen.
 

6:10 to Eindhoven

Na eerdere succesvolle uitvoeringen in Den Haag en Eindhoven is nu ook op 9 februari te zien in Amsterdam een theatervoorstelling over een arbeidsmigrant in Nederland.

Ga naar site Badhuistheater

Geheugenprints

Vandaag in 1945 werd Auschwitz-Birkenau bevrijd. De kunstenaar en overlevende van het kamp, Marian Kołodziej (1921-2009), maakt daar een bijzonder kunstwerk over.

Een tentoonstelling met panelen over dit werk is nog tot 11 februari te zien in Hellevoetsluis.

Deze nieuwsbrief

U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor via site of Facebook heeft opgegeven of omdat wij met u contact hebben gehad over Polen in Beeld.

Polen in Beeld heeft als doelstelling bij te dragen aan de beeldvorming over Polen: het land, de mensen, maatschappij en cultuur. Deze nieuwsbrief gebruiken we om, in aanvulling op de updates via TwitterFacebook en Google+, u en andere volgers te informeren over Polen.
Stuur de nieuwsbrief gerust door aan uw kennissen die geïnteresseerd kunnen zijn in de onderwerpen die we behandelen. Zo werken we samen aan de beeldvorming over Polen.

Copyright © 2018 Polen in Beeld, All rights reserved.


Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Mijn gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp