Copy
Via deze nieuwsbrief een aantal ideeën voor deze zomervakantie.
View this email in your browser

Najaar...

In september en oktober wordt altijd stilgestaan bij de Poolse bijdrage aan de bevrijding van Nederland met de herdenkingen in Driel en Breda. Afgelopen week was er aandacht voor de rol van de Poolse vliegers met de begrafenis van twee van hen.

Met een lezing in Spui25 slaat Pieter van Os een link tussen de geschiedenis en de actualiteit. Ruim twee weken later is de schrijfster en filosofe Alicja Gęścińska te gast in de bibliotheek van Den Haag. Deze en andere activiteiten zijn te vinden in onze agenda. Hieronder een selectie.

Boek over berging

De berging van een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog kreeg veel media-aandacht. Nu is er een boek verschenen over dit project en de identificatie van de Poolse bemanning waarvan twee leden afgelopen week werden begraven.

Boekvoorstelling Zwarte Bladeren

Auteur en recensent Joseph Pearce gaat op 13 september in Antwerpen in gesprek met de Belgisch-Poolse schrijfster Maja Wolny over haar roman Zwarte bladeren.

Muziekconcerten

Maandag 11 september is in het Concertgebouw om half één een gratis lunchconcert dat verzorgd wordt door violiste Klara Gronet.

Ook vragen we uw aandacht voor een benefietconcert op 16 november voor voor Stichting Poolse Weeskinderen Naarden.
 

Poolsprogramma Laaktheater

Ook dit najaar heeft het Laaktheater in Den Haag een Poolsprogramma dat ook zeer geschikt is voor Nederlandse bezoekers met drie films en een theatervoorstelling.

Laatste weken

Nog te zien tot 15 oktober. De goed ontvangen tentoonstelling met werk van Krasinski in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Herdenken

Met de Polentocht op 9 september en de jaarlijkste kranslegging op het Polenplein in Driel wordt de bijdrage van de Poolse para's herdacht aan de bevrijding van Nederland in September 1944.

Welke rol speelt de geschiedenis in het Polen van vandaag?

Onder de Engelse titel 'Contested histories: the meaning of the national past in today’s Poland and Hungary' organiseert Spui 25 op 28 september in Amsterdam een lezing met als spreker onder andere Pieter van Os, correspondent van NRC.

Literatuur Late Night met Alicja Gęścińska

Tijdens Literatuur Late Night van B-unlimited op vrijdag 13 oktober zijn de schrijvers Marcel Möring en Alicja Gescinska te gast in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Gespreksleider Jeroen Vullings praat met hen over identiteit en het zoeken naar een thuis. 

Bijdragen aan...

Naast Pieter van Os hebben we de afgelopen zomerperiode ook afspraken kunnen maken met Jenne Jan Holtland (Volkskrant) en Marc Peirs (VRT). Daardoor kunnen we van tijd tot tijd interessante artikelen van deze correspondenten in Polen opnemen op onze site. We danken ze via deze weg hartelijk voor hun medewerking.

Lijkt u het leuk om bij te dragen of heeft u tips voor ons? Neem contact met ons op.
 

Copyright © 2017 Polen in Beeld, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp