Copy
Fijne feestdagen

Fijne Feestdagen van Polen in Beeld


Beste lezers van onze nieuwsbrief,

Afgelopen jaar hebben we veel leuke contacten mogen leggen en zijn we samenwerkingen aangegaan om meer Nederland(ers) kennis te laten maken met de Poolse cultuur en maatschappij. Denk aan de verschillende vrijkaarten die we ter beschikking gekregen voor muziek (zie een voorbeeld hieronder) en films.

Een bijzonder bedankje aan Pieter van Os, Marc Peirs en Jenne Jan Holtland. Als correspondenten voor reguliere media berichten zij met regelmaat over de Poolse actualiteit (stof genoeg), maken achtergronden bij het nieuws en schrijven reportages. Met het accent op de laatste twee stellen ze hun berichten ook beschikbaar aan 'Polen in Beeld'.

Voor ons een motivatie om in 2018 op deze ingeslagen weg verder te gaan. De eerste resultaten vindt u al in deze nieuwsbrief in de vorm van de samenwerking met het Laaktheater. Wij kijken uit naar een mooi cultureel jaar. 

Mooie feestdagen en een voorspoedig 2018.

Iwona & Hans

Bartlomiej Bara

Voor onze kerstkaart gebruikten we een foto van fotograaf Bartlomiej Bara.

Bekijk op onze site meer foto's die hij maakt in de Subkarpaten.

Ga naar onze site >>

Films in het Laaktheater

Vooruitkijkend naar 2018 kunnen we aankondigen dat in samenwerking met het Laaktheater twee Poolse films vertoond worden.
Op valentijnsdag ´the Art of Loving´ over de geschiedenis van Michalina Wislocka, de beroemdste seksuoloog ten tijde van communistisch Polen.


Op 10 maart  in het kader van Internationale vrouwendag, ´The courage of knowledge´ de film over Maria Sklodowska-Curie, de beroemde Poolse wetenschapster en tot nu toe de enige vrouw met twee Nobelprijzen op haar naam. 

Ga naar onze agenda >>

CD Możdżer en HollandBaroque

Eerder dit jaar mochten we vrijkaarten weggeven voor concerten van jazzpianist Leszek Możdżer en Holland Baroque.
Van deze samenwerking verscheen in november de CD.

Ga naar onze site >>

Madame Furie

Van 18 tot en met 21 januari 2018 wordt in Den Haag Writers Unlimited Winternachten gehouden met dit jaar een bijdrage van de schrijfster Grażyna Plebanek
Op onze site een sneakpreview van haar roman 'Madame Furie'.

Ga naar onze site >>

De horizon

Van de hand van Karol Lesman is onlangs een vertaling verschenen van de roman 'Widnokrąg'  - 'De Horizon' van schrijver Wiesław Myśliwski.

Ga naar onze site >>

Deze nieuwsbrief

U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor via site of Facebook heeft opgegeven of omdat wij met u contact hebben gehad over Polen in Beeld.

Polen in Beeld heeft als doelstelling bij te dragen aan de beeldvorming over Polen: het land, de mensen, maatschappij en cultuur. Deze nieuwsbrief gebruiken we om, in aanvulling op de updates via TwitterFacebook en Google+, u en andere volgers te informeren over Polen.
Stuur de nieuwsbrief gerust door aan uw kennissen die geïnteresseerd kunnen zijn in de onderwerpen die we behandelen. Zo werken we samen aan de beeldvorming over Polen.

Copyright © 2017 Polen in Beeld, All rights reserved.


Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Mijn gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp