Copy
Uitnodiging lezing Adam Zamoyski, Pools-Brits Historicus

Lezing Adam Zamoyski bij de Universiteit van Leiden

Beste lezers van onze nieuwsbrief,

Met veel plezier nodigen we u uit voor een bijeenkomst met de Pools-Britse historicus Adam Zamoyski. Naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek „Napoleon. De man achter de mythe” hebben we hem gevraagd een lezing te verzorgen. We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met Universiteit Leiden en uitgeverij Balans.

De lezing heeft als onderwerp:

What were the Napoleonic Wars really about?

The problem posed to Europe by the Partitions of Poland and the disintegration of the Holy Roman Empire, the collapse of the Westphalia system and the rising power of Russia.

27 september 2018 | inloop vanaf 17:30 uur | Aanvang 18:00 uur | Zaal 148 van het Lipsiusgebouw Universteit Leiden | Cleveringaplaats 1, 2311 BD Leiden  | Toegang gratis | Voertaal Engels


Adam Zamoyski heeft inmiddels een diversiteit aan toonaangevende publicaties op zijn naam staan, onder andere over Chopin en de geschiedenis van Polen. Ook Napoleon kwam in zijn boeken al aan bod. Verder schrijft hij regelmatig voor gerenommeerde dagbladen zoals The Times en The Guardian en tijdschriften zoals de Poolse Newsweek en Rzeczpospolita. In Nederland levert hij met regelmaat bijdragen aan het tijdschrift en bijeenkomsten van Nexus.

Op onze website vindt u een korte biografie van de auteur. 

Wilt u aanwezig zijn? Dan vragen we u om zich in te schrijven zodat we als organisatie weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. 

Na afloop van de lezing is er tijd voor vragen en kunt u het nieuwe boek over Napoleon ter plaatste kopen en laten signeren. Verdere details over het programma en de locatie vindt u op onze website bij het inschrijfformulier.

Samen met Universiteit Leiden en uitgeverij Balans hopen we u op 27 september welkom te mogen heten in Leiden.

INSCHRIJVEN
Met vriendelijke groet,

Iwona Mączka en Hans Kardol

Deze nieuwsbrief

U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor via site of Facebook heeft opgegeven of omdat wij met u contact hebben gehad over Polen in Beeld.

Polen in Beeld heeft als doelstelling bij te dragen aan de beeldvorming over Polen: het land, de mensen, maatschappij en cultuur. Deze nieuwsbrief gebruiken we om, in aanvulling op de updates via FacebookTwitterInstagram en Google+, u en andere volgers te informeren over Polen.
Stuur de nieuwsbrief gerust door aan uw kennissen die geïnteresseerd kunnen zijn in de onderwerpen die we behandelen. Zo werken we samen aan de beeldvorming over Polen.

Copyright © 2018 Polen in Beeld, All rights reserved.


Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Mijn gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp