Copy
April 2017
View this email in your browser

Geachte lezer,

Wij zijn blij dat de eerste nieuwsbrief zo goed is ontvangen. Het idee was spontaan ontstaan binnen een beperkte groep en u zult gemerkt hebben dat niet alle organisaties waren vertegenwoordigd. Inmiddels hebben wij ook Dierenbescherming Curaçao, Stichting Dierenhulp en Kitten Rescue Curaçao mogen verwelkomen. Klik hierboven op de logo's van de deelnemers en u wordt doorgeschakeld naar een pagina met alle e-mail adressen, websites en facebookpagina's.

Als u de verschillende organisaties een beetje heeft gevolgd op facebook heeft u kunnen zien dat er weer niet stil gezeten is de afgelopen maand.

Behalve vangacties en gevonden dieren (iemand had zelfs zijn schattige pup in de bus gezet, of madam had een uitje gepland) waren er ook helaas aangereden dieren die aan hun lot waren overgelaten. In veel gevallen ontfermt iemand zich dan toch over dit dier en wordt er ingesprongen door de stichtingen met hulp bij dierenartsbezoek en opvang.

Om u een goed inzicht te geven in de werkzaamheden van de diverse stichtingen hebben wij een nieuw item toegevoegd "Een kijkje bij". Iedere maand zal een andere organisatie u een kijkje achter de schermen geven. De aftrap wordt verzorgd door Thea Hansates van HADOC die u vertelt wat er allemaal komt kijken bij het vangen van een poes voor sterilisatie.

Verder heeft er op Bonaire een overleg plaatsgevonden over het zwerfdierenprobleem in deze regio. Curaçao was hier vertegenwoordigd door, onder andere, Mirjan Seppenwoolde (verderop in deze nieuwsbrief een kort verslag).

Extra aandacht voor de geweldige honden en katten die gereed zijn voor adoptie. Zo is er een prachtige jongen die nog steeds bij Cats of Curaçao zit. Hij staat nu op een kruispunt in zijn jonge leven - de kunuku in (waar hij wel verzorgd wordt natuurlijk) omdat er nu eenmaal weer andere hulpeloze dieren moeten worden opgevangen of een gouden mandje. Misschien bij u? Het is een lieve, bescheiden jongen met goede manieren.

Inhoud:

  • Stichting Dierenhulp;
  • Help! Ik heb een nestje kittens gevonden;
  • Een kijkje bij ... HADOC;
  • Meeting op Bonaire;
  • Deel zeven van de prachtig filmverslagen van Jar Nobrega - Stichting DOG;
  • Agenda met activiteiten van de stichtingen (wandelingen, meet & greet, etc.)
  • Gereed voor Adoptie / Op-afstand-baas gezocht.
Vindt u de filmpjes van Jar ook zo mooi? Subscribe op YouTube en maak de droom waar dat dit kanaal geld gaat genereren voor het goede doel - de zwerfdieren van Curaçao.

Heeft u vragen over het opvangen van honden of katten, voeding, gezondheid of gedrag, aarzelt u dan niet contact op te nemen met iemand van onze stichtingen. Wij zullen u, waar mogelijk is, helpen of adviseren. 

Tot slot. Meldt u aan om deze nieuwsbrief automatisch te ontvangen of deel hem via facebook, twitter, e-mail met behulp van de smart icons onder aan de nieuwsbrief.


Wij wensen u veel leesplezier.
 

STICHTING DIERENHULP CURACAO

Vaak ... te vaak worden we geconfronteerd met in de mundi gevonden nestjes kittens en pups, al dan niet met de moeder nog aanwezig. Deze nestjes zijn geboren uit zwerfdieren of ongewenst geboren uit huisdieren. Stichting Dierenhulp verzorgt sterilisaties/casteraties van katten en honden voor mensen die niet de financiële middelen hebben om dit zelf te betalen en draagt in hoge mate bij aan het beginnen met oplossen van het zwerfdieren probleem op het eiland.

Meer weten over Stichting Dierenhulp of over hoe u het goede werk (financieel) kunt ondersteunen?
Lees hier verder ... 


Overige links:
https://dierenhulp.nl/
https://www.facebook.com/stichting.dierenhulpcuracao/
HELP! IK HEB EEN NESTJES KITTENS GEVONDEN.
Curaçao kent nauwelijks seizoenen. Ok, er is een regentijd, maar de temperatuur is bijna het hele jaar gelijk. Dit betekent voor de zwerfdieren dat ze zich niet op natuurlijke wijze aanpassen aan een periode dat het beter is om een nestje te krijgen. Het gezegde "in mei leggen alle vogels een ei" gaat in dit geval niet op. U kunt het hele jaar door dus geconfronteerd worden met een nestje kittens of pups. 

Wilt u weten wat u moet doen als u een nestje kittens vindt?
Lees hier verder ...EEN KIJKJE BIJ ... HADOC
"Er zit hier een poes met kittens, kunt u die komen ophalen?" is de meest gestelde vraag!
Deze melding zet twee acties in gang. Het zoeken van een huisje voor de kittens en het laten steriliseren van de moeder. Nu zijn de poezen die zo maar ergens zitten vaak wild en vergt het ophalen dus wat meer moeite dan eenvoudigweg naar een huis rijden, inpakken en weg wezen. 

Hoe gaat dit dan allemaal in zijn werk?

Lees hier verder ...MEETING OP BONAIRE.
Tijdens de bijeenkomst, die werd georganiseerd door Stichting DierenLot uit Nederland, deelden dierenhulpverleners Lenie ’t Hart (Zeehondenfonds Lenie ’t Hart) en Wim de Kok (World Animal Net) hun ervaringen met betrekking tot dierenhulp en met het opzetten van wetgeving met betrekking tot dierenwelzijn. Daarnaast was er veel gelegenheid om collega-dierenhulpverleners te ontmoeten en van elkaars ervaringen te leren. Een zeer nuttige dag voor alle aanwezig dierenhulpverleners!

Wilt u meer weten over het bezoek aan Bonaire?

Lees hier verder ...
Dierenhulp op Curaçao #7 - Stichting DOG in Beeld
Jar Nobrega is een prachtig film-dagboek aan het maken van de verschillende organisaties en particulieren die zich inzetten voor de dieren op Curaçao.
Deel 7 - Stichting DOG
Agenda April:

22 april 2017 - Walk 4 Paws, Plantage Juan Luis,
aanmelden via e-mail: walk4pawscuracao@gmail.com

 
ADOPTIE
Wie wil deze lieve jongen een thuis geven?? Hij vindt het heerlijk om lekker te knuffelen... maar ook om lekker in zijn uppie te chillen... per slot van rekening is hij een echte Curaçaoënaar. Hij is wel klaar om zijn koffertje in zijn gouden mandje uit te pakken en wil graag ruimte maken voor de nieuwe kittens die zorg nodig hebben. Hij is al geholpen! 5 maanden oud en zeg eens eerlijk ... is het geen schoonheid! 
ADOPTIE
Kyo is een jonge dame van ongeveer 2 jaar. Ze is ontzettend vrolijk, speels en gezellig. Ze is langs de kant van de weg gevonden met een lelijke botbreuk, maar dat is met pinnen heel goed herstelt. Wat was ze stoer toen ze 6 weken hokrust moest houden, maar o zo blij toen ze er uit mocht om te spelen met de andere honden. Ze heeft wel een speelkameraadje nodig, alleen zijn vindt ze niet leuk. Heb jij dat speelkameraadje voor haar?
ADOPTIE
Faia de perfecte gezinshond is beschikbaar voor adoptie. Echt een buitenkansje!!!
Zoek jij een kern gezonde hond zonder hartworm (bloed is getest) inmiddels gesteriliseerd, ontwormt (Milbemax) en behandeld met Nexgard Spectra uiteraard is Faia gevaccineerd (+ chip en Rabies). Haar leeftijd is geschat op 2 jaar. Ze is sociaal met dieren en gek op kinderen. Aan de riem lopen, doet ze keurig en met plezier! Over 30 dagen mag Faia naar Nederland vliegen mits er zich een baasje voor haar meldt. 
Wie geeft Faia een fijn huisje?
ADOPTIE
Rens is een pittig maar lief reutje. Hij is nu bijna een half jaar  (geboortedatum ongeveer november 2016).  Hij is gevonden op een parkeerplaats in de buurt van Abrahams. Rens zou het leuk vinden om een baasje te krijgen die leuke dingen met hem gaat doen, op puppytraining en wandelen en misschien wel zwemmen. Rens vindt andere honden leuk maar kan soms ook wel een beetje de baas spelen maar over het algemeen wil hij alleen maar spele
n.
 En ... wie wordt er nu niet verliefd op deze jongen?
ADOPTIE
Vera is van de straat gehaald met een ingegroeide halsband. Ze leek schuw maar al snel bleek dat het kwam omdat ze enorm pijn had. Eenmaal opgeknapt zien we dat Vera een speels en sociaal meisje is die even de kat uit de boom kijkt maar daarna een lief kameraadje is. Ze past het best bij iemand die 1 of meerdere honden heeft zodat ze kan spelen. Verder is ze goed gewend aan kinderen en is ze al gesteriliseerd. Vera is echt een vriendinnetje voor het leven!

ADOPTIE
Mag ik me even voorstellen? Ik ben Irvin.
Ik liep op de parkeerplaats van Mambo en wist niet waar ik woonde. Ik ben nog niet zo oud, ze denken dat ik ongeveer 8 a 10 maanden ben. Een lieve meneer heeft me toen opgeraapt en meegenomen. Maar toen er niemand kwam die mij kwijt was heeft hij mij naar HADOC gebracht omdat hij mij ook niet kon houden. Daar heb  ik een wormenkuur gehad en een pil tegen de vlooien. Ook ben ik gecastreerd. Wat dat is weet ik niet, want toen dat gebeurde sliep ik. Eén andere kat kan ik nog wel aan, maar er zijn er hier zo veel! Dat is niet leuk meer. Ik wil liever bij iemand wonen waar geen of heel weinig andere katten zijn. Dan kan ik lekker met je knuffelen en spelen. Mag ik alsjeblieft bij jou? Je kunt me komen bekijken bij HADOC. Ik weet zeker dat je me leuk vindt!
Kopje van Irvin.
ADOPTIE
Kleine Lex zoekt mensen met een groot hart! Lex is een pup van 5 maanden oud die met mama en zusje gedumpt is geweest. Lex is een leukerd! Niets herinnert hem aan het verleden. Lex is nu 7 kilo en 30 cm hoog of klein eigenlijk, het is maar hoe je het bekijkt. Hij zal niet heel groot worden. Wie biedt dit grappige pupje een huis?

ADOPTIE
Hoi, mijn naam is Frankie en ik ben een stoere kater van 8 weekjes oud.
Ik ben alleen op straat gevonden toen ik ongeveer 4 weken oud was.Ik miste mijn mama heel erg maar bij Kitten Rescue Curacao kreeg ik leuke nieuwe vriendjes om mee te spelen en leren. Nu ben ik een speels kitten, goed gesocialiseerd en klaar om naar een nieuw huis te gaan!
Ik zoek een huis met een andere kat of iemand die veel tijd met mij door kan brengen. Of je kunt mij adopteren met een van mijn pleegbroertjes of -zusjes. Dat is wel zo gezellig.
Kom je snel een keer naar mij kijken?

ADOPTIE
Als u haar naam hoort zult u waarschijnlijk direct aan de Aristocats denken en terecht want ze is zeker net zo stijlvol en elegant als haar naamgenote uit deze film.
Dutchess is een van de vele kittens in het asiel. Er zijn er nu echt heel erg veel. De kittens worden in dozen bij de deur van het asiel gezet. Kom jij Dutchess of één van haar vriendjes of vriendinnetjes adopteren?

Natuurlijk is een mandje buiten Curaçao ook mogelijk. Neem contact op met de stichting die de zorg voor dit diertje heeft en zij zullen u informeren over de kosten en u op alle mogelijke manieren helpen bij de overzee-adoptie.
Alleen met uw hulp kunnen wij blijven helpen!
 
U kunt ons op verschillende manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld door middel van een donatie, financieel door het overmaken van een bedrag naar een bankrekening of materieel door het aanschaffen van bijvoorbeeld voer, medicijnen of schoonmaakmiddelen. Verder zijn er ook diverse dierenartsen waar een spaarpotje staat voor de stichtingen of kunt u punten overmaken van uw Fun Miles rekening. Maar ook een dagje kattenbakken schrobben, honden wassen, stallen uitmesten of een ritje dierenarts is van harte welkom.

Klik HIER voor de gegevens betreffende bankrekeningen, ondersteunende dierenartsen en Fun Miles.
Share
Forward
Pin
Tweet
Share
+1
Copyright © 2017 - Oog voor Dieren, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to info@stichtingDOG.org
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oog voor Dieren · - · - 0 · Curacao

Email Marketing Powered by Mailchimp