Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

                  
NIEUWSBRIEF

april 2020
Medio januari heeft u de eerste nieuwsbrief van Dare2Share ontvangen.

COVID19/Corona, een pandemie die de wereld op zijn kop zet, vraagt om een vernieuwende creatieve ‘digitale’ aanpak om de veelbelovende initiatieven voort te zetten en dat is ons gelukt.

In deze nieuwsbrief kijken we terug op de successen binnen het project Dare2Share in het afgelopen kwartaal en informeren we u over de manieren waarop u door deelname aan het project innovatie binnen uw bedrijf kan realiseren. Innovaties die in deze tijden misschien nog wel noodzakelijker zijn geworden.

Twijfel niet om contact met ons op te nemen, wij werken graag met u samen!
2020

update TALENT INNOVATION POOL (TIP) eCMR

In de eerste Dare2Share nieuwsbrief van dit jaar las u over de start van een Talent Innovation Pool op het gebied van de eCMR (digitale vrachtbrief). De studenten zijn in februari gestart met hun afstudeerstage bij Verbrugge terminals en Kloosterboer Vlissingen. Tijdens de interactieve bijeenkomsten met de studenten en bedrijven deelden we opgedane kennis en leerden we van elkaar op het gebied van digitale veiligheid, projectmanagement en projectplanning.

We vroegen aan één van de studenten ons iets meer te vertellen over de voortgang van het project. Ivo van Vliet, vierdejaarsstudent Logistics Engineering van HZ University of Applied Sciences vertelt daarover: “Het doel van het eCMR project bij Verbrugge Terminals is om met lokale vervoerders te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de gehele keten over te laten gaan op de eCMR. Binnen mijn afstudeerstage breng ik de huidige situatie in kaart om te zien hoe het CMR-proces loopt vanuit het perspectief van de afzender, de vervoerder en de ontvanger. De komende tijd wil ik bekijken hoe de overgang door Verbrugge terminals en hun transporteurs naar eCMR ondersteund kan worden.”
 
Helaas kunnen de fysieke bijeenkomsten met de deelnemende bedrijven en studenten door de preventieve maatregelen van de overheid tegen het COVID19/Corona niet doorgaan. De HZ University of Applied Sciences biedt de deelnemers van de TIP eCMR een alternatieve werkvorm aan, waardoor de bijeenkomsten in digitale vorm door kunnen gaan.

De eerstvolgende open bijeenkomst is op 12 mei om 15:00 uur, met als onderwerp eCMR. Naast een inzicht in de resultaten van het lopende project, zullen gedurende deze bijeenkomst o.a. de bedrijven Pionira en CargoLedger u meenemen in de mogelijkheden van eCMR.

Aanmelden of meer weten?Neem contact op met Jochem Jonkman via  j.jonkman@hz.nl
 

update TALENT INNOVATION POOL - Modal Shift

Afgelopen september zijn wij gestart met de Talent Innovation Pool - Modal Shift. In het verkenningsonderzoek zochten we naar de mogelijkheden van een treinverbinding tussen het havengebied Vlissingen-Oost en Duisburg. Aan dit programma deden de bedrijven DB Cargo, Shuttlewise, Verbrugge terminals, Kloosterboer Vlissingen en Coroos  mee. Deze Talent Innovation Pool ronde eindigde in februari.

Door de samenwerking tussen bedrijven en de studenten van de HZ University of Applied Sciences zijn er nieuwe waardevolle inzichten ontstaan van mogelijkheden om het vrachtverkeer van de weg te halen en de goederen per trein naar het achterland te vervoeren. De goederenstromen zijn door studenten in kaart gebracht en een van de conclusies is dat er voldoende volume in de regio beschikbaar is voor een volhoudbare treinverbinding. Deze nieuwe verbinding naar het achterland kan de concurrentiepositie van de regio rond North Sea Port versterken door de mogelijkheden die het spoor heeft te bieden. Dit wordt nader bekeken. Meer weten? We vertellen u hier graag meer over.

Voor meer informatie neemt u contact op met Maurice Kriatkow via maurice.kriatkow@hz.nl


 

Aanmelden voor de Talent Innovation Pool – Learning community (start September)

In september start er weer een nieuwe Talent Innovation Pool. Doe mee en laat uzelf of een ander jong talent uit uw bedrijf uitdagen. In de TIP pakken de bedrijfsdeelnemers concrete bedrijfsvragen aan, samen met de studenten van HZ University of Applied Sciences. Via interactieve sessies en onderlinge uitwisseling wordt kennis gedeeld en worden persoonlijke vaardigheden ontwikkeld die direct op de werkvloer kunnen worden toegepast.  Door samen te leren, versterken we elkaar en bereiken we meer

De inhoud van de interactieve sessies wordt aangepast aan uw behoefte en de vraagstukken uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers. De kennis en methoden die aan bod komen en de uitwisseling met andere deelnemers helpen u nieuwe inzichten te krijgen en concrete oplossingen te bedenken voor de vernieuwingsvragen van uw bedrijf. Wilt u ook deelnemen aan deze ronde of wilt u meer informatie van het programma ontvangen laat het ons weten dan lichten we dit graag aan u toe.

Voor meer informatie neemt u contact op met Maurice Kriatkow via maurice.kriatkow@hz.nl
 
Onderzoek naar human capital en innovatiekracht van het Zeeuwse mkb
HZ University of Applied Sciences en Zeeland Connect hebben een assesment opgesteld met als doel de human capital positie en de innovatiekracht van het Zeeuwse mkb te meten. De resultaten van de deelnemende bedrijven worden gebundeld en hier wordt een verslag van gemaakt. Uit het verslag kan worden opgemaakt hoe het individuele bedrijf zich verhoudt tot de andere bedrijven uit de regio als het gaat om de human capital positie en de slagkracht om vernieuwingsvraagstukken op te kunnen pakken. Komende tijd wordt het netwerk actief benaderd in kader van dit onderzoek.

Bent u benieuwd hoe uw bedrijf ervoor staat, dan willen wij u uitnodigen om ook deel te nemen aan het assesment. Het invullen van de enquête neemt plusminus 10 minuten in beslag en geeft u nieuwe inzichten. De link naar het assesment staat hieronder ↓ Meer weten of deelnemen aan dit onderzoek? niekbrinkhuis@impulszeeland.nl 
Link naar enquête
Studenten van  HZ University of Applied Sciences kunnen uw bedrijf ondersteunen!

Ondanks de COVID19/Coronacrisis staan de studenten van HZ University of Applied Sciences niet stil. Zij zijn volop in beweging en op zoek naar uitdagende stageopdrachten. Zij kunnen voor u taken uit handen nemen door mee te werken in en aan uw bedrijf. Zij geven antwoorden op vernieuwingsvragen door hiervoor de nieuwste kennis bij u in te zetten. Zoekt u capaciteit en denkkracht voor vragen die nu op de plank blijven liggen? We brengen u graag in contact met deze gemotiveerde studenten. Wilt u eerst meer praktische informatie?maurice.kriatkow@hz.nl We staan u graag te woord!
 
BIJEENKOMSTEN & EVENEMENTEN
Wederom zal 2020 een groot aantal Dare2Share evenementen en bijeenkomsten kennen, zie hieronder de meest actuele kalender
Zodra de exacte data en locaties van de geplande bijeenkomsten en evenementen bekend zijn, zullen deze worden gedeeld met het netwerk.
CONTACT
Een vraag/idee, deelnemen aan het project of wilt u de mogelijkheid verkennen om gebruik te maken van de logistieke kennis van de aangesloten hogescholen?

Neem contact op met de projectmanager
Rubin van der Linde

E. rubinvanderlinde@zeeland-connect.nl

Zeeland Connect

Wij zijn hét ondernemend en onafhankelijk netwerk van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, dat door verbinding en samenwerking de positie van logistiek Zeeland versterkt.
Lees meer over Zeeland Connect >
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Wat kan Zeeland Connect voor u betekenen? Meer informatie op www.zeeland-connect.nl.
 
t +31 (0)118-724900
e info@zeeland-connect.nl


Copyright © Zeeland Connect, All rights reserved.
Wilt u uw gegevens wijzigen of uitschrijven?
U kunt uw gegevens wijzigen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zeeland Connect · Edisonweg 37 D1 · Vlissingen, 4382 NV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp