Copy
PROJECTEN            RESULTATEN           ACTUEEL           AGENDA            CONTACT
NIEUWSBRIEF
Een nieuw gezicht bij Zeeland Connect: Cees-Willem Koorneef
Patricia van Damme sloot eind februari het boek Zeeland Connect om per 1 maart aan de slag te gaan als concerncontroller/strategisch adviseur bij de gemeente Terneuzen. We verwelkomen Cees-Willem Koorneef, die Patricia opvolgt. Cees-Willem, 55 jaar oud, heeft een lange ervaring als senior projectmanager. “Ik ben bij meerdere regionale projecten betrokken en zet graag mijn netwerk en inhoudelijke ervaring in voor het Zeeuwse logistieke platform. Ik was ruim 30 jaar actief in de haven van Rotterdam (Douane en Havenbedrijf) en daaraan gelinkte projecten en innovaties met betrekking tot veiligheid en duurzaamheid. Mijn kracht ligt in het verbinden van publiek en private partijen en mijn aanpak is gericht op het maken van impact.”
 
De belangrijkste rol voor Cees-Willem is de continuïteit van de innovatielijnen en het Zeeland Connect programma te borgen, en hierin zowel het kernteam als de stuurgroep te faciliteren. Het inzetten van zijn nieuwe (ook bovenregionale) contacten kan het programma helpen in haar eigen toegevoegde waarde voor het netwerk. 
 
Je kunt Cees-Willem bereiken via:
Telefoon: 06 23693774
E-mail: ceeswillemkoorneef@zeeland-connect.nl
 
LIVING LAB AUTONOOM TRANSPORT
Goed nieuws: geslaagde live tests!
Er zijn grote stappen gemaakt in het OPZuid-project Living Lab Autonoom Transport Zeeland. Eind januari heeft de eerste live test plaatsgevonden in Vlissingen met een autonome terminaltrekker. Een mooie vooruitgang binnen ons project!  

< LEES VERDER >
 
ZERO EMISSIE TRANSPORT ZEELAND
Ook ervaring opdoen met elektrisch rijden?
Inmiddels maken steeds meer Zeeuwse ondernemers gebruik van de mogelijkheid om via Zeeland Connect gratis ervaring op te doen met elektrisch rijden. Via onze partner Economische Impuls Zeeland krijgen ook ondernemers uit de vrijetijdssector de mogelijkheid om zelf achter het stuur van een elektrische bestelbus te kruipen. 

Wil jij ook aan de slag met verduurzamen? Benieuwd of elektrisch rijden een uitkomst biedt voor jouw bedrijf? Meld je aan en ervaar het zelf! En natuurlijk zijn ook niet-toeristische ondernemers welkom!

Ons OPZuid-project Zero Emissie Transport biedt gratis en vrijblijvend de kans elektrisch rijden op jouw bedrijf te ontdekken. En met succes! Vorig jaar maakten de eerste ondernemers kennis met elektrische bussen en kregen ze inzicht in de mogelijkheden voor hun bedrijf.

< LEES VERDER >
TIP-RONDE
Live bijeenkomst bij Hanse Staalbouw

Het afgelopen half jaar hebben we ons tijdens de TIP-ronde gericht op digitalisering & procesoptimalisatie. Vrijdag 18 februari 2022 waren we te gast bij Hanse Staalbouw. Folkert de Groot en Gerda de Jong namen ons mee in de dynamische wereld van Hanse Staalbouw. Studenten Tim de Maertelaere & Joost Voet hebben onderzoek naar logistieke processen en het opzetten van verbeteringen in de organisatie. Een interessante bijeenkomst!

Ook deelnemen aan TIP? In het voorjaar van 2022 starten we weer een nieuwe ronde. Voor meer info kun je terecht bij Remco de Rijke (remcoderijke@impulszeeland.nl).

< LEES VERDER >
NIEUWS VAN ONZE PARTNERS
Nieuwe deeltijdopleiding Logistiek helpt sector vooruit

De logistieke sector verandert en innoveert snel. Daarvoor zijn logistieke professionals nodig. De nieuwe tweejarige deeltijdopleiding van HZ University of Applied Sciences sluit daarop aan: Energietransitie, hergebruik, big data, drones, robotisering, digitalisering en inflatie zijn ontwikkelingen die de logistieke sector dwingt om producten en diensten te vernieuwen, maar ook in personeel. “Met deze nieuwe opleiding kunnen wij inspelen op deze sterk groeiende vraag naar logistieke professionals ”, zegt Bart Bosma, Programma coördinator Logistics Engineering aan HZ University of Applied Sciences''.
 
Deze afgestudeerde professionals gaan ervoor zorgen dat er efficiënte verbinding worden onderhouden binnen de diverse logistiek ketens, bijvoorbeeld met nieuwe achterlandverbindingen, toeleveranciers of afnemers. Hiermee wordt er bijgedragen aan het versterken van de concurrentiepositie door slimme logistiek binnen het bedrijf. Dit komt ten goede voor het vestigingsklimaat in Zeeland.

Open dag
Vanaf september 2022 biedt HZ University of Applied Sciences de nieuwe deeltijd hbo-opleiding Logistiek aan, onder voorbehoud van de toets Marco-doelmatigheid. Het is een Associate degree-opleiding op hbo-niveau vijf. Het is onderwijs is flexibel en de opleiding duurt doorgaans twee jaar. Wilt u meer informatie? Bezoek de Open Dag op 2 april op de HZ in Vlissingen.  

Ken je Dare2Connect al? Dit project is vorig jaar van start gegaan en onderzoekt het duurzamer en efficiënter inrichten van containertransport. Het doel hiervan is om inzicht te krijgen in de randvoorwaarden en kennis op te bouwen over de succesfactoren. HelloContainer, Dacomex, iSHARE/UC Groep, HZ University of Applied Sciences en Zeeland-Connect zijn trotse partners van dit project. We zullen je regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen!  <LEES VERDER>

Het project ‘Transparancy in shipping cost and Carbon Footprint / Dare2Connect’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19 pandemie

Twitter
Website
Email
LinkedIn

Zeeland Connect

Wij zijn hét ondernemend en onafhankelijk netwerk van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, dat door verbinding en samenwerking de positie van logistiek Zeeland versterkt.
Lees meer over Zeeland Connect >
t +31 (0)118-724900
e info@zeeland-connect.nl


Copyright © Zeeland Connect, All rights reserved.
Wil je je gegevens wijzigen of uitschrijven?
Je kunt je gegevens wijzigen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zeeland Connect · Edisonweg 37 D1 · Vlissingen, 4382 NV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp