Copy
NIEUWSBRIEF
STAP VOOR STAP
 
Van online naar live, er kan steeds meer. Op 22 april kwamen we samen voor het Zero Emissie Transport Kompas: wanneer en hoe maak je het beste de overstap naar een elektrisch wagenpark? 

We zijn ondertussen bezig om ook andere bijeenkomsten op locatie te organiseren. Want hier krijgen we toch wel de meeste energie van: elkaar weer ontmoeten en kennis & ervaring met elkaar delen! 

In deze nieuwsbrief delen we het laatste nieuws en updates van onze projecten met je. Via LinkedIn en Twitter ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, volg je ons al?

Namens de stuurgroep van Zeeland Connect,

Patricia van Damme
Programmamanager Zeeland Connect
 
ZEELAND CONNECT: NETWERKEN | KENNISOVERDRACHT | PROJECTEN EN ONDERZOEK
KYMO ENGELMAN AAN HET WOORD
Voor ondernemers in Zeeland komt de klimaatopgave snel dichterbij. Het project Zero Emission Transport zet belangrijke stappen in de reductie van CO2 uitstoot door het ontwikkelen van een ‘Innovation Community Zero Emission Transport’ binnen het platform Zeeland Connect. Projectleider Kymo Engelman over de toekomst van de transportsector in Zeeland en hoe de mindset over elektrisch rijden mee zal moeten bewegen.
Lees het artikel
LAATSTE TIP-BIJEENKOMST DARE2SHARE: DE E-CMR
DE DIGITALE VRACHTBRIEF

In februari 2021 zijn we gestart met het Dare2Share e-CMR programma, waarmee verladers en wegtransporteurs samen met studenten van HZ University of Applied Sciences zich verdiept hebben in de digitale vrachtbrief. Op 10 juni, tijdens de zesde en laatste bijeenkomst, hebben de studenten hun onderzoeken gepresenteerd. Voor de bedrijven betekent het een nuttig inzicht in de mogelijkheden en de invoering van de e-CMR. 

In september start weer een nieuwe ronde en gaan bedrijven en studenten aan de slag met een nieuw thema. Ideeën over welk thema dat kan zijn en dat voor jouw bedrijf relevant is? Neem dan contact op met Niek Brinkhuis (niekbrinkhuis@impulszeeland.nl). 
 
Meer info
ZERO EMISSIE TRANSPORT
Proefrijden in elektrische bussen: dat smaakt naar meer!
 
Het afgelopen half jaar hebben de eerste ondernemers via Zeeland Connect ervaring opgedaan met het proefrijden in elektrische bussen. Dankzij de proefritten en een uitgebreide analyse, gemaakt door studenten van HZ University of Applied Sciences, hebben ze meer inzicht gekregen in de mogelijkheden van elektrisch rijden. In dit artikel lees je over de ervaringen van de studenten én de bedrijven Ook proefrijden? Neem contact op met Céline Degroote (degr0007@hz.nl). 
Lees het interview
Ook kennismaken met elektrisch rijden?
ZEELAND CONNECT NETWERK CLUB
SAMEN KOM JE VERDER

Samen kom je veel verder dan alleen. Samen betekent ook kennis, kennissen en inspiratie opdoen en zeker ook delen. Bovendien is het ook plezierig om zaken samen op te pakken. Bij de Zeeland Connect netwerk club zoeken we actieve en enthousiaste logistieke ‘ondernemers’ die het leuk vinden om andere logistieke spelers in Zeeland te ontmoeten en te helpen. Zo krijg je een veel krachtiger netwerk en samen ook veel meer voor elkaar. De basis van de netwerk club zijn de tweewekelijkse bijeenkomsten. De volgende gaat door op 7 juli. Zien we je dan?
Lees verder
DARE2SHARE HUMAN CAPITAL
EEN STERK WERKGEVERSMERK

Onze eerste live bijeenkomst met logistieke ondernemers is een feit en we kwamen tijd te kort! Employer branding is namelijk een onderwerp waar we ook in de logistieke sector zeker nog uren over kunnen doorpraten.

Tijdens een lunchbijeenkomst liet Thirza Ephraïm van The Workbrand ons zien waarom een sterk werkgeversmerk zo belangrijk is. Er ontstond een mooie interactie in de groep en trips & tricks werden uitgewisseld. Daar worden we bij Zeeland Connect erg blij van, want hier doen we het voor: de logistiek in Zeeland versterken! 
HYBRIDE TECHNIEKOPLEIDERS
OPLEIDINGSTRAJECT NAJAAR 2021
We begeven ons in een mooie branche! Ervoor zorgdragen dat kennis en ervaring op hoog niveau behouden en doorgegeven wordt, is dan ook zeer belangrijk. Mede door de verbinding tussen het onderwijs en de beroepspraktijk kunnen we dit gezamenlijk realiseren. En dit maken hybride techniekopleiders mogelijk. Ook vanuit de logistieke sector! Dit najaar start een nieuw opleidingstraject voor hybride techniekopleiders. Een mooie kans voor jou of je collega’s?
Meer info
AGENDA
ZEELAND CONNECT NETWERK CLUB Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@zeeland-connect.nl
JAARCONGRES ZEELAND CONNECT 2021

Enthousiast kijken we uit naar het jaarcongres dat we op 14 oktober 2021 organiseren.

Noteer het event alvast in je agenda!
 
Onze volgende nieuwsbrief verschijnt eind juli
Twitter
Website
Email
LinkedIn

Zeeland Connect

Wij zijn hét ondernemend en onafhankelijk netwerk van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, dat door verbinding en samenwerking de positie van logistiek Zeeland versterkt.
Lees meer over Zeeland Connect >
t +31 (0)118-724900
e info@zeeland-connect.nl


Copyright © Zeeland Connect, All rights reserved.
Wilt u uw gegevens wijzigen of uitschrijven?
U kunt uw gegevens wijzigen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zeeland Connect · Edisonweg 37 D1 · Vlissingen, 4382 NV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp