Copy
Varma hälsningar från Åland ❤️
Nyhetsbrev – mars 2021

Våren är som vackrast på Åland

Känner du hur solen värmer allt mer på dagarna? Våren på Åland kommer tidigt och är fylld med vackra färger då vårblommor som gullvivor, blå- och vitsippor blommar. Nu bjuder de åländska vandringsstigarna på vackra, blomstrande vyer, kombinerat med unika fornminnen och kulturbebyggelser. Vandringsstigarna i Järsö och Ramsholm ligger strax utanför Mariehamn men det finns även vandringsleder mellan 10 till 60 km. Bekanta dig med Ålands över 30 olika vandringsstigar och -leder för att hitta ditt nästa äventyr.

Läs mer om vandring på Åland

Flera sköna helger under våren 

Möt våren på Åland under påsken. Bo modernt på hotell eller bekvämt i en stuga. Under hela våren kan du flyga till Åland från Helsingfors och Åbo med Finnair. Den korta flygtiden gör att Åland endast är ett stenkast bort och du hinner med så mycket mer under ett veckoslut. Förutom påsken är den sista helgen i maj, 29–30.5. extra speciell på Åland. Då firas Åland Grönskar, ett evenemang där man kan ta del av utsökta råvaror och primörer från åländska gårdar.

Läs mer om Åland Grönskar

Golfsäsongen börjar

Tack vare de milda vintrarna är de åländska golfbanorna fina redan från tidig säsongsstart. Du kan spela på två golfanläggningar, i Kastelholm mitt på Ålands huvudö eller i Eckerö på västra Åland. Med ett färdigt golfpaket blir din resa till Åland bekväm och smidig. Starttider på golfbanan, boende och båtresa är färdigt bokade, och dessutom är priset förmånligt. Bekanta dig med alternativen och boka det som passar dig och dina golfvänner bäst.

Hitta ditt golfpaket

Fiska i Ålands skärgård 

Med våren kommer också vårfisket. Just nu har vi fina resepaket för sportfiskare där resor, boende och fiske ingår – allt på en bokning. För att få ut så mycket som möjligt av din vistelse på Åland lönar det sig att kontakta en kunnig fiskeguide som kan vägleda dig till den bästa utrustningen och fiskeplatsen för dagen.

Nu kan du tävla om en resa till Åland värd 500 euro. Läs våra fisketips och delta i utlottningen senast den 5 april.

Läs mer och delta i utlottningen

STUGA VID HAVET

Runt åtta till nio av tio åländska stugor ligger vid vatten och har tillgång till egen båt och bastu. Det betyder bad, båtturer och sol över horisonten. Bara att öppna dörren och stiga ut i en skog, på en äng eller en granitröd klippa.
Valmöjligheterna är många, särskilt om man bokar i god tid. Stugor finns i olika standard och prisklasser. Man kan bo ostört på egen ö eller mer socialt i stugbyn och stanna från någon natt till flera veckor eller varför inte en hel semester.

 
Boka din stuga

Ren mat med äkta smaker

På Åland finns massor av lokala mathantverkare. Handgjord getost, färskpressad äppelmust, lufttorkat kött, råkorv och honungsöl är bara några av de lokalt producerade delikatesserna. För de åländska gastroentreprenörerna och krögarna är den lokalproducerade maten en hjärtesak. De skapar fantastiska smakupplevelser av säsongens råvaror och bjuder dina smaklökar allt de kan önska sig! Har du fått chansen att uppleva den åländska matkulturen? Många av de åländska delikatesserna finns just nu i din lokala mataffär.

Läs mer om åländsk mat

Badstränder, hav och klippor

Ååå vad vi längtar… Innan vi vet ordet av så kliver vi in i den åländska sommaren med glittrande hav, vackra stränder och grönska som böljar i varma sommarvindar. Vissa har redan planer på att segla till Åland i sommar för att ta del av den vackra skärgården, andra vill låta själen vila med en avkopplande badsemester. På visitaland.com eller på våra sociala medier hittar du massor av inspiration och tips till sommarens bästa resa. 

Hoppas vi ses snart!

Visit Åland

För mer inspiration – följ oss på sociala medier eller gå in på visitaland.com
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
© Visit Åland +358-18-24000, info@visitaland.com
Hantera dina kontoinställningar eller avprenumerera från vårt nyhetsbrev.