Copy

SOLSEMESTER MED FAMILJEN

Du behöver inte åka längre än till Åland för att hitta vackra sandstränder för hela familjen. Den kanske mest kända stranden i Mariehamn är Lilla Holmen, oasen mitt i stan med piratskepp, badstrand och härliga djur som kaniner och papegojor. Degersands badstrand i Eckerö är Ålands riviera med sin vidsträckta sandstrand – ett måste på sommar-Åland. Långgrunt och badvänligt för både stora och små och med kaffe, mat och glass på nära avstånd. På sydlig vind kan man få uppleva vågor stora som på semesterorterna i söder och få känslan av att vara utomlands – fast tryggt i hemlandet!

Läs mer

NJUT AV STUGLIV TILLSAMMANS ELLER ENSKILT

Nio av tio åländska stugor ligger vid vatten och har tillgång till egen båt och bastu. Det betyder bad, båtturer och sol över horisonten. Bara att öppna dörren och stiga ut i en skog, på en äng eller en solvarm granitklippa. Ta med din hund på semestern! Att resa till Åland med hund är enkelt. Samtliga rederier tillåter hundar ombord och iland finns det vacker natur som både du och din fyrbenta vän kan uppskatta.

Tänk på att boka stuga i god tid före högsäsongen som sträcker sig från midsommar till mitten av augusti. Boende och aktiviteter bokar du enkelt via Visit Ålands onlinebokning.

Läs mer

MED EGEN BÅT TILL ÅLAND

Att åka med egen båt är ett härligt sätt att resa till Åland. Här väntar mängder av vackra vikar och tusentals öar. Du slipper trängsel och kan ofta ha hela fjärden för dig själv. Avståndet är kort men ändå tillräckligt långt för att du ska känna dig som en äventyrare. Ålands skärgård är naturskön och det finns många genuina gästhamnar där vänliga hamnvärdar hjälper dig till rätta.

Läs mer

RES SMIDIGT TILL ÅLAND I SOMMAR

Passagerartrafiken har anpassat sina rutiner så att du ska vara säker och trygg ombord. Detta gäller både färjetrafiken som flygen. Med egen bil kan du lätt ta dig fram på Åland och hitta dina egna smultronställen. Skönt att ha all packning på ett ställe och vilken känsla när det bara är att åka iväg mot nästa äventyr.

Läs mer

Snart börjar Ålands 100-års firande

Inte har du väl missat att Ålands 100-års firande börjar den 9 juni och pågår under hela året? Läs mer om firandet och evenemangen som arrangeras här.

Ålandsquiz

Kulturen bubblar på Åland och vi har flera riktigt bra museer. Ålands Sjöfartsmuseum vann Årets Museum i Finland 2016 och är en av tre finalister i utnämningen även i år. Missa inte heller Ålands konstmuseum och Lars Lerins utställning 4 juni - 5 september. Till båda museerna fungerar det finländska museikortet!

Hoppas vi ses i sommar!

Visit Åland

*Kom ihåg att kolla det senaste gällande reserestriktionerna innan ni bokar er resa.

Facebook iconInstagram iconTwitter iconYouTube icon

Copyright (C) 2021 Visit Åland. All rights reserved.

Kontoinställningar | Avprenumerera