Copy
Turismen är en hållbar basnäring
     Maj nr.2 2021
 
Bästa medlem,  

Under Kristihimmelfärdshelgen kunde det konstateras ett litet ökat inresande och längs vägarna rullade fler bilar både från väst och öst. I våra kanaler och samarbeten hör vi ett stort intresse från fastlandet att resa till Åland i sommar.

Den drygt åtta veckor långa destinationskampanjen på fastlandet har lyckats skapa stor synlighet och bl.a. antalet unika besökare till visitaland.com har gått upp med över 50% jämfört med 2019 (95% jmf med 2020). Under kommunikation kan du följa med hur kampanjen syns och hörs på fastlandet samt resultatet av arbetet.

Vänligen notera följande:

  • Nya extrainsatta mediaresor 
  • Kampanj Sandkake FM
  • Nya Blue Flag -certifierade gästhamnar 
Med vänliga hälsningar 
Team Visit Åland
KAMPANJ SANDKAKE FM I SAMARBETE MED BARNENS NÄTVERK
Visit Åland ordnar i år i samarbete med barnens nätverk finska mästarskapet i att baka sandkakor. Tävlingen startar 12 maj och pågår till 10 juli. Kampanjen sker digitalt med annonsering på Facebook, Instagram och Google och i radio, TV, tidningar och annan media.  

Delfinalerna kommer att hållas den 12 juni i Åbo, Helsingfors och Tammerfors. Finalen sker i Käringsund den 10 juli. 

FSV:kampanjsida: https://campaign.visitaland.com/sandkakefm/
FI:kampanjsida: https://campaign.visitaland.com/fi/hiekkakakkujensm/

NYA EXTRAINSATTA MEDIARESOR
På grund av stort intresse för Åland har vi i samarbete med Viking Line lagt in ytterligare en mediaresa den 17 juni och i samarbete med Tallink Silja görs ytterligare en resa den 28 juni med temat "Åland under en dag".

Bild: gruppbild från Tallink Siljas senaste pressresa

SEX NYA BLUE FLAG CERTIFIERADE GÄSTHAMNAR PÅ ÅLAND
Efter att Åland ifjol fick sina fem första Blue Flag-hamnar, har nu ytterligare sex gästhamnar beviljats den internationella hållbarhetscertifieringen. 

- Det känns jättebra att vi har beviljats Blue Flag! Vi har verkligen satsat på att bli mer hållbara och Blue Flag ger oss en samhörighet i hållbarhetsarbetet, säger Eva Nordlund som driver gästhamnen vid Hotell Gullvivan på Brändö.

Förutom Hotell Gullvivan Gästhamn har även Hamnsundet Gästhamn, Havsvidden Gästhamn, Jurmo Gästhamn, Kumlinge Gästhamn samt Rödhamn Gästhamn beviljats utmärkelsen för första gången. Läs mer...This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Visit Åland · 8 Storagatan, Mariehamn, Åland · Storagatan 8 · Mariehamn 22100 · Aaland Islands