Copy
Turismen är en hållbar basnäring
  December 2020
 
Bästa medlem, 

Äntligen är det december och snart kan vi lägga 2020 bakom oss och i stället blicka framåt med tillförsikt. 
 
Vänligen notera följande:
  • Pop-up med Arvid Axland
  • Resultat av höstens kampanjer
  • EU-upphandling
  • Partnernätverken planerar 2021
  • Årets sista pressresa
  • Projekt som gynnar turismnäringen
  • Vikten av digital närvaro för kunden
  • Visit Ålands styrelse 2020-2021
  • Öppettider och priser för 2021
Håll dig uppdaterad via visitaland.org 

Med vänliga hälsningar 
Team Visit Åland
TIO SPELREGLER FÖR ATT SKAPA MENINGSFULLA UPPLEVLESER
VIKTEN AV DIGITAL NÄRVARO FÖR KUNDEN 
I sviterna av Covid-19 och den omställning som turismnäringen står inför är det viktigt att ha koll på verksamhetens digitala närvaro för kunden. HÄR finns "tre måsten" att hålla koll på inför 2021.
PARTNERNÄTVERK I PLANERING
Under hösten har partnernätverken för gästhamnar, sportfiske, golf och barnens Åland haft möten för att diskutera det gångna året, omställning pga.Covid-19 samt aktiviteter 2021. Inom ÅCB har verksamheten gått på sparlåga sedan Covid-19 utbrottet. I början av december träffades man igen för diskussion om 2021 och den framtida möteskulturen.
PROJEKT SOM GYNNAR TURISMNÄRINGEN 
Visit Åland samlar idéer till nya utvecklingsprojekt 2021 och framåt. Projekten finansieras i regel med externa medel från t.ex. Leader, ERUF, EFS, Interreg tillsammans med intressenter på Åland och närregioner beroende av projekttyp. Prioriterade teman är natur, kultur och -matupplevelser samt digitalisering, hållbar affärsutveckling och värdskap.

Har du tankar och idéer som gynnar utvecklingen av turismnäringen?
Skicka gärna in till oss på utveckling@visitaland.com
RESULTAT AV HÖSTKAMPANJER 
Under hösten har Visit Åland lanserat kampanjer om golf, sportfiske, barnens höstlov och höst på Åland mot den finska marknaden. Läs mer kampanjernas resultat HÄR.
EU-UPPHANDLING:TEKNISK LEVERANTÖR 
Visit Åland gör nu en EU-upphandling av en teknisk leverantör för nya hemsidan.Upphandlingen läggs snarast upp på plattformen e-avrop.
ÅRETS SISTA PRESSRESA
I samarbete med Tallink Silja och Rantapallo genomfördes årets sista pressresa med fem influencers. På programmet stod bl.a. åländskt julbord, julshopping i Mariehamn, glögg på Kastelholms slott samt grötlunch i Smakbyn.
ÖPPETTIDER OCH PRISER
Turistinfo vill påminna om uppdatering av hemsidor med öppettider och priser för 2021. Det kommer redan frågor för sportlovsveckan och påsken. Evenemang på gång? Skicka gärna in evenemangsdatum.Tel.24 000 eller info@visitaland.com
Längst uppe till vänster: Dan Ferna, Jani Mäkelä, viceordförande Satu Numminen och Susanne Olofsson. På nedre raden från vänster ordförande Terese Flöjt och Caroline Lepistö.

NYA I VISIT ÅLANDS STYRELSE 2020-2021
Vid medlemsmötet 30.9 valdes det in två nya ordinarie styrelsemedlemmar.

Susanne Olofsson, företagsrådgivare vid Ålands Näringsliv och egen företagare. Hon är intresserad av turismbranschen och företagandet samt brinner för utvecklingsfrågor.

Caroline Lepistö, vd för Ålandhotels, vill vara med och bidra till att branschen utvecklas och få mer insikt. Hon har alltid varit en Ålandsambassadör och det kändes naturligt att tacka ja när frågan kom.

Björn Wennström blev nyinvald som ny suppleant. 

Visit Ålands styrelse 2020-2021
Terese Flöjt, ordförande
Satu Numminen, viceordförande
Dan Ferna
Jani Mäkelä
Caroline Lepistö
Susanne Olofsson
Björn Wennström, suppleant

© VISIT ÅLAND | + 358-18-24000, info@visitaland.com
Hantera dina kontoinställningar eller avprenumerera från vårt nyhetsbrev.