Copy

På midsommar startar sommaren på riktigt!

I veckan firas midsommar i byarna runt om Åland. Byssborna har samlats och tillverkat pynt till byns stång. De sista dekorationerna görs på midsommarafton då stången pyntas med blommor och blad. Visste du att varje midsommarstång är unik och varje by har sina egna traditioner? I vår evenemangskalender kan du se var du kan delta i stångtalka och följa stångresning. Där får du också tips på en rad olika evenemang som du bara inte vill missa.
Midsommarstänger på Åland

Besök sommarens konstutställningar

I sommar kan du se flera intressanta utställningar på Åland. In your face på Ålands konstmuseum visar konst från sex kvinnliga konstnärer med koppling till Åland. Utställningarna Metall och hantverksgruppen Salts utställning Starkt, salt, skarpt på Eckerö post- och tullhus håller öppet dagligen och har dessutom fri entré. Besök också mysiga Kafé Kalesch och det lilla postrotemuseet vid Post- och tullhuset.
 
Läs mer om konstutställningarna

Barnens helg i Käringsund 8.-10.7

Den andra helgen i juli lönar det sig för alla barn och vuxna med barnasinne att styra mot Eckerö och Käringsund. Tävla i trampbilsrace, gå på cirkusskola eller skattjakt. Delta i barnens cup i minigolf eller meta från en brygga. Har du spring i benen? Anmäl dig då på det årliga Semesterloppet som har distanser anpassade för alla åldrar.
 
Läs mer om barnens helg

Musik för alla smaker i juli

GIllar du musik, dans och festivalstämning? Juli är fullspäckad av musikevenemang på Åland. Börja med Dansbandsfestivalen på Föglö som är en del av Föglöveckan och där bl.a. Fernandoz, Larz-Kristerz, Blackjack och åländska Högtryck intar scenen. Fortsätt med Skärgårdsturnén och några av Sveriges mest folkkära artister i Degerby eller i Mariehamn.
 
Se alla musikevenemang

Sommaren fortsätter genom hela augusti

Augusti är den perfekta semestermånaden i skärgården: de mest hektiska semesterveckorna är över, havet är som varmast och de mörka kvällarna är som mysigast. I vår evenemangskalender kan du se vad som händer i augusti och boka din sensommarresa på visitaland.com.
 
Se evenemang i augusti
Glad midsommar!
Teamet på Visit Åland 
Facebook
Link
Website
Copyright © 2022 Visit Åland, All rights reserved.


Vill du ändra hur du får de här mailen?
Hantera kontoinställningar eller avprenumerera.