Copy
Tervehdys Ahvenanmaan saaristosta! ❤️
Uutiskirje – Maaliskuu 2021

Ahvenanmaalla kevät on kauneimmillaan

Tunnetko, kuinka aurinko lämmittää päivisin yhä enemmän? Ahvenanmaan kevättä värittävät kevätesikot ja sini- ja valkovuokot. Vaellusreitit ja luontopolut ovat silloin kauneimmillaan ja tarjoavat muinaisjäännösten ja kauniiden kulttuurimaisemien lisäksi ihanaa kukkaloistoa. Järsön ja Ramsholmenin luontopolut ovat aivan Maarianhaminan laitamilla mutta jos kaipaat pidempiä patikkaretkiä, Ahvenanmaalla on myös 10–60 km pituisia vaellusreittejä. Tutustu Ahvenanmaan yli 30 luontoreittiin ja koe keväinen seikkailu jollakin niistä.

Lue lisää Ahvenanmaan vaellusreiteistä

Kevät on täynnä ihania viikonloppuja 

Ota kevät vastaan Ahvenanmaalla pääsiäisenä! Asu vaivattomasti hotellissa tai kotoisasti mökissä. Finnair lentää Maarianhaminaan Helsingistä ja Turusta kevään ajan ja lyhyen lentomatkan ansiosta ehdit kokea viikonlopun aikana enemmän. Pääsiäisen ohella toukokuun viimeinen viikonloppu, 29.–30.5., on erityisen kiinnostava Ahvenanmaalla. Silloin vietetään tapahtumaa Åland Grönskar, Ahvenanmaa vihannoi, jolloin pääset nauttimaan ahvenanmaalaisten maatilojen tuoreista vihanneksista ja kauden ensi sadosta.

Lue lisää Ahvenanmaa Vihannoi tapahtumasta

Golfkausi alkaa pian

Leutojen talvien ansiosta kentät ovat hyvässä pelikunnossa jo heti kauden alusta alkaen. Voit pelata kahdella golfkentällä: Kastelholmassa keskellä Ahvenanmaan pääsaarta tai Eckerössä läntisellä Ahvenanmaalla. Valmiin golfpaketin varaaminen tekee matkasta huolettoman. Laivamatkat, majoitus ja golfkenttien aloitusajat ovat valmiiksi varattuja ja vieläpä edulliseen hintaan. Tutustu golfpaketteihin ja varaa niistä sinulle ja seurueellesi parhaiten sopiva.

Lue lisää golfpaketeista

Kalasta Ahvenanmaan saaristossa 

Kevät tuo tullessaan kevätkalastuksen. Urheilukalastajille on räätälöitynä juuri nyt hienoja matkapaketteja, joihin kuuluu niin matkat, majoitus kuin kalastuselämyksiä – kaikki yhdellä varauksella. Saadaksesi ahvenanmaanmatkastasi irti mahdollisimman paljon sinun kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen kalastusoppaaseen, joka opastaa päivän parhaiden varusteiden sekä kalastuspaikkojen valinnassa.

Nyt voit olla mukana kilpailemassa 500 euron arvoisesta matkasta Ahvenanmaalle. Lue lisää kalastuksesta ja osallistu arvontaan viimeistään 5.4.2021.

Lue lisää ja osallistu arvontaan

Puhdasta ruokaa ja aitoja makuja

Ahvenanmaalla on paljon artesaaniruuan taitajia. Käsintehty vuohenjuusto, tuorepuristettu omenamehu, ilmakuivattu liha, raakamakkara ja hunajaolut ovat vain pari esimerkkiä paikallisista herkuista. Ahvenanmaalaisille ruoka-alan ammattilaisille paikallisesti tuotettu ruoka on sydämen asia.Oletko jo päässyt kokeilemaan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria?

Lue lisää ahvenanmaalaisesta ruuasta
Noin 80–90 % Ahvenanmaan mökeistä sijaitsee veden äärellä, ja käytettävissä on tällöin oma vene ja sauna. Saat siten erinomaiset mahdollisuudet uimiseen, veneretkiin ja ihanien auringonlaskujen ihailuun, tai voit vain astua ovesta ulos suoraan metsään, niitylle tai punertavalle graniittikalliolle.

Vaihtoehtoja on runsaasti, erityisesti jos tekee varauksen hyvissä ajoin. Tarjolla on rauhallisessa ympäristössä erämaassa, tai jopa omalla saarella, sijaitsevia mökkejä tai mökkikyliä, joissa meno on vilkkaampaa. Mökin voi vuokrata halutessaan pariksi päiväksi, useiksi viikoiksi tai vaikkapa koko loman ajaksi.
Varaa nyt

Rantoja, merta ja kallioita

Ååå kuinka me jo odotetaan… Kesä lähestyy nopeammin kuin uskotkaan! Pian saadaan taas nauttia Ahvenanmaan kesästä, sen kimaltelevasta merestä, ihanista rannoista ja kesätuulessa aaltoilevasta vehreydestä. Jotkut suunnittelevat kesän purjehdusreissua kauniiseen Ahvenanmaan saaristoon, toiset odottavat rentouttavaa rantalomaa Ahvenanmaan upeilla rannoilla. Vieraile visitaland.comissa ja seuraa meitä sosiaalisisessa mediassa niin saat paljon ideoita ja vinkkejä kesän parhaaseen lomaan.

Toivottavasti nähdään pian!

Visit Åland

Seuraa Visit Ålandia somessa ja visitaland.comissa ja hae inspiraatiota ja matkavinkkejä.
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
© Visit Åland +358-18-24000, info@visitaland.com
Muokkaa omia tietoja tai peru uutiskirje.