Copy
Turismen är en hållbar basnäring
 Julhälsning 2020
 
Bästa medlem, 

Det är dags för årets sista nyhetsbrev och teamet vid Visit Åland vill önska alla medlemmar en fridfull jul och -nyårshelg. 

Ta hand om varandra och vi hörs igen 2021!


Vänligen notera följande:
  • Företag kan söka andra omgången av kostnadsstöd 
  • Firandet av Åland 100 år
  • Tall Ship Races 2021
  • Tre nya Green Key certifierade företag
  • Nya medlemmar i Visit Åland
Håll dig uppdaterad via visitaland.org 

Med vänliga hälsningar 
Team Visit Åland
FÖRETAG KAN SÖKA ANDRA OMGÅNGEN AV KOSTNADSSTÖD
Statskontoret har öppnat ansökan för den andra omgången av det allmänna kostnadsstödet. Kostnadsstödet är avsett för företag vars omsättning har minskat med mer än 30% på grund av pandemin under perioden juni-oktober 2020 jämfört med referensperioden 2019.

Om företaget grundades den 1 maj 2019 eller senare är referensperioden från 1 januari till 29 februari 2020. Läs mer...

FIRANDET AV ÅLAND 100 ÅR
Ålands självstyrelse firar 100 år den 9 juni 2022. Detta ska firas och hedras under ett helt år fr.om. den 9 juni 2021. Året kommer att bjuda på en mängd olika aktiviteter, smått som stort och för alla åldrar. HÄR finns en kort översikt från november vad som planeras. Följ gärna evenemangets facebooksida.
TALL SHIPS RACES 22-25 JULI 2021
Planeringen med The Tall Ships Races Mariehamn 2021 fortlöper och under vintern är det mycket fokus på att hitta trainees, dvs ungdomar mellan 15-25 år som vill ut och segla en sträcka i racet.

Är ditt företag intresserad av att vara med på eventet i stan och kanske sätta upp ett marknadsstånd, ta gärna kontakt med Pia Nyberg.

Idag är totalt 52 fartyg anmälda till eventet. Läs mer...
TRE NYA GREEN KEY CERTIFIERINGAR PÅ ÅLAND 
Mormors Gröna Hus, hotell och restaurang Gullvivan och Havsvidden har blivit Green Key-certifierade. Nu har Åland 26 Green Key-certifierade verksamheter.

Intresset för Green Key och hållbarhetsarbete fortsätter att öka. Totalt fick Åland 7 nya Green Key-certifierade verksamheter under 2020. Många företag har prioriterat hållbara val trots att det varit ett utmanande år.

- Man ser att hållbarhetsarbetet sitter i ryggraden hos verksamheter som varit certifierade i några år, säger Emma Lundberg på Visit Åland som är programansvarig för Green Key på Åland. Läs mer.


NYA MEDLEMMAR I VISIT ÅLAND
Under hösten har följande företag blivit nya medlemmar i Visit Åland: 
© VISIT ÅLAND | + 358-18-24000, info@visitaland.com
Hantera dina kontoinställningar eller avprenumerera från vårt nyhetsbrev.