Copy
Bekijk deze email in je browser
Geachte relatie,

Het afgelopen jaar hebben wij u via deze nieuwsflits al meerdere malen op de hoogte gebracht van de mondiale problematiek rondom grondstoffen, transport en de hieraan gerelateerde prijsverhogingen en oplopende levertijden. En de situatie is er in dit nieuwe jaar niet veel beter op geworden, integendeel. We worden inmiddels bijna dagelijks geconfronteerd met prijsverhogingen en met leveranciers die leveringen uitstellen en deze soms in z’n geheel zelfs annuleren. Voor alle partijen erg frustrerend.
 
Zoals in onze vorige nieuwsflits vermeld, hadden wij vorig jaar zoveel als mogelijk geanticipeerd op de huidige logistieke uitdagingen. Onze voorraad hadden we gedurende het afgelopen jaar maximaal verhoogd en er stonden diverse afroep bestellingen klaar. Ook waren we op zoek gegaan naar alternatieve materialen, kanalen en/of leveranciers. Daarnaast hadden we met onze belangrijkste leveranciers op senior management level afspraken gemaakt over leveringen en prijzen. Ondanks al deze maatregelen wordt het voor ons toch steeds lastiger om te voldoen aan de service levels die u van ons gewend bent. Toch zullen wij alles op alles blijven zetten om te kunnen voldoen aan uw wensen.   
 
Kijkend naar alle mondiale ontwikkelingen verwachten we dat de huidige situatie stapje voor stapje zal verbeteren, maar dat we dit pas echt zullen merken vanaf het 3
 kwartaal van dit jaar. V.w.b. elektronica componenten en chips is de situatie wat onduidelijker. We hadden u graag een bericht gestuurd met een andere boodschap, maar de realiteit is niet anders. En omdat we uw verwachtingen toch zo goed als mogelijk willen managen, sturen we u deze nieuwsflits.
 
Wij houden u uiteraard op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen en hopen op uw begrip.

NIEUW: Lowara 1300 serie dompelpompen

De Lowara 1300 serie is een dompelpomp gemaakt van gietijzer met een non-clog waaier (met een zelfreinigend ontwerp) en een vortex waaier, geschikt voor het verpompen van vuile vloeistoffen met zwevende delen. Uitermate geschikt voor de tuinbouw en in vele capaciteiten leverbaar. Lees meer over de Lowara 1300 serie.

AE Thermostaat met staffelkorting

Deze bimetalen temperatuurschakelaar met goudcontact is speciaal voor Van der Ende Groep ontworpen om geplaatst te kunnen worden in het pomphuis of in de persleiding van een waterpomp.

De thermostaten kunnen nu met staffelkorting worden ingekocht. Contacteer uw accountmanager voor deze korting. 
Lees meer over de AE thermostaat.

Water voor glastuinbouw steeds schaarser: wat zijn de alternatieven?

Wereldwijd zien we de beschikbaarheid van goed gietwater voor de tuinbouw een steeds groter probleem worden. Internationaal speelt de klimaatverandering een grote rol, landelijk - zoals in Nederland - ook de daling van het grondwater niveau. Op sectorniveau zijn in Nederland al onderzoeken gaande naar alternatieve bronnen voor duurzaam gietwater. Telers die oplossingen zoeken kunnen bij Van der Ende Groep terecht. Lees hier het complete artikel.

Vochtproblemen bij (voormalig) chrysantenkwekerij R. & A. van Kester verleden tijd door de Airmix

Het realiseren van een gelijkmatig klimaat met een acceptabele luchtvochtigheid kan weleens een uitdaging zijn. Ook met twee of zelfs drie schermen ontstaan situaties waarin het instrumentarium van een teler tekortschiet. In 2015 ontwikkelde Van der Ende Groep de Airmix™, een slimme oplossing die droge, koude lucht van boven het scherm gecontroleerd de kas in brengt. Waar de ene teler de Airmix een uitkomst vindt om in de zomer te kunnen koelen onder een gesloten doek, gebruikte René van Kester het systeem juist ook in de winter. ‘Het geeft heel veel rust, dat weet ik wel.’ 
 
Lees hier het complete artikel.

Waterzuivering verder aan banden, maar 100% terugwinnen nutriënten wordt realiteit

Voor ondernemers wordt de speelruimte om water te lozen steeds kleiner gemaakt. Voldoen aan wet- en regelgeving is uiteraard ‘a license to produce’ voor ieder glastuinbouwbedrijf. Maar in de slipstream van die wetgeving is het tegelijkertijd mogelijk een slag te slaan op het gebied van verduurzaming. Met de Poseidon kwam Van der Ende Groep telers al tegemoet bij het voldoen aan de richtlijnen rond het lozen van spuiwater. Met nieuwe regelgeving in voorbereiding is ook de volgende stap al gezet: het terugwinnen van nutriënten uit drainwater. Lees hier het complete artikel.
LinkedIn
Website
YouTube
Facebook
Copyright © 2022 Van der Ende Groep, All rights reserved.

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden voor deze lijst.