Copy
Dit is de periodieke nieuwsbrief van Van Leijen Training en Coaching
View this email in your browser

Yes!!!! We mogen weer aan het werk!

 

Ben je iets minder enthousiast dan ik?
Dan is deze nieuwsbrief een echte aanrader.


In deze nieuwsbrief:
- alles over verschillende soorten motivatie
- Maak 5x kans op een gratis workshop naar keuze
- Alan van der Himst aan het woord
- en nog veel meer.

Veel leesplezier!

BINNENKORT

 
Workshop Persoonlijk Ondernemerschap
 
ALLEEN VOOR DURFALS
Houd onze volgende nieuwsbrief in de gaten
Share
Tweet
Forward
WIN EEN GRATIS WORKSHOP NAAR KEUZE

Probeer jij ook altijd zo lang mogelijk dat vakantiegevoel vast te houden als je terugkomt van vakantie?

Hoe doe jij dat? 
Geef ons jouw beste 
houd-langer-je-vakantiegevoel-vast tip. 

De 5 beste tips plaatsen wij in onze volgende nieuwsbrief.

De winnaars mogen gratis een workshop naar keuze volgen!!

Je kunt jouw tip achterlaten op onze Facebookpagina. klik hier

AAN HET WOORD

ALAN VAN DER HIMST

‘Mijn lijfspreuk “Als je het ziet, dan weet je het” is met de trainingen van Michael weer bevestigd’, 
Aldus Alan van der Himst. Nadat ik besefte dat ik niet meer op mijn plek zat bij het bedrijf waar ik deels aandeelhouder van was, besloot ik mijn aandelen te verkopen. Droeg mijn werkzaamheden over en sloot een half jaar na dit besluit de deur achter mij.
 
En dan???
Vrienden tipten mij om een coach te zoeken die mij kon helpen bij het vinden van een nieuwe baan. ‘Michaël van Leijen lijkt mij een geschikte trainer/coach voor jou’, zo vertelde mijn accountant aan mij.
Dus belde ik Michaël voor een kennismakingsgesprek. Ik ging zonder verwachtingen bij hem langs, maar vanaf het moment dat ik Michaël sprak wist ik het. ‘Dit is de man die mij kan helpen met vragen als: “Wie ben ik, waar ben ik goed in, wat vind ik echt leuk en wat past het beste bij mij?”.
 
Michaël vertelde mij ook over zijn leiderschapsbasis training. Dat klonk behoorlijk interessant en voor ik het wist had ik mij aangemeld als cursist. Ik had immers nog geen idee wat ik wilde gaan doen en had daardoor alle tijd en focus om twee trainingen tegelijkertijd te volgen.
En zo ontdekte ik al snel twee dingen. Om te beginnen verbaasde het mij hoe weinig ik eigenlijk naar mijzelf had geluisterd in de jaren ervoor. Het was alsof ik mezelf opnieuw mocht leren kennen. En ten tweede kwam ik erachter dat het ontzettend leuk en leerzaam het is om helemaal met jezelf bezig te mogen zijn.
Met Michaël als inspirerende coach heb ik mijzelf antwoord kunnen geven op de vraag ‘Hoe vul ik mijn toekomst in?’ En dat niet alleen. Michaël heeft mij ook geholpen met de vervolgstap, het voorbereiden op sollicitaties.
 
Doordat ik nu goed weet wat ik wil en weet hoe ik dat kan overbrengen naar anderen heb ik inmiddels diverse sollicitaties lopen waarbij ook al meerdere gesprekken zijn gevoerd. Ik ben nu veel meer zelfverzekerd en dat is te merken. Bij een tweetal bedrijven behoor ik nu tot de laatste twee kandidaten.
 
Op het moment dat jij deze nieuwsbrief leest, ben ik in afwachting van de uitslag.
De training leiderschap is nog gaande, maar al na 2 sessies kijk ik zeer tevreden terug op de reeds opgedane kennis. Kennis die ook meteen in de praktijk wordt toegepast door de overige cursisten.
 
Twijfel je aan jezelf of aan je werkomgeving? Heb je handvatten nodig om leiding te geven? Aarzel niet en ga in contact met Michaël. Mijn lijfspreuk “Als je het ziet, dan weet je het” is met de trainingen van Michaël weer bevestigd.
 
Ik ga komende week op vakantie en ben ervan overtuigd dat ik kort na mijn vakantie ga beginnen bij mijn droombaan. Met dank aan Michaël! 
 
Share
Tweet
Forward
LEZING:
De Invloed van leiderschap op motivatie

Bekijk hier het filmpje
Share
Tweet
Forward
Wil je ook een lezing bijwonen? Stuur ons een email waarin je aangeeft dat je interesse hebt. 
Vergeet niet je contactgegevens mee te sturen, dan nemen wij contact met je op. 

COLUMN

 
HELP, IK MOET WEER AAN HET WERK!
 
Op het moment dat ik deze nieuwsbrief maak ben ik al in vakantiesferen. Volgende week gaan we twee weken naar Kos. In zo’n all inclusive park. Ben benieuwd wat er allemaal inclusive is. Normaliter boeken we een appartement maar dit jaar, onder zware druk van onze kinderen (“wij mogen ook nooooooit wat van jullie!!”) gaan we het proberen. Of beter gezegd: we gaan het doen. Want, zoals iedereen weet die een training of workshop bij mij gevolgd heeft: Je kunt iets niet proberen te doen. Je kunt het alleen doen (of niet)!
 
Op dit moment ben jij waarschijnlijk alweer terug van vakantie. Overigens, ik ook. Het werk wacht weer op ons. E-mails moeten worden afgehandeld, klanten hebben gebeld, en er zijn nog maar enkele maanden om hetgeen in het jaarplan staat af te ronden. (Ongetwijfeld vraag jij je nu af wat daar ook al weer in stond, of niet?!).
 
Hopelijk ben je  op vakantie niet alleen uitgerust, Maar heb je ook hernieuwde energie voor de rest van het jaar. Misschien heb je zelfs nieuwe ideeën opgedaan. Of beter nog, heb je nieuwe inzichten gekregen. Want afstand nemen is essentieel voor reflectie. Wat gaat goed en ga ik vooral (vaker) doen? Wat ga ik volgende keer anders doen? Welke nieuwe dingen gaan we oppakken? Toon ik wel voldoende ondernemerschap? Of heb ik de afgelopen tijd toch te veel ‘schuld’ bij de recessie, de regering, mijn baas of de klant neergelegd? Vind ik mijn werk nog wel leuk? Hoe gemotiveerd ben ik eigenlijk?
 
Intrinsieke motivatie
Motivatie kent twee componenten, te weten: intrinsieke motivatie en extrinsieke motivatie. Over intrinsieke motivatie  spreken we als we geen enkele andere motivator nodig hebben. Het werk zelf is zo leuk dat we als vanzelf vooruit gedreven worden. Voor mij, toen ik dit bedrijf startte voelde dit zo. Ondanks dat ik veel en lange werkdagen maakte, voelde het niet als werken. Extrinsieke motivatie komt uit zaken buiten onszelf. Dat kunnen complimenten zijn (waardering), een promotie, straf of een salarisverhoging.
 
Geniet langer van je vakantiegevoel
Mijn belangrijkste tip voor jou: Blijf zo dicht mogelijk bij je intrinsieke motivatie.
Hoe je dat doet? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Ga voor jezelf het volgende na:
Welk gedeelte van mijn werk vind ik het leukst? Welk werk voelt niet als werk?
Met het antwoord op deze vragen ga je na wat er nodig is om dichter bij jouw intrinsieke motivatie te komen. Bespreek dit met je team en/of leidinggevende. Ik beloof je dat je op deze manier langer van jou vakantiegevoel geniet. Pak die ruimte (persoonlijk ondernemerschap) of voor managers: geef die ruimte! Want intrinsiek gemotiveerd personeel is vandaag de dag een groot onderscheidend vermogen! En nu: snel weer aan het werk!
 
Wie weet, zie ik je volgend jaar op Kos J
 
Michaël
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 Van Leijen Training en Coaching, All rights reserved.