Copy
Dit is de periodieke nieuwsbrief van Van Leijen Training en Coaching
View this email in your browser

Het geheim van het geheim! 


In deze nieuwsbrief:

Ongekend talentloos
Klant aan het woord: Abako administratiekantoor
Word ook een winnaar: 3 tips!
Leiderschap: het is verwarrend eenvoudig
Onze trainingskalender

Veel  leesplezier!

Leiderschap: het is verwarrend eenvoudig

 
“Leuk hoor, dat leiderschap, maar uiteindelijk gaat het er gewoon om dat iedereen zijn doelen haalt….”.

Denk jij er ook zo over? Of ben je wellicht toch nieuwsgierig naar jouw leiderschapskwaliteiten en hoe die kunnen bijdragen aan succes?
 
De kunst zit niet in het weten, maar in het doen! Elke leidinggevende weet dat een veilige, stabiele en positieve sfeer bijdraagt aan een beter resultaat. Makkelijker gezegd dan gedaan.
Daarom komen wij dit najaar met een geheel nieuwe leiderschapstraining. We trainen, oefenen, voeren uit in praktijk, komen terug om ervaringen uit te wisselen en leren veel van en met elkaar. Omdat wij nu eenmaal graag in onze comfortzone terug vallen, doen we dit in een traject van 6 maanden met 6 trainingsdagen. Alleen dan wordt het geleerde  omgezet naar een blijvende gedragsverandering. Kortom: oefenen oefenen oefenen… Het is soms zo verwarrend eenvoudig!
 
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, schrijf je nu nog in!

Word ook een winnaar: 3 handige tips! 
 

Leuk hoor, dat oefenen oefenen oefenen. Maar kan het wat concreter? Jawel! Hieronder drie wetenschappelijk aangetoonde zaken die direct bijdragen aan meer succes:
 
 1. Richt je op het proces (niet op het resultaat)
Veel mensen richten zich op het resultaat. Terwijl je het resultaat zelf niet in de hand hebt.  Wat je wel in de hand hebt is wat jij daadwerkelijk doet. Wat zeg je? Hoe reageer je? Wat voel je? Ben je goed voorbereid? Hoe beter je dat proces beheerst, hoe groter de kans op een goed eindresultaat (succes).   
 1. Focus je op wat goed gaat
We zijn vaak erg gefocust op wat er beter kan, of anders moet.  Een voorbeeld: Ouders met schoolgaande kinderen herkennen het vast: je kind komt thuis met een rapport. Waar gaat (vaak) de eerste opmerking over? Juist, over die onvoldoende. Die moet beter, anders…. Gevolgd door diverse ramp scenario’s om je kind maar te stimuleren die onvoldoende  weg te werken.  Draai de rollen eens om. Kijk naar wat WEL goed gaat. En wat daarmee bereikt kan worden. Op welke wijze kunnen we onze sterke punten inzetten om succesvol te zijn.
 1. Blijf jezelf ontwikkelen
Een man is in het bos een boom aan het omzagen. Maar de zaag is bot en dus heeft de man er een harde kluif aan. Het kost hem zichtbaar veel energie. Een andere man loopt langs en zegt: “ik zou even stoppen om je zaag weer bij te vijlen. Dat werkt effectiever. Waarop de ander man zegt: “daar heb ik geen tijd voor….”.  Herkenbaar? Blijf in jezelf investeren. Dat levert op de lange termijn het meeste op.  
 
Van Leijen Training & Coaching
michaelvleijen
werkenaaneffectiviteit

Ongekend Talentloos

 
Wat is het geheim achter succes?
Veel mensen denken dat succes hand in hand gaat met talent. Neem bijvoorbeeld Michael Jordan, algemeen erkend als een van de beste basketballers ooit. Of Tiger Woods, misschien wel de bekendste golfspeler van dit decennium. Beiden krijgen steevast te horen: ‘Ja, maar jij hebt natuurlijk ook talent!’
 
Frappant is dat beide heren onafhankelijk van elkaar aangeven dat het niet het talent is dat bijdraagt aan hun succes. Sterker nog, zij vinden zelf helemaal niet dat ze over zoveel talent beschikken Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit. Wat blijkt, het hebben van talent is niet bepalend voor het hebben van succes.
 
Wat is dan the key to success? Het antwoord luidt: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Helaas, een ander wondermiddel bestaat niet. Het goede nieuws; iedereen kan het!
 
Het enige dat je nodig hebt is doorzettingsvermogen en heel hard willen werken. Sterker nog, onderzoek in Denemarken wijst uit dat mensen zonder talent met heel veel doorzettingsvermogen een grotere kans maken om succesvol te zijn.
Ga maar na, wanneer iets je gemakkelijk afgaat, doe je je best er niet meer voor. Oftewel, je wordt NIET aangezet tot doorzettingsvermogen. Hoe kan het anders dat slechts 17% van de hoogbegaafde kinderen uiteindelijk een universitaire studie afrondt.
Kortom, prijs jezelf gelukkig met je talentloosheid.

Klant aan het woord
 

Binnen ons administratiekantoor Abako te Stompetoren ervaren wij dagelijks druk om aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen. Deze drive om onze klanten het continu naar de zin te maken heeft ons veel gebracht (klanten waarderen dat immers). Echter het belemmert ons om onze eigen doelen te realiseren. Met name op het gebied van (persoonlijk) leiderschap. We verliezen onszelf toch (te) vaak in de zogenaamde waan van de dag waardoor we afwijken van wat we ons voorgenomen hadden.
 
Aangezien Van Leijen Training & Coaching een klant is van ons zijn wij met elkaar in gesprek geraakt.  De praktische aanpak in de specifiek door hem ontwikkelde trainingen sprak ons erg aan. Daarnaast hadden we van een andere relatie van ons al goede verhalen gehoord over Van Leijen Training & Coaching.
 
We hebben gekozen voor een traject van een aantal bijeenkomsten met een team van vier medewerkers. Hierbij wordt deels gebruik gemaakt van de reeds door Michaël ontwikkelde trainingen en deels specifiek op in onze organisatie bestaande situaties.
 
We zijn zeer tevreden over het gekozen traject. De kennis, het enthousiasme en het inlevingsvermogen van Michaël zijn voor ons zeer waardevol. Het geeft ons de gelegenheid om, onder leiding van Michaël, ons vrij te uiten over een aantal specifiek bij ons kantoor spelende situaties en hierbij gezamenlijk hardop na te denken over toepassingen en oplossingen. Het eerste wat Michaël deed is ons uit onze standaard “smoezensfeer” (te druk, geen tijd, niet aan gedacht, oh vergeten) halen en praktische tips toereiken om hier in voorkomende situaties mee om te kunnen gaan.
 
Na de vakantie gaan we vol enthousiasme verder met de trainingen om ons administratiekantoor naar een nog hoger niveau te krijgen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit met Van Leijen Training & Coaching gaat lukken!
 
Johan Mulder
Directeur / Eigenaar Abako

Workshops 
 

 • - Feedback geven en ontvangen
  Datum: 3 september 2015
 • - Teamvorming: wat maakt dat het ene team beter functioneert dan het andere? 
  Datum: 9 september 2015
 • - Coachingsvaardigheden: verbeter je coachingsvaardigheden in een dag! 
  Datum: 15 september 2015
 • - Leiderschap en motivatie
  Datum: 29 september 2015
 • - Netwerkvaardigheden: pitching, doelmarkt en onderscheidend vermogen. 
  Datum: 6 oktober 2015
 • - Inventarisatievaardigheden: De kunst van het vragen stellen! 
  Datum: 14 oktober 2015
 • - Timemanagement: Reduceer uw werkdruk binnen een dag! 
  Datum: 19 oktober 2015
 • - Coach- en Inventarisatievaardigheden: leer de kunst van het vragen stellen!
  Meerdere dagen per jaar.

Klik hier voor info en inschrijving 

Copyright © 2019 Werken aan Effectiviteit | Michaël Van Leijen, All rights reserved.