Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 1

Even Bijpraten

 

Nu ik dit schrijf hebben we de stikstofcrisis én de coronacrisis. Verreweg geen ideale combinatie voor mens en (bedrijfs-)leven. Dat dit de economie raakt is inmiddels duidelijk en voor veel mensen/bedrijven een grote uitdaging. We moeten behoorlijk creatief zijn om onze werkzaamheden zo normaal mogelijk voort te zetten. Dit triggert mij om te denken in mogelijkheden en wat we er van kunnen opsteken. Zo leert het vergaderen en videobellen met klanten en collega’s ons dat we elkaar niet altijd face to face hoeven te spreken om succesvol te zijn. Vijf mensen die afzonderlijk van elkaar in de auto stappen en vervolgens naar de zelfde meeting rijden is niet de meest milieu/stikstof vriendelijke optie en ook niet altijd nodig. Nu we meer online zaken doen houden we ook meer tijd over om ergens anders voor in te zetten.

We kijken met een positieve blik naar de toekomst en zijn volop aan het ondernemen. Zo is ook de bouw van onze nieuwe bedrijfshal reeds gestart. Een spannend maar erg leuk project. Daarover leest u in deze brief meer.

Tevens staan er in deze nieuwsbrief een aantal van onze projecten waar wij op het moment mee bezig zijn. Wanneer jullie een aanvraag hebben, bel ons! Wij rekenen graag aan uw project. 

Ik wens u veel leesplezier toe.

Groet Wim Hutten

Wij gaan bouwen!
De toekomstige bedrijfshal zal naast het huidige pand worden gerealiseerd en krijgt dezelfde uitstraling. Voor de dak en gevelbeplating gaan we samenwerken met MSP Dak en Wand uit Heerenveen. Op het gebied van duurzaamheid en gericht op de toekomst zijn we o.a. van plan zonnepanelen te installeren. In juni wordt gestart met de bouw en tussen kerst en Oud en Nieuw gaan we over.

Hutten Metaal neemt 2000m2 van de nieuwe hal in gebruik. Naar de nieuwe stek verhuist ook
Wielen Steel Products ,die de overige 1600m2 gaat gebruiken. Met deze nieuwbouw en verhuizing hebben we straks alles onder één dak en dat zorgt voor een nog grotere efficiency en bereikbaarheid. De nieuwe hal stelt ons in staat om onze processen te optimaliseren en de capaciteit te vergroten van 15.000 ton staal per jaar naar ruim 18.000 ton! Het gebouw wordt zo’n 2 meter hoger dan het huidige pand, waardoor er ook ruimte ontstaat voor het produceren van XL staalconstructies en zeer complexe, de zogenoemde specials in de staalbouw. Het totale productieoppervlakte wordt door de uitbreiding vergroot tot 14600m2. 

Optimalisatie van bedrijfsvoering
 
Jaren geleden zijn wij gestart met ConstruSteel software voor de aansturing van machines en de ondersteuning bij het maken van calculaties. Na diverse kleine uitbreidingen van functionaliteiten hebben wij in 2018 Advanced Scribing van ConstruSteel in gebruik genomen.  Nu is de tijd rijp voor de volgende optimalisatie binnen de bedrijfsvoering: productiebeheersing met volledig inzicht in de productievoortgang.

Samen met softwarepartner ConstruSteel hebben we alle processen in kaart gebracht. Deze worden de komende tijd in de software ondergebracht. Uiteindelijk is de actuele voortgang van projecten tot op merkniveau voor ons inzichtelijk. Wij kunnen daardoor direct schakelen en onze opdrachtgevers zo goed mogelijk informeren. De voortgang kunnen we uiteraard in een BIM model delen met alle betrokken partijen. Met deze ontwikkeling wordt de kwaliteit van ons product verhoogd, hebben we de voortgang volledig inzichtelijk en kunnen we tijdig bijsturen waar nodig. 

Projecten

Hutten Metaal in Zweden
Voor een internationale opdrachtgever hebben we twee opdrachten gedaan voor een mooi project in Zweden.
  • De eerste opdracht was een productie van ca. 295 ton staal waar we eind vorig jaar mee zijn begonnen en begin dit jaar hebben afgerond.
  • De tweede opdracht was ca. 280 ton staal welke we in de periode van februari tot begin april hebben geproduceerd.
Geostick
Augustus 2019 is er gestart met de bouw van het nieuwe Digital Printing Centre van Geostick in Uithoorn. In september is de eerste paal geslagen. Wij hebben een serie grote spanten, met een hoogte van circa 4,5 meter, gemonteerd. De knalrode spanten vormen samen met de overige constructie het grote overstek. Naast dit kantoor hebben wij de hal ook mogen leveren en monteren. Inmiddels hebben wij ons werk voor Geostick opgeleverd.

Tonnage:  ca. 370 ton staal voor dit project.
Opdrachtgever: Dijkham Bouw B.V.
IQ Staal en Hutten Metaal Meerten Muijs; directeur IQstaal

IQstaal is expert in het aanbieden van efficiënte complete ontwerpen en het verzorgen van de engineering van staalconstructies. Ze nemen bouwbedrijven desgewenst het hele proces uit handen en zorgen door middel van een transparante en intensieve samenwerking met opdrachtgevers ervoor dat de staalconstructie gereed is voor productie.
 
Hutten Metaal heeft een prille samenwerking met IQstaal in de vorm van 3 opdrachten die samen 2.200 ton staal bedragen. Van beide kanten verloopt dit naar alle tevredenheid. Als antwoord op de vraag aan Meerten Muijs van IQstaal wat hij prettig vindt aan de samenwerking met ons gaf hij aan:  “Het openstaan voor ideeën die wij aandragen en het sparren over de meest efficiënte oplossingen ervaar ik als zeer aangenaam. Daarnaast ervaren we dat Hutten Metaal kwalitatief goede staalconstructies levert.  
 
Voor de toekomst ligt er de intentie om meer te gaan samenwerken . Het doel is om als elkaars verlengstuk te fungeren en bepaalde opdrachten voortkomend uit beider netwerk met elkaar op te pakken. Door kennis te delen dat leidt tot een compleet eindproduct bieden we de aannemer een totaalconcept aan. De toegevoegde waarde van onze samenwerking  is dat we snellere levertijden en lagere kosten kunnen bieden.
Hutten Metaal Yamaha Racing
Update van ons team in coronatijd
Al onze rijders zijn op dit moment thuis bij familie maar blijven aan hun fysieke conditie werken.
Dit doen ze samen met de trainers van Ireactcenter. Ze hebben een wekelijks trainingsplan bestaande uit fietsen / hardlopen / roeien / gym sessies die afgewisseld worden met hersteldagen. De sportschoolsessies worden samen met de trainer gedaan via videobellen.

Thibault en Gianluca hebben beide een YZ450F in huis om een ​​paar uur rustig op te trainen en het rijden te onderhouden. Begin juni keren ze terug naar het team en gaan ze zich meer specifiek voorbereiden op wat komen gaat.
Dave's elleboogblessure is goed hersteld en hij werkt hard samen met de fysiotherapeut en fysieke trainers om volledige mobiliteit en spierkracht terug te krijgen. Het gaat niet lang duren voordat #484 weer back on track is!
 
De monteurs werken momenteel bij Hutten Metaal in de fabriek of doen verschillende taken buiten het team. Als de rijders terug zijn, gaan de monteurs ook weer terug naar het team.
Onze tuner Frank gebruikt deze ‘extra’ tijd om de motoren te verbeteren en te optimaliseren en dat ziet er veelbelovend uit!
 
Alle motoren, de busjes en de truck glimmen als nooit tevoren en zijn helemaal klaar om te gaan. We staan te popelen om weer van start te mogen!

 
Hoofdsponsor Jumbo
Een van onze hoofdsponsoren is Jumbo. Wij zijn ontzettend blij en ook trots op zo'n fantastische sponsor voor het motorcross team. Voor het tweede jaar op rij prijkt hun naam op ons tenue. Op de foto staan Jumbo eigenaar Frits van Eerd en Wim Hutten bij het verlengen van het sponsorschap voor seizoen 2020.  
Website
LinkedIn
Facebook
Instagram Hutten Metaal Yamaha Racing
Email
Forward Forward
Copyright © 2020 Hutten Metaal Staalbouw, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp