Copy
Wikimedia Suomi ry:n joulukuun uutiskirje.
Vaajakosken vanha vesivoimalaitos. Kuva: Teuvo Salmenjoki / CC BY SA 4.0

Wiki Loves Monuments -kisa ratkesi, kommentoi yhdistyksen strategiaa!

Voimalakuva toi voiton


Kansainvälisen Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailun finalistit on nyt valittu 56 kilpailuun osallistuvassa maassa. Maailman historiallisia rakennuksia ja merkittäviä kulttuuriympäristöjä kuvattiin eri puolilla maailmaa syyskuussa järjestetyissä osakilpailuissa. Wikimedia Suomi ry järjesti kilpailun yhdessä Museoviraston kanssa toista kertaa. Tänä vuonna kilpailu on myös osa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.

Koko Suomen osakilpailun parhaaksi valikoitui Teuvo Salmenjoen kuva Vaajakosken vanhasta vesivoimalaitoksesta. Tuomariston mukaan tyylikkäässä voittajakuvassa on upeat värit ja se on teknisesti yksi parhaista. "Kuva ei ole sattuman oikku, vaan kuvaaja on suunnitellut tekemisensä kunnolla."


Suomessa järjestettiin lisäksi oma jälleenvalokuvaussarja, jossa kuvattiin uudelleen historiallisten valokuvien näkymiä.

Wikimedia Suomen strategia kommentoitavana


Kommentoi, kysy ja vaikuta! Luonnos Wikimedia Suomen strategiasta seuraavalle kolmelle vuodelle on täällä 👇. Mikä on hyvää, mikä epäselvää, mihin haluaisit enemmän fokusta?
 
Tutustu strategiaan!

Uudelleenkuvataan Helsinki!

Wikimedia Suomi ry käynnistää Helsinki Rephotography -hankkeen, jonka tavoitteena on edistää liikkumista valokuvauksen avulla. Hankeessa kuvataan vanhoissa valokuvissa esiintyviä paikkoja uudestaan. Samalla saadaan talteen sijainnit, joissa historialliset kuvat on otettu.

Hanke on saanut kolmivuotisen rahoituksen Helsingin kaupungilta. Wikimedia Suomi ry:n lisäksi projektissa mukana Viron valokuvahistoriallinen seura, jolla on kokemusta valokuvien paikannukseen joukkoistamisesta Ajapaik.ee-verkkosivustolla. Seura on myös kehittänyt hankkeessa käytettävän mobiilisovelluksen.

Wikidocumentaries-hanke on toinen yhteistyökumppaneista. Wikidocumentaries kehittää alustaa, jolle kerätään tavallisten ihmisten tarinoita ja valokuvia mikrohistoriallista kerrontaa varten. Hanke toimii yhteytenä kulttuurialan toimijoihin sekä paikallishistoriaa kerääviin yhdistyksiin.

Vahur Puik esittelee, kuinka Ajapaik toimii Androidilla (englanniksi).

Syyskokous 15.12. klo 12.00 @Maria 01, Helsinki


Yhdistyksen syyskokous järjestetään 15.12. klo 12.00 Mariassa (Lapinlahdenkatu 16, 00101 Helsinki). Esityslista on luettavissa täältä. Kokouksessa vahvistetaan yhteisön kommentoitavana ollut strategia vuosille 20192021. Lisäksi esitellään toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä valitaan yhdistyksen hallitus ja puheenjohtaja vuodelle 2019.

Kokouksen jälkeen on luvassa keskustelutilaisuus tekijänoikeudesta EU:ssa sekä illanvietto Open Knowledge Finlandin kera.

 

SAPG-hakemus 2019


Wikimedia Suomi ry haki Wikimedia Foundationilta rahoitusta ensi vuodelle yhteensä 88 000 euroa. Rahoituksella katetaan osa-aikaisen wikiteknikon ja koordinaattorin palkka sekä toiminnan kulut kotimaan tapahtumissa. Lisäksi rahaa on haettu matkatukiin.

Tulevia tapahtumia

Blogissa

Liity Wikimedia Suomen jäseneksi
Se on ilmaista! Tule mukaan vaikuttamaan siihen, miten avoimen tiedon maailmanlaajuista tietopankkia rakennetaan.
 
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikipedian ystävät
Wikipedian ystävät
Sähköposti
Sähköposti
WM Finland
WM Finland
Jaa
Twiittaa
Lähetä edelleen
Olet postituslistallamme, koska olet joko tilannut uutiskirjeen jäsenhakemuksesi yhteydessä, tai olet ollut Wikimapsin postituslistalla, tai olet ilmaissut halusi saada tietoja toiminnastamme aiemman tapahtuman yhteydessä. Voit muuttaa asetuksiasi alla olevasta linkistä.
Peruuta tilaus   Päivitä tilauksen asetukset


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wikimedia Suomi ry · Wikimedia Finland · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp