Copy
Wikimedia Suomi ry:n uutiskirje.
View this email in your browser


Wikimedia Suomi ry:n syyskokous

Wikimedia Suomi ry:n syyskokous on joulukuun alussa, keskiviikkona 2.12. kello 17.00-20.00 Caloniuksenkadn toimistolla. 2.12. kello 17-20. Tarkempi agenda on tulossa varsinaisessa kokouskutsussa ja myöhemmin myös wikiimme: https://fi.wikimedia.org/wiki/Syyskokous_2015, mutta yksi asia on kertoa yhdistyksen kalustosta.

Osoite on Caloniuksenkatu 9 D 64, 00100 Helsinki. Tervetuloa!
PS. Jos et ole vielä jäsen, niin vielä ehdit 
liittyä jäseneksi.

Muita tapahtumia Suomessa

Wikipaja Ruplriikissa huomenna!
Katso lisää: https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Rupriikki

Open Knowledge Finland, Wikimedia Suomi ja Supermetrics Oy järjestävät yhteiset pikkujoulut Töölössä pe 11.12.2015. Katso lisää Facebook-eventistä

Ensi vuoden maaliskuussa järjestämme naistenpäivän kunniaksi wikitalkoot: "Sata naista Wikipediaan". Muokkaustapahtuma järjestetään 8.3.2016 Helsingin yliopiston kirjastossa Kaisa-talossa kello 12.00–19.00. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston kirjaston ja , Nykytaiteen museo Kiasman kanssa. Katso lisää: https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Sata_naista_Wikipediaan .
 

Muita uutisia

Heikki kävi syyskuussa Virossa Keski- ja Itä-Euroopan maiden Wikimedioiden ja Wikipedioiden (CEE) tapaamisessa. Harkitsemme tällaisen yhteistyön kasvattamista jatkossakin, lue Heikin kokemuksia kokouksen annista blogistamme.

Susanna osallistui Historiantutkimuksen päiville Joensuussa 22.-24.10 ja esiintyi paneelissa "Everyone a historian? User generated contents, participatory archives and history making in the digital age" yhdessä Turun yliopiston tutkijoiden Anne Heimon ja Silja Laineen kanssa. Lue lisää blogistamme

Susanna on perustanut Wikidatalle oman sivuston, jossa hän on kertonut, mitä projektin tiimoilta on jo ehtinyt tapahtua. Ensimmäisellä “oppitunnilla” kokoonnuttiin pohtimaan Yleisradion käyttötapausta. Jos Wikidata kiinnostaa, liity Facebook-ryhmäämme

Yle Arkistosta löytyy muuten mielenkiintoinen kalenteri historiallisista tapahtumista, jota voisi Wikidatassakin hyöyntää. Lue lisää ns. Arminakasta

Kansallisgalleria on lahjoittanut Commonsiin taas uusia kuvia.

Minä kirjoitin blogiini siitä, millaisia haasteita tai ajatuksia mainos/viestintätoimistot ovat kohdanneet Wikipediaa päivittäessään. Esimerkiksi ammattikuvaajien yrityksille kaikilla oikeuksilla myymien kuvien lahjoittaminen Wikimedia Commonsiin on koettu vaikeaksi. Lokakuussa taas kirjoitin Suur-Jyväskylän Lehden kolumnissani wikimerkittävyydestä, asiasta joka on tavallisille lukijoille vielä aika vieras.

Mari Koistinen bloggasi siitä, miten hän kirjoitti Wikipediaan itsestään ja Antti Koistinen siitä, miten Talvisota-artikkeli on syntynyt.
 

Wikipedisteille tunnuksia Kansallisbiografiaan

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) lahjoittaa pilottihankkeessa Wikipedian Lähdekirjastolle 20 tunnusta Kansallisbiografia– ja Suomen talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisuihin vuoden määräajaksi. Verkkojulkaisuissa on yli 8 500 henkilön elämäkerrat. Tunnuksien avulla Wikipedian muokkaajat voivat kehittää Wikipediassa erityisesti historiallisesti merkittävien suomalaisten henkilöiden artikkeleita. Lue lisää blogistamme!

Onko sinulla Wikipediaan liittyviä uutisia? 

Tämä uutiskirje on koottu yhteistyössä Wikimedia Suomi ry:n hallituksen ja työntekijöiden kanssa. Lisäksi poimin uutisia Wikipedian ystävät -Facebook-ryhmästä. Jos sinulla on tähän kirjeeseen liittyviä uutisia, voit vinkata niistä joko sähköpostilla tai ym. ryhmässä. 

Alta löydät vielä Susannan keräämiä hyödyllisiä linkkejä.

Intoa wikittelyyn,
Johanna Janhonen
Wikimedia Suomi ry:n hallituksen sihteeri
Wikimedia Suomen blogi
Wikimedia Suomen Facebook-sivu
Facebook-ryhmä Wikipedian ystävät
Wikipediassa tapahtuu, Wikipedia
Wikimedia Suomen Google-kalenteri
Suomenkielisen Wikipedian GLAM-sivut
Tilaa uutiskirje
Liity Wikimedia Suomen jäseneksi
Se on ilmaista! Tule mukaan vaikuttamaan siihen, miten avoimen tiedon maailmanlaajuista tietopankkia rakennetaan.
Share
Tweet
Forward
+1
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikipedian ystävät
Wikipedian ystävät
Sähköposti
Sähköposti
WM Finland
WM Finland
Olet postituslistallamme, koska olet joko tilannut uutiskirjeen jäsenhakemuksesi yhteydessä, tai olet ollut Wikimapsin postituslistalla, tai olet ilmaissut halusi saada tietoja toiminnastamme aiemman tapahtuman yhteydessä. Voit muuttaa asetuksiasi alla olevasta linkistä. Jos annat asuinpaikkakuntasi, voimme ottaa sinuun yhteyttä, kun järjestämme tapahtumia paikkakunnallasi.
Peruuta tilaus   Päivitä tilauksen asetukset