Copy
Wikimedia Suomi ry:n uutiskirje.
View this email in your browser


Uutisia Wikimedia Suomi ry:stä

Wikipedia-yhteisö ahkeroi kesällä 

Tietosanakirjan päivittämisestä ei pidetä kesälomaa. Wikipedistit ovat kesän mittaan lisänneet lähteitä 1808 lähteettömään artikkeliin Heinäkuun lähdetalkoissa, kuvittaneet yli 3200 artikkelia Elokuun kuvitustalkoissa ja kaiken lisäksi kirjoittaneet 400 000. artikkelin (joka oli muuten Praksiteleen Hermes)! Uutena wikiprojektina on aloittanut “Suomen patsaat ja muistomerkit Wikipediaan”. 

Wikipedia-tapahtumia


Wikimedia Suomi lähetti keskikesällä kolme osallistujaa Italian Wikimaniaan. Lue heidän matkakertomuksensa blogistamme. Elokuussa puheenjohtajamme Heikki osallistui Keski- ja Itä-Euroopan (CEE) Wikimedioiden ja Wikipedioiden tapaamiseen Dilijanissa, Armeniassa. Myös Suomessa järjestetään erilaisia Wikipediaan liittyviä tapahtumia. Toivottavasti löydät joukosta itsellesi sopivan:
  • Varsinais-Suomen ensimmäinen GLAM-tapahtuma järjestetään Forum Marinumissa Turun päivänä 18.9. Klo 11-17. Laivanrakennusaiheinen wikipaja on kaikille avoin ja ilmainen, lisää tietoa mm. Ilmoittautumisesta tapahtuman wikiprojektisivulla.
  • Suomen pelimuseon wikiprojekti kokoontuu taas intensiivipäivään 24. syyskuuta Vapriikkiin Tampereelle. Koko päivän kestävässä wikipajassa muokataan Suomen pelihistoriaan liittyviä artikkeleita. Lisää tietoa wikiprojektin sivulla.
  • Porin taidemuseossa on wikipaja 5.10.
  • Sinebrychoffin taidemuseossa on wiki-ilta 26.10.
  • Wikimedia Suomi on paikalla tämän vuoden Kirjamessuilla Helsingissä 27.-30.10. Messujen teemana on Pohjoismaiden kirjallisuus ja kulttuuri.
  • Yhdistyksen ylimääräinen kokous järjestetään 4.9. Yhdistyksen jäsenet ovat saaneet kokouskutsun Heikki Kastemaalta. Jos et vielä kuulu yhdistykseen, voit liittyä siihen täältä.

Onko sinulla Wikipediaan liittyviä uutisia? 

Kokosin tämän uutiskirjeen hallituksen sihteerin Teemu Perhiön kanssa. Jos sinulla on tähän kirjeeseen liittyviä uutisia, vinkkaa niistä minulle sähköpostilla. Wikipedia-kuulumisia voi seurata myös Wikipedian ystävät -Facebook-ryhmän kautta.

Intoa wikittelyyn,
Johanna Janhonen
Wikimedia Suomi ry:n hallituksen tiedottaja
 
Wikimedia Suomen blogi
Wikimedia Suomen Facebook-sivu
Facebook-ryhmä Wikipedian ystävät
Wikimedia Suomen Google-kalenteri
Suomenkielisen Wikipedian GLAM-sivut
Tilaa uutiskirje
Liity Wikimedia Suomen jäseneksi
Se on ilmaista! Tule mukaan vaikuttamaan siihen, miten avoimen tiedon maailmanlaajuista tietopankkia rakennetaan.
Share
Tweet
Forward
+1
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikimedia Suomi
Wikipedian ystävät
Wikipedian ystävät
Sähköposti
Sähköposti
WM Finland
WM Finland
Olet postituslistallamme, koska olet joko tilannut uutiskirjeen jäsenhakemuksesi yhteydessä, tai olet ollut Wikimapsin postituslistalla, tai olet ilmaissut halusi saada tietoja toiminnastamme aiemman tapahtuman yhteydessä. Voit muuttaa asetuksiasi alla olevasta linkistä. Jos annat asuinpaikkakuntasi, voimme ottaa sinuun yhteyttä, kun järjestämme tapahtumia paikkakunnallasi.
Peruuta tilaus   Päivitä tilauksen asetukset