Copy
Nieuws van het Maurits Instituut
View this email in your browser


Lancering OTOpia


Op 27 mei 2015 organiseerde de Taskforce OTOTELSim (opleiden, trainen en oefenen, testen, evalueren, lessons learned en simulatie) een netwerkevenement in opdracht van het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie in samenwerking met het Maurits Instituut en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Doel van deze dag was de band en de samenwerking tussen opleiders en trainers etc. werkzaam in de (semi)publieke regionale crisisbeheersing en hulpverlening te versterken.
 
De bijna 100 deelnemers maakte kennis met een nieuw concept. Een dag zonder standaard presentaties en geeltjes sessie. Deze dag werd er gezamenlijk gebouwd aan een nieuwe "OTOpische samenleving". Een “samenleving” waarin alle opleiders en trainers werkzaam in de (semi)publieke crisisbeheersing en hulpverlening, vooral in de "koude fase", intensiever samenwerken en nog meer en vaker van elkaar leren.

Dankzij de gedrevenheid en het enthousiasme van de deelnemers (OTOpianen) is de lancering van OTOpia een succes geworden en is er een heuse samenleving ontstaan, voorzien van een burgermeester, openbaarvervoer, een marktplein, een gezamenlijk opgesteld manifest, een gemeentehuis met Lagerhuis en niet te vergeten een café. 

Het Maurits Instituut is gevraagd om in de komende tijd OTOpia levend te houden. Hoe, daarover wordt de komende tijd meer duidelijk.

Lees hier het artikel en bekijk de aftermovie over het eerste OTOpia event in de Defensiekrant. Meer informatie over OTOpia vindt u op http://maurits-instituut.nl/otopia/ en op het overheidsplatform https://otopia.pleio.nl/ (allen voor ambtenaren)
 

Like Maurits Nieuws #4 - Lancering OTOpia on Facebook share on Twitter

LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email

Copyright © 2015 Maurits Instituut, All rights reserved.


Door een fout aan onze zijde ontvangen de mensen die zich vorige keer hebben uitgeschreven van de mailinglijst toch onze nieuwsbrief. Onze excuses daarvoor.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp