Copy

2017 godt i gang

Efter en god juleferie, hvor jeg har haft tid til at hygge mig med min lille familie, er hverdagen gået godt i gang igen. Budskabet fra statsministerens nytårstale var klart - Danmark er et dejligt land. Det skal vi blive ved med at være, og derfor skal vi fortsætte vores gode udvikling. Vi skal gå forlænges ind i fremtiden, og vi skal tage fremtiden i vores hænder. På den måde kan vi forme Danmarks egen fremtid, hvor der er råd til lige muligheder for alle, god sundhed og en omsorgsfuld pleje af vores unge og gamle.

Socialdemokraterne vil have stilstand i Danmark. Venstre vil have udvikling. Det er den helt store forskel mellem Danmarks to ledende regeringspartier. Verden står ikke stille. Så hvis Danmark står stille, så sakker vi agterud. Derfor skal vi fortsætte udviklingen af Danmark. Det handler ikke om fundamentale og samfundsforandrende reformer. Det handler om en helt naturlig udvikling, så næste generation også har råd til at leve i verdens bedste velfærdssamfund. 

I forrige uge fik jeg lagt den sidste hånd på Danmarks nye udviklingspolitiske og humanitære strategi. Strategien bliver bakket op af alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten gennem et forlig. Det er første gang, vi har et forlig om Danmarks udviklingspolitik, og det er det første forlig fra trekløverregeringen. Så 2017 er kommet rigtig godt i gang.

Med venlig hilsen
Ulla Tørnæs
 

Besøg på Rybners

I sidste uge besøgte jeg Rybners Gymnasium i Esbjerg. Under besøget fik jeg mulighed for at tale med eleverne om udviklingspolitik og FN's 17 verdensmål. Udviklingen i verden har en betydning for os alle. Og den har særligt en betydning for verdens unge - også Danmarks unge.

Lige nu har verdens den største generation af unge nogensinde. Vi har 1,8 milliarder unge. 3 ud af 4 bor i et udviklingsland. Det er et kæmpe potentiale, men det er også en udfordring. De unge skal have mulighederne for at skabe en fremtid der, hvor de er. Uanset om de bor i Esbjerg eller i Etiopien. Derfor står unge også som et centralt tema i den nye udviklingspolitiske og humanitære strategi.

Unge er fremtiden og fremtiden er de unges. Sådan er det i Danmark og sådan er det i udviklingslandene. Derfor var jeg rigtig glad for, at få en god snak med de unge om, hvordan udviklingen i verden påvirker dem, og hvordan de kan være med til at påvirke udviklingen i verden.

Venstre i front

Hvert år i uge 1 og 2 er Venstre på gaden med kampagnen "Venstre i front". Det var vi også i år, og selvfølgellig var Venstre også på gaden i Esbjerg for at tale med vælgerne om det spændende år som lige var startet med både kommunal- og regionalvalg.

Derfor trak jeg og en god håndfuld Venstre-folk i kampagnejakkerne og gik tur på Kongensgade. På trods af kulden var det en rigtig god eftermiddag. Vi fik talt med en masse esbjerggensere om, hvorfor Venstre er det rigtige parti til at lede Esbjerg Kommune. Det har vi gjort med Johnny Søttrup i spidsen siden 1994, og det vil vi kæmpe for, at vi bliver ved med - med Jesper Frost Rasmussen  i spidsen - i 2018.

Det er altid dejligt at komme på gaden med engagerede og positive Venstrefolk. Vi skal holde fast i sammenholdet, energien og optimismen resten af året. Så er jeg sikker på, at vi går et rigtig godt kommunal- og regionalvalg i møde.
Facebook
Facebook
Hjemmeside
Hjemmeside
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2017 Ulla Tørnæs, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp