Copy

100 dage med VLAK 

Foråret er for alvor ved at få fat, og med de lysere og varmere tider, kommer et travlt arbejdsprogram for den nye VLAK-regering. De første 100 dage har leveret en stribe resultater. Vi har undersøgt lægedækningen i landet og taget tiltag for at sikre en bedre dækning af læger i hele landet. Vi har lavet en bred politisk aftale, som sikrer større gennemsigtighed på realkreditmarkedet. Vi har lavet en demenshandlingsplan, hvor vi med 470 mia. kr. vil skabe demensvenlige kommuner, styrke udredningen, forbedre plejen og reducere anvendelsen af anti-psykotisk medicin.

Nu skal vi tage fat i de større - og også sværere udfordringer. I går landede vi en aftale om Nordsøens fremtid. Den har været længe undervejs, og det understreger, hvor kompliceret og vigtig en aftale det er. Inden længe lander vi forhåbentlig en bandepakke, som skal gøre livet surt for banderne, som spræder kriminalitet og skaber utryghed i alimdelige menneskers boligområder. Og vi har endnu en stor aftale på vej - aftalen om et nyt boligskattesystem. Nøgleordet for regeirngens nye boligskattesystem er tryghed - og det er vores ambition at ingen boligejere samlet set skal betale mere i ejendomsværdiskat og grundskyld, når det nye boligskattesystem indføres.

Denne uge bød også på opstillingsmøde til kommunalvalget i Venstre i Esbjerg. Og jeg er meget positiv. Venstre har valgt et stærkt hold med Jesper Frost i spidsen, og med et godt og varieret kandidatfelt, som er klar til at kæmpe for Venstre. Jeg har kampagnejakken klar, og jeg glæder mig til at bakke op om vores gode kandidater.

Med venlig hilsen
Ulla Tørnæs
 

Nordsøens fremtid sikret

Onsdag landede et meget bredt flertal i Folketinget en aftale, som sikrer Nordsøens fremtid. Aftalen har været længe undervejs, men den viser, at det gamle ordsprog om, at alt godt kommer til den der venter, stadig holder.

For aftalen er rigtig god. Vi har sikret en 5 milliarder kroner stor skatterabat, så Tyra-feltet kan få en fuld renovering. Tyra-feltet er kritisk infrastruktur i Nordsøen - 90 % af al olie og gas fra Nordsøen går gennem Tyra. Så ingen Tyra kan meget vel betyde ingen olie og gas. Sådan gik det heldigvis ikke.

Renoveringen af Tyra vil koste omkring 30 mia. kroner, og den vil i sig selv skabe vækst og arbejdspladser i Esbjerg. Men når Tyra står færdig, forventes det, at vi kan hente yderligere 129 millioner tønder olie fra Nordsøen. I Esbjerg ved vi, hvor stor betydning det har. Ikke kun for byen, men for hele regionen, og for Danmarks økonomi.

Esbjerg er Danmarks energimetropol, og det har regeirngen med Nordsøaftalen bekræftet, at Esbjerg skal blive ved med at være.

Kvinders rettigheder er menneskerettigheder

I Danmark er det naturligt, at menneskerettigheder gælder for alle - også for kvinder. Sådan er det desværre ikke alle steder i verden. Derfor er respekten for menneskerettigheder for alle en mærkesag i dansk udviklingspolitik.

Respekten for kvinders rettigheder i udviklingslandene led et tilbageslag med Præsident Trumps genindførsel af Global Gag Rule i januar. Og det vil vi ikke sidde øverhøringt. Derfor var jeg i starten af marts med-vært for en international konference for kvinders rettigheder.
 
Tilhængerne af Global Gag Rule siger, at det er en politik imod abort og for livet. Det lyder jo godt, og jeg skal være den første til at indrømme, at abort er et både svært og følsomt emne. Problemet er bare, at politikken ikke holder til at møde med virkeligheden.

Global Gag Rule vil fratage millioner af verdens fattigste og mest sårbare kvinder prævention, seksualoplysning og familieplanlægning. Det vil øge antallet af uønskede graviditeter, farlige fødsler og aborter.

Jeg ønsker at alle graviditeter skal være ønskede, og at alle fødsler skal være sikre. Derfor kæmper vi i for, at menneskerettighederne gælder for alle - også kvinder i udviklingslandene.  
Facebook
Facebook
Hjemmeside
Hjemmeside
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2017 Ulla Tørnæs, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp