Copy

En hektisk måned

Efterårsferien står for døren efter en hektisk måned, som har stået i Helhedsplanen for et stærkere Danmarks tegn. Forslaget om en omlægning af SU'en har skabt en del debat. Det forstår jeg sådan set godt. Det, der er vigtigt for mig er to ting - først og fremmest, at de studerende kan bevare det levegrundlag, som de har i dag. Dernæst har det været vigtigt, at omlægningen giver mulighed for at investere i fremtiden og i danskernes kompetencer. I Danmark vil vi - også efter omlægningen - have verdens mest generøse SU-system og vi får frigjort midler, så vi kan investere i endnu bedre uddannelser. Det er afgørende for fremtidens vækst og velstand. 

I denne måned blev det også til en tur til Det Hvide Hus I Washington, hvor jeg repræsenterede Danmark ved et ministermøde om arktisk forskning. Arktisk forskning er vigtigt for Danmark, fordi vi med Rigsfællesskabet og vores tætte bånd til Grønland har en interesse i at vide så meget som muligt om Grønlands natur, kultur og historie. Men også fordi vi gennem arktisk forskning kan lære en masse om klimaforandringerne, og hvordan klimaforandringerne vil påvirke hele verdens klima. Det, der sker i Arktis bliver ikke i Arktis - det påvirker hele verden. 

Efter efterårsferien tager jeg hul på en landsdækkende møderække, hvor jeg vil møde Venstres medlemmer til dialogmøder om, hvordan vækst i hele landet kræver, at vi har gode uddannelser i hele landet. Jeg glæder mig til at møde Venstres medlemmer over hele landet. Men først vil jeg nyde uge 42 med min familie hjemme i Holstebro. Rigtig god efterårsferie. 

Med venlig hilsen
Ulla Tørnæs
 

Besøg fra Esbjerg

I går - torsdag den 13. oktober - havde jeg besøg fra Esbjerg af en klasse EUX Elektrier studerende fra Rybners tekniske skole. Klassen var på studietur i København, og de lagde vejen forbi Folketinget et par timer torsdag morgen. 

På studieturen har eleverne både lært om elektronik, besøgt virksomheder inden for deres fag og de har lært om samfundsforhold. Jeg er rigtig glad for, at jeg kunne bidrage til den samfundsfaglige del af turen med et besøg i Folketinget.
 
Klassen var meget engagerede og stillede en masse gode spørgsmål. Både om aktuelle spørgsmål som regeringens Helhedsplan for et stærkere Danmark og SU-omlægningen, men også om Folketingets indretning, som fx hvorfor der er en stjerne på Anders Fogh Rasmussens statsministerportræt, som hænger i Folketinget.

Det var en rigtig god start på dagen, og et godt afbræk i ministerkalenderen, at få besøg af interesserede og engagerede studerende hjemme fra Esbjerg. 
 

Folketingets åbning

Oktober måned betyder også den traditionelle åbning af Folketinget den 1. tirsdag i oktober. I år var dog lidt anderledes end de tidligere år, da Folketingets præsidium havde besluttet at hænge Dannebrog op bag Folketingets talerstol. 

Jeg synes personligt, at Dannebrog er verdens smukkeste flag. Ikke kun fordi det røde flag med det hvide kors er et smukt syn. Men særligt fordi Dannebrog for mig symboliserer demokrati, frihed og fællesskab. Alt det, vi holder af i Danmark. Derfor er det helt naturligt, at Dannebrog hænger bag Danmarks fineste talerstol. 

Hvad der ikke var nyt under Folketingets åbning var Socialdemokratiets svar - eller lad mig sige mangel på svar - på Danmarks udfordringer. Mens Venstre har fremlagt en plan, der skaber grundlag for ny vækst på 42 milliarder kroner de næste ti år, har Socialdemokratiet fremlagt en plan der danner grundlag for ny vækst på mellem 2,5 og 4,5 milliarder kroner de næste ti år. Ambitionerne skal være højere end i Socialdemokratiet, hvis Danmark ikke skal blive fattigere end vores nabolande i fremtiden. 

Folketingets åbning var startskuddet på en spændende tid, hvor vi skal forhandle om Danmarks fremtid. Jeg ser frem til at arbejde for regeirngens Helhedsplan og for et stærkere Danmark i fremtiden. 
Facebook
Facebook
Hjemmeside
Hjemmeside
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2016 Ulla Tørnæs, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp