Copy

Tilbage i arbejdstøjet

Efter en dejlig sommer, som jeg har nydt på Fanø og hjemme i Holstebro sammen med Jørgen og pigerne, er jeg nu for alvor tilbage i arbejdstøjet. Efter et travlt politisk forår, har det været tiltrængt at nyde den danske sommer, hvor der også blev tid til at male vores sommerhus på Fanø. 

Den politiske sæson startede for mig den 30. juli, hvor over 66.000 unge mennesker fik tilbudt en plads på en videregående uddannelse. I 2016 blev rekordmange igen optaget på de videregående uddannelser. Det er godt, for uddannelse er vejen til frihed for den enkelte, og for vækst og udvikling i samfundet. Men vi skal ikke kun uddanne mange, vi skal også uddanne rigtigt. Flere unge søgte ind på uddannelser, hvor der er mangel på arbejdskraft, og læreruddannelserne og ingeniøruddannelserne var årets højdespringere. Det er godt, men vi er ikke i mål. Derfor vil jeg i den kommende sæson fastholde fokus på, at få endnu flere til at vælge en uddannelse, hvor der er gode muligheder for job. 

Efter en dejlig dansk sommer, er det godt at være tilbage i arbejdstøjet, og jeg ser frem til et spændende og travlt politisk efterår. 

Med venlig hilsen
Ulla Tørnæs
 

Unge vil gerne studere i hele Danmark

Den 30. juli blev over 66.000 unge tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Det er en god nyhed. Men bag denne gode nyhed, gemmer sig endnu en god nyhed. Nemlig, at væksten i optaget var fordelt i alle landets regioner. 

De to regioner, som havde den største vækst, var Region Sjælland med en vækst i optaget på 4 % og Region Syddanmark med en vækst på 3 %. 

Regeringen arbejder målrettet på at skabe et Danmark i bedre balance. Adgang til kvalificeret arbejdskraft er fuldstændig afgørende for, at vi kan skabe vækst og udvikling i hele landet. Unge mennesker er tilbøjelige til at blive boende i det område, hvor de har studeret. Så når de unge uddanner sig i hele landet, får virksomhederne i hele landet også bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Mange gode kræfter har arbejdet på at fortælle de unge, at der er masser muligheder for uddannelse og karriere i hele landet. Og det tyder på, at de har lyttet. Det skal vi glæde os over, og bruge som motivation til at fortsætte arbejdet for, at endnu flere vælger en uddannelse uden for de største universitetsbyer, så vi sammen kan skabe et Danmark i bedre balance. 

Fremtidens vækst

I foråret annoncerede statsminister, Lars Løkke Rasmussen, at regeringen efter sommer vil fremlægge en plan for dansk økonomi frem mod 2025. Planen vil indeholde en række reformer, der skal være med til at fremtidssikre dansk økonomi og styrke fremtidens vækst.

Danmarks velstand og den velfærd, som har skabt det Danmark, vi alle holder af, er bygget op af de tusinder og atter tusinder af mennesker, der står op hver morgen, pakker madpakke og går på arbejde. Skal vi bevare vores velstand og velfærd i fremtiden, skal endnu flere blive en del af arbejdsfællesskabet.

Dansk økonomi er udfordret på flere fronter. Vi står ikke og kigger ned i en økonomisk afgrund som i 2009. Men vi har en række udfordringer - lav vækst, for mange på offentlig forsørgelse og historisk stramme offentlige finanser. Viser vi rettidig omhu og reformvilje nu, kan vi bringe væksten tilbage til Danmark, skabe arbejdspladser og en holdbar økonomi. 

Regeringen har viljen til at gennemføre reformer. Men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for, at andre partier er klar til at tage medansvar for dansk økonomi. Om vi når i mål, kan kun tiden vise. Venstre er i arbejdstøjet, og vi håber, at de andre partier også er klar til at tage fat. 
 
Facebook
Facebook
Hjemmeside
Hjemmeside
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2016 Ulla Tørnæs, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp