Copy
Col.labora amb la Fundació i emporta't un producte de comerç just!
Logo Fundacio Gune 10 añosButlletí Maig 2015

EDITORIAL

Els països receptors d'Ajudes Oficials al Desenvolupament ja té un llarg recorregut. Les primeres iniciatives daten de després de la segona Guerra Mundial i tenien com a objectiu impulsar el desenvolupament de països amb dificultats per finançar tant les seves necessitats bàsiques com el seu creixement econòmic.

Des d’aleshores, aquest ajut ha viscut diferents enfocaments o maneres d’entendre aquesta necessitat humana d’ajudar a l’altre i voldria aprofitar aquest butlletí per compartir-ho amb vosaltres.

Les primeres accions es van dur a terme amb un enfocament des de la caritat: es vivia com la responsabilitat moral dels rics cap als pobres, els pobres es reconeixien com a víctimes que mereixien l’assistència i nosaltres ens sentíem millor per ajudar-los. Aquest enfocament caritatiu ha anat madurant i, poc a poc, les ONG i els donants en general ja no veuen els individus com a víctimes sinó com a persones amb una sèrie de necessitats que mereixen assistència, i per tant, centrant-nos amb les causes, s’han definit accions de capacitació i formació en detriment de posar-los el “peix a taula”.

Tot i així, el desenvolupament és un tema de justícia social, i és per això que cal fer un pas endavant i actuar des d’un enfocament de drets humans de les persones. Cal definir les nostres intervencions focalitzant-nos en les causes estructurals i totes les seves manifestacions. És una manera d’actuar i treballar que dignifica l’altra, que se li reconeix tot el respecte i se’l capacita per poder reivindicar el compliment del dret vulnerat.

Gràcies novament pel vostre suport,

Mònica Solé de la Llera
Directora

ACCIONS DE MILLORA DE L'HOSPITAL DE KOLDA

L’hospital de la ciutat de Kolda és l’únic per una regió de 408.000 habitants i, tot i ser el centre de referència, no pot donar una bona cobertura i atenció sanitària a la població per falta d’equipaments i la baixa formació del seu personal mèdic i sanitari.

Aquest mes d’abril hem equipat la sala de parts amb material quirúrgic i, des d’ara i fins el mes de novembre, 10 infermeres i 10 auxiliars d’infermeria es beneficiaran d’una formació completa en neonatologia i pediatria. Esperem que la professionalització d’aquest servei permeti reduir els índex de mortalitat maternal i infantil de la regió. Volem agraïr a la Fundació Roviralta i a Metges de Barcelona per haver-ho fet possible.

JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ PER REDUIR ELS ÍNDEX D'ABANDÓ ESCOLAR

Aquest mes de juny, la Fundació posarà en marxa una iniciativa que fomenta els valors educatius i relacionals entre nois i noies per a la prevenció de conductes de risc als instituts de la ciutat de Kolda.
 
Aquesta campanya de sensibilització es farà donant suport als Clubs-Ado. Aquests clubs els formen estudiants de cada institut, i organitzen tallers, obres de teatre i xerrades per contribuir a la prevenció d'embarassos no desitjats i reduir l’abandó escolar de les noies en edats de 13 a 16 anys.

ESBORREM ESTEREOTIPS, CREEM DIVERSITAT

Billetes Euroafricans
Durant aquest 2015, dins les nostres accions a Catalunya, hem portat a terme el taller "Esborrem estereotips, creem diversitat" a les ciutats de Sabadell, Granollers, Badalona i Barcelona. Els tallers són uns espais de diàleg i coneixement mutu on dones de nacionalitats diverses reflexionen sobre els estereotips que recauen sobre les dones. A través de les seves històries de vida es realitzen unes peces audiovisuals que mostren la gran diversitat i riquesa del conjunt de dones que conformen la societat.
Els tallers s'emmarquen dins del projecte "La dona, teixint cultures" www.teixintcultures.org , projecte que ha rebut el finançament de l'Ajuntament de Barcelona, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i d'Obra Social "laCaixa".
 
Gràcies! Només amb gent com tu és possible canviar el món.

Si vols col.laborar amb la Fundació Guné o vols més informació entra a la nostra web: www.fundaciogune.org, envia'ns un e-mail a projectes@fundaciogune.org o truca'ns al 933 683 400 .
Dona un Like
Dona un Like
Dona un Follow
Dona un Follow
Visita'ns!
Visita'ns!
Subscriu-te!
Subscriu-te!
© 2015 Fundación Guné, tots els drets reservats. 


Avís legal de protecció de dades:
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 sobre Protecció de Dades a caràcter Personal, la Fundació Privada Guné comunica a l'interessat que les seves dades estan recollides a un fitxer responsabilitat de Fundació Privada Guné, la seva finalitat es disposar de les dades dels socis i amics de las Fundació Privda Guné i facilitat i mantenir la comunicació amb els mateixos. L'interessat pot exercí els drets d'oposició, accés, rectificació i cancel.lació; per exercir els seus drets només a de dirigir-se per escrit a la Fundació Privada Guné o enviar un mail sol.licitant aquesta informació, correcció o anulació a la següent adreça mail projectes@fundaciogune.org. donar-me de baixa d'aquesta llista o actualitzar les meves preferències de subscripció.

Email Marketing Powered by Mailchimp