Copy
Col.labora amb la Fundació i emporta't un producte de comerç just!
Logo Fundacio Gune 10 años


Butlletí Febrer 2015
EDITORIAL

Us vull convidar a visitar la nova web de la fundació. La gran novetat és que està optimitzada pels mòbils, i és molt més fàcil navegar-hi i trobar el què es vol. Descobreix-la!  www.fundaciogune.org  

D’altra banda, aquest trimestre vull compartir amb vosaltres algunes activitats destacades, totes elles molt interessants i que ajuden a entendre què fem en el dia a dia.
 
Mònica Solé de la Llera
Directora

PROJECTE DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA

Tenir un hort familiar a casa moltes vegades és la solució als problemes de nutrició greus, sobretot durant l’època de pluges. Aquest projecte de 28 mesos permetrà millorar els hàbits alimentaris de més de 3.000 famílies que viuen a zones rurals del Senegal i assegurar la seva alimentació tot l’any. Aquest últim mes un total de 300 dones han participat en els tallers formatius sobre alimentació i nutrició infantil amb productes locals.
 
També us comuniquem que se n’ha fet ressò a la premsa local: http://www.sudonline.sn/gune-au-chevet-des-populations-de-sare-bidji-et-dioulacolon_a_28613.html

Projecte finançat per Obra Social "laCaixa"
ERRADIQUEM LA DISCRIMINACIÓ A TRAVÉS DE L'EDUCACIÓ
L’educació és l’eina més transformadora per capgirar les desigualtats d’oportunitats. Aquest mes de gener, dins del marc del projecte de lluita contra l'abandonament escolar, es va organitzar una marxa per tota la ciutat de Kolda per reivindicar un ensenyament de qualitat i sense violència a les aules. Hi van participar 3.000 estudiants de 7 instituts de la ciutat.

Cada any un 10% de noies deixen l’escola per agressions, violacions o matrimonis precoços. Per aconseguir revertir aquesta problemàtica és de vital importància la participació de totes les parts implicades i de fer-ne ressò a la ciutadania perquè hi hagi una major sensibilització i coneixement de la problemàtica. Manifestar-nos és una de les eines que tenim.

Tota la informació de la manifestació la podeu trobar al diari digital Koldanews: http://www.koldanews.com/2016/01/16/kolda-dit-non-aux-abandons-scolaires-des-filles-a492392.html
ENFORTIMENT DE LA CULTURA DEMOCRÀTICA A 7 MUNICIPIS DE SENEGAL
El projecte de bon govern i transparència que estem executant a la regió de Kolda  de la mà de l’associació Forum Civil vol contribuir a enfortir la cultura democràtica de la regió.
 
Entre els eixos de treball definits per aconseguir-ho, hi ha la creació dels “consells de barri”, estructures federatives reconegudes per les col·lectivitats locals que exerceixen un paper molt important d'enfortiment dels barris, per una millor defensa dels seus interessos, participació en la presa de decisions de la ciutat i apoderament dels seus habitants.

Aquest projecte de 24 mesos té el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament.
EUROAFRICANS,
GÈNERE I DESENVOLUPAMENT

Us convidem a visitar l'exposició "Euroafricans, gènere i desenvolupament" que estarà instal·lada durant el mes de Març al vestíbul de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i a la taula rodona que tindrà lloc el 10 de Març a les 19h a càrrec de Mònica Solé de la Llera, directora de l'entitat, i Bombo N'Dir, experta en gènere.

Els euroafricans són bitllets creats amb recursos locals per dones rurals del Senegal amb la finalitat de ser intercanviats per euros i reinvertir els diners en projectes de desenvolupament. En l'exposició que us presentem, els euroafricans, ens transporten a la cultura i tradicions de les zones rurals de la Regió de Kolda des d'un punt de vista femení i ens serveixen com a punt de partida per donar a conèixer el paper de la dona com agent de canvi i desenvolupament dins les seves comunitats.

Us hi esperem!

Exposició: De l'1 al 31 de Març
Taula rodona: 10 de Març a les 19h
Lloc: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Av. del Vallès, 97-99
       
Gràcies! Només amb gent com tu és possible canviar el món.

Si vols col.laborar amb la Fundació Guné o vols més informació entra a la nostra web: www.fundaciogune.org, envia'ns un e-mail a projectes@fundaciogune.org o truca'ns al 933 683 400 .
Dona un Like
Dona un Like
Dona un Follow
Dona un Follow
Visita'ns!
Visita'ns!
Subscriu-te!
Subscriu-te!
© 2016 Fundación Guné, tots els drets reservats. 


Avís legal de protecció de dades:
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 sobre Protecció de Dades a caràcter Personal, la Fundació Privada Guné comunica a l'interessat que les seves dades estan recollides a un fitxer responsabilitat de Fundació Privada Guné, la seva finalitat es disposar de les dades dels socis i amics de las Fundació Privda Guné i facilitat i mantenir la comunicació amb els mateixos. L'interessat pot exercí els drets d'oposició, accés, rectificació i cancel.lació; per exercir els seus drets només a de dirigir-se per escrit a la Fundació Privada Guné o enviar un mail sol.licitant aquesta informació, correcció o anulació a la següent adreça mail projectes@fundaciogune.org. donar-me de baixa d'aquesta llista o actualitzar les meves preferències de subscripció.

Email Marketing Powered by Mailchimp