Copy
Col·labora amb la Fundació i emporta't un producte de comerç just!
Logo Fundacio Gune 10 años


Butlletí Juny 2016
EDITORIAL

A la regió natural de la Casamance, al Senegal, són nombrosos els obstacles que no permeten l'exercici d'un bon govern; entre les causes principals hi trobem la capacitat limitada dels electes locals i dels agents tècnics municipals. Per contribuir al desenvolupament efectiu i real de les ciutats i de la regió de Kolda, estem enfortint els càrrecs polítics i els funcionaris en temes com, 1. Organització dels municipis, 2. Fiscalitat local i gestió de pressupostos públics, 3. Gestió de concursos i licitacions, 4. Planificació i gestió d'infraestructures, 5. Gestió de territori, 6. Estat Civil, 7. Transparència i rendició de comptes, etc. És important que a part de lluitar contra els drets vulnerats de les persones, reforcem els governs locals perquè assumeixin i gestionin millor les seves competències.
 
Mònica Solé de la Llera
Directora

LLUITA CONTRA ELS ABANDONS ESCOLARS A SECUNDÀRIA
El projecte es concentra en la vulneració de diversos drets que pateixen les dones com el dret a accedir a una educació de secundària de qualitat i el dret a una vida lliure de violència masclista. La violència a les escoles de la ciutat de Kolda no és un fet aïllat a la regió.

Entre les accions de sensibilització, informació i denúncia del projecte, el passat 28 de maig es va organitzar una manifestació amb autoritats, famílies, organitzacions femenines i estudiants de secundària per reivindicar el dret a una educació lliure d'abusos i agressions.

Projecte finançat per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
MILLORA DE LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA DE LES POBLACIONS RURALS DE KOLDA
El projecte que té per objectiu generar les condicions per al dret a la seguretat alimentària de 2.900 famílies dels municipis de Saré Bitji i Dioulacolon des d'un enfocament de sobirania, té entre les accions donar assistència tècnica i formativa agrícola per assolir una millora de les produccions i millorar la nutrició i les rendes familiars.

Aquesta dona de la foto, ha augmentat el rendiment del seu hort gràcies al suport tècnic sobre diversificació de cultius.

Projecte finançat per Obra Social "laCaixa".
 
CINEMIGRANTE
Un any més, ens sumem al col·lectiu CineMigrante per fer realitat la 3a mostra Internacional de Cinema i Formació en Drets Humans de les persones migrants.

Una iniciativa internacional que té com a objectiu l'apropament a la realitat de les persones migrants a través del cinema i la creació d'espais culturals que promoguin el diàleg intercultural i el gaudi efectiu dels drets de les persones sense distinció per origen, gènere o religió.

La Mostra tindrà lloc del 12 al 17 de Juliol a diferents seus de la ciutat de Barcelona. El calendari el penjarem a principis de Juliol al portal de CineMigrante i a la nostra web i facebook.

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Us hi esperem!
TRANSFORMACIÓ SOCIAL A TRAVÉS DE L'AULA
Durant el tercer trimestre del curs escolar hem participat en un projecte d’Aprenentatge i Servei amb l’objectiu de formar ciutadans/es actius/ves i responsables en matèria d’Educació per al Desenvolupament, en aquest cas, entorn el Turisme Responsable i els impactes del turisme de masses a la ciutat de Barcelona, per mitjà de la formació (aprenentatges) i la seva aplicació pràctica (servei).

A través dels coneixements adquirits els alumnes de 4t d’ESO de l'escola Jesuïtes Casp han portat a terme diferents accions amb la finalitat de fer una anàlisi crítica entorn el turisme a Barcelona i el turisme responsable. Us animem a llegir el document gràfic i a entrar al portal facebook "Turistes responsables" per conèixer més a fons aquesta realitat i formar part de la comunitat.

Projecte finançat per l'Ajuntament de Barcelona.
Gràcies! Només amb gent com tu és possible canviar el món.

Si vols col.laborar amb la Fundació Guné o vols més informació entra a la nostra web: www.fundaciogune.org, envia'ns un e-mail a projectes@fundaciogune.org o truca'ns al 933 683 400 .
Dona un Like
Dona un Like
Dona un Follow
Dona un Follow
Visita'ns!
Visita'ns!
Subscriu-te!
Subscriu-te!
© 2016 Fundación Guné, tots els drets reservats. 


Avís legal de protecció de dades:
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 sobre Protecció de Dades a caràcter Personal, la Fundació Privada Guné comunica a l'interessat que les seves dades estan recollides a un fitxer responsabilitat de Fundació Privada Guné, la seva finalitat es disposar de les dades dels socis i amics de las Fundació Privda Guné i facilitat i mantenir la comunicació amb els mateixos. L'interessat pot exercí els drets d'oposició, accés, rectificació i cancel.lació; per exercir els seus drets només a de dirigir-se per escrit a la Fundació Privada Guné o enviar un mail sol.licitant aquesta informació, correcció o anulació a la següent adreça mail projectes@fundaciogune.org. donar-me de baixa d'aquesta llista o actualitzar les meves preferències de subscripció.

Email Marketing Powered by Mailchimp