Copy
Geachte lezer,

Dit is de eerste nieuwsbrief van de Vereniging van Kustgemeenten (KIMO Nederland en België) na de verkiezingen. Graag heten wij de nieuwe gemeentebestuurders van harte welkom bij onze vereniging. Deze nieuwsbrief geeft een bloemlezing van de activiteiten van de afgelopen maanden. De komende maanden komen wij ook naar u toe, o.a. met de Expeditie Juttersgeluk. Mocht u meer informatie willen ontvangen, schroom dan niet om contact op te nemen met het secretariaat.

Veel leesplezier toegewenst
De redactie

Vissers uit Vlissingen maken doorstart met Fishing for Litter

Op zaterdag 17 maart is een bijeenkomst georganiseerd over Fishing for Litter in Vlissingen. Bijna alle kotters waren vertegenwoordigd. Alle aanwezigen besloten (weer) mee te gaan doen aan het project. Dit zijn maar liefst 17 Zeeuwse vissers, waarmee het totaal aantal deelnemers stijgt van 96 naar 113!

Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Enorme interesse voor deelname aan Expeditie Juttersgeluk 2018

De vierde editie van expeditie juttersgeluk 2018 komt eraan. Een expeditie die van 16 tot 31 mei langs de Nederlandse kustgemeentes trekt om de kust schoon achter te laten. In totaal hebben al 29 gemeentes toegezegd om mee te werken en hebben zich 418 deelnemers aangemeld.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Visgronden en havens merkbaar schoner door Green Deal Visserij voor een Schone Zee

Op 15 maart was het Centraal Overleg van de Green Deal Visserij voor een Schone Zee op Urk. Het was een goed bezochte bijeenkomst met ca. 30 partners. Alle aanwezigen gaven uitleg over de door hen uitgevoerde activiteiten tot het verduurzamen van de visserijsector.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
KIMO's internationale impact bij de G7

Op 22 en 23 maart werd in Brussel een overleg gehouden tussen de G7-lidstaten. KIMO Nederland en België was ook uitgenodigd voor een presentatie tijdens de bijeenkomst en nam zitting in 1 van de 6 inhoudelijke discussiepanels.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
450 deelnemers racen voor betere afvalvoorzieningen in charterhavens

Ook in havens aan kust- en binnenwateren zou afval gescheiden in te leveren moeten kunnen worden. Om hiervoor aandacht te vragen werkt KIMO Nederland en België samen met de Race of the Classics (ROTC). De studententeams hebben Big Bags uitgereikt gekregen om tijdens de race het plastic dat zij verbruiken in te zamelen.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Intensievere samenwerking en borging van initiatieven binnen Green Deal Schone Stranden

Partijen weten elkaar te vinden en georganiseerde bijeenkomsten worden goed bezocht. Samen werken we aan het schoonmaken van het strand. In 2018 nog intensiever als voorheen en strevend naar borging van de initiatieven met My Beach. Lees meer om te ontdekken hoe.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2015 KIMO Nederland en België, All rights reserved.

KIMO Nederland & België, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeente

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp