Copy
Van de voorzitter

Geachte leden, partners en relaties,

Het jaar 2017 is alweer (bijna) voorbij en een nieuw jaar ligt voor ons. Een jaar waar we in gezamenlijkheid aan nieuwe uitdagingen kunnen werken. Op het gebied van afval in zee en op stranden zijn er vele initiatieven ontplooid waar wij als secretariaat van de Green Deal Schone Stranden ook in 2018 een verbindende rol mogen spelen. Dat geldt ook voor de Green Deal Visserij voor een Schone Zee, met een sterke koppeling naar ons kroonproject Fishing voor Litter. Omdat kustgemeenten als geen ander belang hebben bij een schone zee en schoon strand heeft KIMO dit succesvolle project samen met Rijkswaterstaat en onze partners opgezet. Vanwege dit werk van onze lid-gemeenten en onze partners zijn we zelfs in staat gebleken de Europese Commissie voor dit laatste initiatief te interesseren. KIMO heeft zowel nationaal als internationaal een goede naam en een sterk netwerk. Dat komt ook door uw betrokkenheid. Ik kijk er daarom naar uit ook om in 2018 weer met u samen te werken en wens u namens de organisatie en het secretariaat prettige feestdagen en een geweldig nieuwjaar toe.

Robert G. te Beest

Voorzitter
 
Conferentie Geen Plastic naar Zee
KIMO Nederland en België organiseerde in samenwerking met de VNG campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’ en Rijkswaterstaat op 30 november 2017 de conferentie Geen Plastic naar Zee. Tijdens deze bijeenkomst hebben we gezamenlijk de uitdagingen en mogelijke oplossingen in de aanpak van de plasticvervuiling van rivieren besproken. Het verslag, de deelnemerslijst en presentaties zijn nu gepubliceerd op onze website.
 
Verslag van de conferentie
Share
Tweet
Share
Forward
KIMO Internationaal
In oktober werd de internationale ledenvergadering georganiseerd. Tijdens de vergadering heeft Karsten Filsø uit Denemarken het presidentschap van KIMO International overgedragen aan Robert te Beest. Ook wordt er gesproken over het opnemen van Fishing for Litter in de Europese Havenontvangstrichtlijn.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Bestuurszaken

Op 30 november heeft het algemeen bestuur overlegd over het verloop van het werk van KIMO tijdens 2017 en de lijnen voor de toekomst uitgezet. De hoofdinzet gaat uit naar voortzetting van de  Green Deals en Fishing for Litter en het vergroten van de naamsbekendheid van de vereniging i.v.m. de komende gemeenteraadsverkiezingen.
 
Projectwerkzaamheden

Naast het organiseren van onze jaarlijkse conferentie, investeert KIMO Nederland en België veel tijd in haar secretariële rol binnen de Green Deal Schone Stranden en Green Deal Visserij voor een Schone Zee. Daarnaast krijgt het programma Fishing for Litter, misschien wel het langstlopende  plastic soep project, sinds september 2017 hernieuwde aandacht. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar de volgende webpagina’s:
 
Green Deal Schone Stranden
Green Deal Visserij voor een Schone Zee
Fishing for Litter
Copyright © 2015 KIMO Nederland en België, All rights reserved.

KIMO Nederland & België, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeente

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp