Copy

KIMO werkt met VNG aan Global Development Goals


De komende 15 jaar werken landen in de hele wereld aan de realisatie van de Global Goals for Sustainable Development (de opvolgers van de Millenniumdoelen). Het zijn 17 doelen die raken aan de kerntaken van gemeenten. De VNG heeft hiervoor een Campagne opgesteld waar ook KIMO aan werkt.
 
Lees meer

Thema KIMO AGM Noordwijk bekend


Zoals bij u allen wellicht bekend is word de Annual General Meeting (AGM) van KIMO International dit jaar in Noordwijk georganiseerd, en wel op 6, 7, 8 en 9 oktober. De voorbereidingen zijn in volle gang en zowel het thema als de agenda voor deze bijzondere bijeenkomst zijn inmiddels bekend.
 
Lees meer

Paraffine

Begin mei spoelde er op het strand van Noordwijk ongeveer 5000 liter paraffine aan. Hoewel het strand in een redelijk korte termijn weer werd schoon gemaakt staan incidenten als deze niet op zichzelf. Alle kustplaatsen krijgen er wel eens mee te maken, maar hoe zit het nou met wetgeving rondom Paraffine en wat doet KIMO?

Lees meer

Visserij


Door de jaren heeft KIMO een zekere expertise en naam opgebouwd als het gaat om visserij, havens en afvalsystemen in de haven. Dit benutten wij niet alleen voor ons eigen Fishing for Litter of voor het stimuleren van de Green Deal. Ook internationaal worden we hiervoor benaderd.
 
Lees meer

Binnenwateren, de bron van afval op zee?


Veel van wat we doen is gericht op het afval in zeeën en op stranden. Er wordt echter geschat dat wereldwijd 60 tot 80% van het afval in de oceanen afkomstig is uit de rivieren. Hiervoor is KIMO bezig om meer de samenwerking te zoeken met de waterschappen.
Lees meer

KIMO op het Acht Uur Journaal


Op 22 juni was de presentatie van het ontwerp van de plastic afvalinzamelinstallatie van Boyan Slat’s Ocean Clean Up in Scheveningen. Daar is een item voor het acht uur journaal aan gewijd. Omdat de NOS ook ons Fishing For Litter project kende is KIMO gevraagd een interview te geven. Een deel daarvan is na het item over de Ocean Clean Up uitgezonden, waarbij ook filmmateriaal over deelnemende vissers en vuilverwerking werd getoond. Zie voor het fragment (16de minuut)
 
Kijk Fragment
Copyright © 2015 KIMO Nederland en België, All rights reserved.

KIMO Nederland & België, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeente

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

Email Marketing Powered by MailChimp