Copy
In deze nieuwsbrief kun je lezen over de reactie van de Ministers op aanbevelingen KIMO over de MSC Zoë, de strandverkiezingen in de toekomst, de EU Maritime Day in Lissabon, Expeditie Juttersgeluk in Pop-up-etappes, Community Plasticvrije Waddenzee en een aankondiging voor de KIMO conference in oktober 2019. Ook word je voorgesteld aan de nieuwe communicatiemedewerker bij KIMO.
Ministers reageren op aanbevelingen KIMO

Inhoud van de brieven vanuit de kustgemeenten domineren plenair debat Tweede Kamer. De verwachte stijgende kosten voor het project Fishing for Litter als gevolg van de containerramp worden door het Ministerie meegenomen in de onderhandelingen met MSC.
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
International boardmeeting KIMO

De vergadering van het internationale dagelijks bestuur van KIMO en landelijke netwerk coördinatoren op 7 en 8 mei op Shetland, viel samen met de hernieuwde aftrap van Fishing for Litter in twee havens: Lerwick en Scalloway. De nationale KIMO-Fishing for Litter coördinatoren, waaronder Jan Joris Midavaine, konden daarna hun rijke ervaringen uitwisselen.
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Strandverkiezingen in de toekomst

Het schoonste strand 2019 van Nederland is…
Al velen jaren worden de verkiezingen georganiseerd met als doel bestuurlijke aandacht voor een schoon strand. De stranden scoren steeds hoger en de verschillen worden klein. Zijn strandverkiezingen nog het juiste middel?
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
EU Maritime Day in Lissabon

De EU Maritieme Dagen werden dit jaar op 16 en 17 mei in Lissabon gehouden. Dat was een goede mogelijkheid voor KIMO om zich te presenteren en de contacten met beleidsmakers en politici aan te halen. In een presentatie van secretaris Mike Mannaart over Fishing for Litter en onze Green Deal aanpak, zijn de inspanningen van kustgemeenten en de visserijsector benadrukt.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Expeditie Juttersgeluk Pop-up-etappes

De eerste zes Expeditie Juttersgeluk Pop-up-etappes zijn al achter de rug: Vlissingen, Castricum, Bloemendaal, Delfzijl en Heemskerk (2x) hebben met totaal 200 deelnemers strand en dijk schoon gejut. Gemeenten die een etappe willen organiseren kunnen zich aanmelden bij het landelijke coördinatiepunt van Stichting Juttersgeluk

Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Community Plasticvrije Waddenzee van start

Vanuit Harlingen wordt de Waddenzee een stuk schoner. Op 3 april kwam een enthousiaste groep mensen bijeen om met elkaar slimme verbindingen te maken tussen partijen om het plastic terug te dringen in de Waddenzee. Een vervolg is gepland op 8 juli.
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Nieuwe communicatiemedewerker

Sinds maart dit jaar is bij KIMO Nederland en België een nieuwe kracht voor de samenstelling van nieuwsbrieven en het bijhouden van de websites. Joos Versfelt wordt als zelfstandig communicatieadviseur ingehuurd en heeft ervaring met duurzaam kustbeheer, schone stranden en schone visserij. Ze is ook betrokken bij het project Expeditie Juttersgeluk waarin KIMO samenwerkt met Stichting Juttersgeluk.
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2015 KIMO Nederland en België, All rights reserved.

KIMO Nederland & België, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeente

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp