Copy
Met Big Bag naar de Tweede Kamer, Biokorrels op de stranden en natuurlijk het jaarlijkse KIMO-congres. Er is de afgelopen maand weer veel gebeurd aan de kust. KIMO brengt u met deze nieuwsbrief graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Nederland is zeeblind

Een veilige zee voor ons allemaal! Dat was de titel van het jaarlijkse KIMO-congres. De bestuurders en ambtenaren van de kustgemeenten kwamen vrijdag 12 april samen voor een Algemeen Bestuur overleg en congres op Willemsoord in Den Helder. Centraal tijdens de presentaties en werkbezoeken was de vraag: wat zijn de gevolgen van de ruimtelijke inrichting van de Noordzee voor milieu en de milieuveiligheid?
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Fishing for Litter en MSC Zoë

Op woensdag 10 april sprak de commissie Infrastructuur en Waterstaat in een Rondetafelgesprek met deskundigen over de afhandeling van containerramp MSC Zoë. Zorgen over goede afhandeling van schades blijft, waarbij de oprichting van een fonds mogelijkheden kan bieden. Ook Fishing for Litter als effectief project om de zee op te schonen kwam ter sprake.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Bio-korrels bedekken de kust

Je vindt ze wel vaker langs de vloedlijn: kleine witte, zwarte of soms gekleurde plastic korrels. Meestal zijn dit pellets, een halffabricaat van de plasticindustrie. De laatste weken zijn er vooral bio beads in groten getale aangespoeld langs de Nederlandse kust. Kustgemeenten zijn op zoek naar een goede manier om deze vervuiling op te ruimen.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2015 KIMO Nederland en België, All rights reserved.

KIMO Nederland & België, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeente

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp