Copy
De scholen zijn weer begonnen! We kunnen terugblikken op een fantastische zomer en vooruitblikken op mooie ontwikkelingen bij KIMO als organisatie en Fishing for Litter als succesvol project. Lees de nieuwsbrief voor achtergronden en de laatste ontwikkelingen.
De redactie.
AB met ambtelijk overleg en DB

Belangrijke data voor in uw agenda! Voor de eerste maal na de gemeenteraads-verkiezingen zal er op woensdag 5 september een ambtelijk overleg plaatsvinden gecombineerd met het Algemeen Bestuur. Aansluitend vindt een overleg plaats van het Dagelijks Bestuur. Op vrijdag 14 september is een speciale Fishing for Litter bijeenkomst gepland.
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Kaars dooft voor legaal dumpen op zee

Het verenkleed van zeevogels wordt erdoor aangetast. Honden snuffelen aan de vette brokken en nemen er hapjes van. Paraffine hoort niet in de zee en op de stranden. De laatste maanden zijn er betekenisvolle stappen gezet richting een verbod op lozingen. 
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Terugblik op de zomer

Deze zomer brak alle records. Ook bij KIMO en partners. Zo was KIMO nauw betrokken bij de voorbereidingen van de Strandverkiezingen. Werd er hard gewerkt aan het verder invullen van de afvalspoorboekjes. En vond de vierde editie van Expeditie Juttersgeluk plaats.
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Gratis aangeboden: 10 kuub gejut netwerk

Op een dag belt de hoofduitvoerder buitendienst van de gemeente Terschelling. “We hebben hier 10 kuub gejut netwerk en niemand wil het hebben. Kunnen jullie helpen?”.  Jarenlang hielden de vrijwilligers van Stichting de Milieujutter het verzamelde netwerk apart. Wat kun je vervolgens met dit materiaal?
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Europees nieuws

KIMO is niet alleen een Nederlandse organisatie. Het is een internationaal netwerk met leden in België, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en partners in Duitsland en Noorwegen. De invloed van KIMO rijkt ver buiten de grens. Lees meer over welke belangrijke internationale momenten er de afgelopen maanden plaatsvonden.

 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
My Beach, nu ook in Bloemendaal!

De strandbezoekers zijn nog niet weg of vlak naast de achtergelaten zak chips land een meeuw. Schuddend en trekkend aan de zak begint de zeevogel de restanten chips op te eten. Waar mensen zijn is afval. Binnen het project My Beach trekt KIMO samen met lid gemeente Bloemendaal en paviljoenhouders op om het strand schoner te maken en te houden.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Grote vis helpt mee met bestrijding plastic in zee

Het ruim van het schip vol tong, tarbot, schol en andere vis. Op het dek staat een gevulde stinkende big bag met afval. Ons afval. Zusterbedrijf van Cornelis Vrolijk, Jaczon, heeft besloten met 13 schepen mee te gaan doen met Fishing for Litter. De start werd gevierd met een bijeenkomst in de haven van Scheveningen.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2015 KIMO Nederland en België, All rights reserved.

KIMO Nederland & België, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeenten

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

 This email was sent to <<Wat is uw e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KIMO Nederland en België · Stationsplein 48 b · Beverwijk, Noord-Holland 1948 LC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp